Remedii si Produse Naturiste Pentru o Digestie Ușoară

Digestie usoara

Fiecare persoană se confruntă din când în când cu probleme digestive precum indigestie, arsuri gastrice, dureri abdominale sau constipație, cauzele fiind multiple. Din fericire, există numeroase remedii și suplimente alimentare care ușurează digestia și combat diverse afecțiuni gastrointestinale.

Află mai multe în cele ce urmează!

Care sunt simptomele unei digestii lente?

Cele mai comune simptome care indică faptul că digestia alimentelor nu are loc în mod corespunzător sunt: arsurile gastrice sau refluxul gastroesofagian, greață, vărsături, balonare, flatulență și chiar respirație urât mirositoare sau sughiț.

Majoritatea problemelor digestive se află în strânsă legătură cu stilul de viață, cu alimentele pe care le consumăm și nivelul de stres la care suntem supuși. Așadar, micile schimbări de zi cu zi pot face diferența, iar când organismul are nevoie de un ajutor suplimentar, poți apela la remedii naturiste și suplimente alimentare esențiale pentru o digestie sănătoasă.

Remedii naturale pentru o digestie sanatoasa

-5%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 93.00 lei.Prețul curent este: 88.35 lei. TVA inclus

Economisești 4.65 lei

-5%
Prețul inițial a fost: 69.00 lei.Prețul curent este: 65.55 lei. TVA inclus

Economisești 3.45 lei

-5%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 87.76 lei.Prețul curent este: 83.37 lei. TVA inclus

Economisești 4.39 lei

-5%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 157.00 lei.Prețul curent este: 149.15 lei. TVA inclus

Economisești 7.85 lei

Cum te ajută remediile naturiste pentru o digestie sănătoasă

Există mai multe remedii naturiste considerate a fi un aliat de nădejde pentru o digestie sănătoasă. Iată câteva dintre cele mai eficiente!

Ghimbirul susține digestia

Ghimbirul conține peste 400 de compuși biochimici unici care susțin digestia și au proprietăți antioxidante. De aceea, extractul din rădăcină de ghimbir este folosit adesea în combaterea problemelor digestive precum balonare, flatulență, greață, dureri abdominale și constipație.

Ghimbirul poate fi consumat ca atare (se mestecă felii mici când apar simptome digestive), sub formă de ceai sau ca supliment alimentar (pudră sau capsule).

Sucul de Aloe Vera echilibrează sistemul gastro-intestinal

Substanțele prezente în sucul de aloe vera au mai multe beneficii asupra tractului digestiv: reduc aciditatea gastrică în exces, stimulează tranzitul intestinal și eliminarea toxinelor, îmbunătățesc digestia proteinelor, susțin bacteriile digestive și reduc inflamațiile.

Într-un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Tradițională Chineză s-a observat că persoanele care au consumat 10 ml de aloe vera zilnic, timp de patru săptămâni, au obținut o ameliorare a simptomelor date de boala de reflux esofagian. Au experimentat mai puține arsuri gastrice, s-a redus intensitatea stării de greață sau de vomă, cât și numărul episoadelor de regurgitație.

Îți recomandăm sucul de Aloe Vera concentrat de la Marnys, destinat combaterii afecțiunilor digestive. Aloe vera prezentă în acest produs este 100% naturală și nu conține organisme modificate genetic (GMO).

Menta reduce crampele

Pe lângă faptul că împrospătează respirația, mentolul din mentă are beneficii asupra tractului digestiv: reduce spasmele musculare din intestin, ameliorează durerea abdominală, reduce stările de greață sau de vomă și combate diareea.

Cercetătorii iranieni susțin că menta este un remediu tradițional util în tratarea indigestiei, a flatulenței și a diareei. Menta poate fi consumată atât crudă, cât și fiartă, fiind adesea folosită în combinație cu cardamon sub formă de ceai.

Suc de lămâie, bicarbonat de sodiu și apă împotriva indigestiei

Un studiu realizat în India arată că o combinație de suc de lime sau lămâie cu apă și puțin bicarbonat de sodiu ajută la combaterea mai multor probleme digestive. Acest amestec produce acid carbonic, care poate ajuta la reducerea gazelor și a indigestiei.

De asemenea, poate îmbunătăți secreția hepatică și tranzitul intestinal. Aciditatea și alte substanțe din sucul de lămâie pot ajuta la digerarea și absorbția grăsimilor și a alcoolului, în timp ce neutralizează acizii biliari și reduc aciditatea din stomac.

Amestecul se prepară din: 1 lingură de suc proaspăt de lămâie sau lime, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și 250 ml de apă. Se consumă dimineața, pe stomacul gol, până la dispariția simptomelor sau pe o perioadă de maximum 2-3 luni.

Scorțișoara neutralizează aciditatea din stomac

Scorțișoara conține mai mulți antioxidanți care ușurează digestia și reduc riscul de apariție a iritației sau deteriorării mucoasei gastrice. În plus, compușii prezenți în scorțișoară reduc flatulența, balonarea, crampele și ajută la neutralizarea acidității din stomac, reducând astfel arsurile gastrice și riscul de indigestie.

Persoanele care se confrunta cu probleme digestive pot adăuga câte o linguriță de scorțișoară pudră în mâncărurile consumate la mesele principale.

Busuiocul îmbunătățește digestia

Busuiocul conține substanțe care reduc flatulența, ameliorează crampele și îmbunătățesc digestia și pofta de mâncare. În plus, eugenolul prezent în busuioc ajută la reducerea cantității de acid din stomac, în timp ce acidul linoleic are proprietăți antiinflamatorii.

În cazul unor astfel de probleme digestive, poți asezona mâncărurile pe care le consumi cu 1-2 lingurițe de frunze de busuioc uscat sau câteva frunze de busuioc proaspăt până când simptomele se diminuează. Pentru rezultate mai rapide optează pentru consumul de ceai obținut din 250 ml de apă fiartă la care se adaugă o jumătate de linguriță de busuioc (uscat sau proaspăt).

Remedii din natura pentru sistemul gastro-intestinal

-5%
Prețul inițial a fost: 49.50 lei.Prețul curent este: 47.03 lei. TVA inclus

Economisești 2.48 lei

-5%
Prețul inițial a fost: 39.75 lei.Prețul curent este: 37.76 lei. TVA inclus

Economisești 1.99 lei

-5%
Prețul inițial a fost: 54.75 lei.Prețul curent este: 52.01 lei. TVA inclus

Economisești 2.74 lei

-5%
Prețul inițial a fost: 69.00 lei.Prețul curent este: 65.55 lei. TVA inclus

Economisești 3.45 lei

Ce suplimente alimentare ajută digestia

Află care sunt cele mai bune suplimente alimentare când vine vorba de sănătatea tractului digestiv:

  • Probiotice pentru o digestie ușoară

Când vine vorba de cele mai bune suplimente pentru digestie, probioticele sunt întotdeauna în fruntea listei și există un motiv întemeiat pentru asta.

Flora intestinală se află în strânsă legătură cu modul de funcționare a sistemului digestiv. Bacteriile intestinale ajută la descompunerea anumitor carbohidrați, cum ar fi amidonul și fibrele, pe care organismul nu îi poate digera fără ajutor.

Prin acest proces de fermentare are loc producerea așa numiților acizi grași cu lanț scurt, care s-au dovedit a fi importanți în menținerea sănătății digestive.

Însă, un alt produs secundar al acestui proces de fermentație este gazul, care este normal în cantități moderate, însă unele bacterii produc mai mult gaz decât altele. Atunci când acestea se află într-un număr mai mare decât bacteriile bune din intestin se poate acumula prea mult gaz care duce la apariția balonării și a disconfortului abdominal.

În acest punct intervin probioticele, cunoscute drept bacterii bune pentru sistemul digestiv, care vin în sprijinul celor deja prezente la nivelul intestinului pentru a preveni și combate efectele negative date de bacteriile rele.

Încearcă probioticele lichide ce conțin Bifidobacterium lactis, alături de vitamina C și L-glutamină sau produse ce conțin atât probiotice, cât și prebiotice, alături de fibre și enzime digestive.

-5%
Prețul inițial a fost: 182.39 lei.Prețul curent este: 173.27 lei. TVA inclus

Economisești 9.12 lei

-5%
Prețul inițial a fost: 143.89 lei.Prețul curent este: 136.70 lei. TVA inclus

Economisești 7.19 lei

-5%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 74.90 lei.Prețul curent este: 71.16 lei. TVA inclus

Economisești 3.75 lei

  • Enzime digestive, esențiale pentru descompunerea alimentelor

Când mănânci, enzimele digestive prezente la nivelul cavității bucale, stomacului și pancreasului ajută la descompunerea macronutrienților din alimente. Aceste proteine ​​digestive specializate se împart în trei categorii majore: amilaze (care ajută la digerarea carbohidraților), proteaze (care ajută la digerarea proteinelor) și lipaze (care ajută la digerarea grăsimilor).

Când enzimele digestive se găsesc într-o cantitate suficientă în corp, digestia are loc în parametri normali, acest proces fiind extrem de important pentru buna funcționae a organismului. Pe de altă parte, o cantitate insuficientă de enzime digestive duce la apariția problemelor gastrointestinale, precum balonare, dureri abdominale și a altor simptome digestive.

Suplimentele alimentare ce conțin enzime digestive sunt o modalitate țintită și controlată de a susține nevoile enzimatice ale organismului, necesare pentru descompunerea corectă a alimentelor.

Un studiu realizat de cercetătorii italieni arată că suplimentele pe bază de enzime digestive pot fi utile mai ales în cazul persoanelor cu intoleranță la lactoză și există cercetări promițătoare conform cărora o anumită enzimă digestivă, numită AN-PEP, i-ar putea ajuta pe cei cu sensibilitate la gluten.

-5%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 157.00 lei.Prețul curent este: 149.15 lei. TVA inclus

Economisești 7.85 lei

-5%
Prețul inițial a fost: 122.99 lei.Prețul curent este: 116.84 lei. TVA inclus

Economisești 6.15 lei

  • Omega-3 menține sănătatea florei intestinale

Acizii grași Omega-3 au o serie de beneficii pentru sănătate, de la reducerea inflamației până la îmbunătățirea stării de spirit. Un studiu britanic realizat în 2017 arată că Omega-3 susține sănătatea intestinală, mai ales în rândul femeilor.

Cercetătorii au comparat modul în care diferite diete afectează microorganismele care trăiesc în tractul digestiv. Pe lângă influențarea digestiei, aceste microorganisme au un impact atât asupra procesului de reglare a metabolismului, cât și asupra sistemului imunitar.

Când flora microbiană din tractul digestiv se află într-un dezechilibru, există un risc mai mare de diabet de tip 2, boli inflamatorii intestinale și alte probleme cronice.

În cadrul studiului la care au luat parte 876 de femei, cu o vârsta medie de 65 de ani, oamenii de știință au descoperit o legătură strânsă între aportul de acizi grași Omega-3 și menținerea în echilibru a florei intestinale.

-5%
Prețul inițial a fost: 87.99 lei.Prețul curent este: 83.59 lei. TVA inclus

Economisești 4.40 lei

-5%
Prețul inițial a fost: 73.00 lei.Prețul curent este: 69.35 lei. TVA inclus

Economisești 3.65 lei

-5%
Prețul inițial a fost: 114.04 lei.Prețul curent este: 108.34 lei. TVA inclus

Economisești 5.70 lei

-57%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 93.74 lei.Prețul curent este: 40.06 lei. TVA inclus

Economisești 53.68 lei

  • L-glutamina menține sănătatea intestinului subțire

Glutamina este cel mai abundent aminoacid din corpul uman, 30% din acesta fiind prezent la nivelul intestinului.

Unul dintre cele mai importante roluri ale glutaminei este acela de a menține integritatea celulelor care căptușesc intestinul subțire. Menține strânse legăturile intestinale, astfel încât particulele mari, nedigerate, să nu poată trece din intestinul subțire în sânge. Cu alte cuvinte, previne apariția unor simptome precum flatulență, balonare, constipație și chiar oboseală.

Există două forme de glutamină: L-glutamină (varianta utilizabilă) și D-glutamină (cea pe care corpul nu o poate folosi). Suplimentele alimentare pe bază de L-glutamină se găsesc, de obicei, sub formă de pulbere care poate fi administrată în apă sau în combinație cu sucuri naturale.

-5%
Prețul inițial a fost: 97.00 lei.Prețul curent este: 92.15 lei. TVA inclus

Economisești 4.85 lei

-5%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 118.75 lei. TVA inclus

Economisești 6.25 lei

-5%

Vitamine recomandate pentru o digestie mai bună

Vitaminele A, C, D și din complexul B sunt considerate a fi vitamine esențiale pentru o digestie bună.

  • Vitamina A

Cu toate că vitamina A nu este direct implicată în procesele digestive, unele boli gastrointestinale pot afecta nivelul acestei vitamine. Spre exemplu, deficiența de vitamina A este mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor cu boala Crohn, conform unui studiu din 2015 publicat în Jurnalul Mondial de Gastroenterologie din Statele Unite ale Americii.

Cercetătorii au observat că lipsa vitaminei A poate agrava dezechilibrul dintre formarea și distrugerea radicalilor liberi din mucusul prezent la nivel intestinal în cazul pacienților cu boala Crohn.

  • Vitamine din complexul B

Se găsesc în pește, pui, carne roșie și produse lactate, precum și-n legumele cu frunze verzi și fasole. Vitaminele din complexul B ajută corpul să formeze globule roșii și să obțină energie din alimentele pe care le consumi.

Vitaminele B sunt solubile în apă, ceea ce înseamnă că nu sunt depozitate în celulele adipoase pentru a fi utilizate mai târziu. Așadar, trebuie să fie o parte a dietei tale, iar când analizele indică un deficit, apelează la suplimentele alimentare pe bază de B-uri.

Câteva particularități despre cele mai importante vitamine din complexul B

Vitamina B1 (tiamină): stimulează organismul să transforme carbohidrații consumați în energie pentru celulele corpului și reglează apetitul alimentar.

Vitamina B3 (niacină): Această vitamină este implicată în procesul de descompunere a carbohidraților, grăsimilor și alcoolului. Un deficit de vitamina B3 poate duce la o boală cunoscută sub numele de pelagra, care provoacă vărsături severe și diaree.

Vitamina B6 (piroxidină): Ajută sistemul digestiv să proceseze proteinele consumate.

Vitamina B7 (biotină): Această vitamină stimulează sistemul digestiv să producă colesterol și să proceseze proteinele, carbohidrații și acizii grași.

Vitamina B12 (cobalamină): Joacă un rol important în buna funcționare a sistemului nervos, stimulează producția de celule sangvine și utilizarea de către organism a acidului folic și a carbohidraților. Un deficit de vitamina B12 poate provoca anemie.

-10%
Prețul inițial a fost: 67.00 lei.Prețul curent este: 60.30 lei. TVA inclus

Economisești 6.70 lei

-50%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 55.00 lei.Prețul curent este: 27.50 lei. TVA inclus

Economisești 27.50 lei

-10%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 43.00 lei.Prețul curent este: 38.70 lei. TVA inclus

Economisești 4.30 lei

-10%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 43.00 lei.Prețul curent este: 38.70 lei. TVA inclus

Economisești 4.30 lei

  • Vitamina C

Cu toate că este un puternic antioxidant care susține sistemul imunitar, vitamina C este esențială și pentru sistemul digestiv, întrucât menține sănătatea dinților și a gingiilor și ajută la o mai bună asimilare a fierului în organism.

Vitamina C se găsește în compoziția multor suplimente alimentare, dar poate fi asimilată și prin consumul de citrice, fructe de pădure, roșii, ardei grași, brocoli și cereale fortifiate.

-10%
Prețul inițial a fost: 99.84 lei.Prețul curent este: 89.86 lei. TVA inclus

Economisești 9.98 lei

-10%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 55.00 lei.Prețul curent este: 49.50 lei. TVA inclus

Economisești 5.50 lei

-10%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 59.00 lei.Prețul curent este: 53.10 lei. TVA inclus

Economisești 5.90 lei

-10%
Prețul inițial a fost: 92.00 lei.Prețul curent este: 82.80 lei. TVA inclus

Economisești 9.20 lei

  • Vitamina D

Vitamina D ajută la o mai bună absorbție a calciului în organism și joacă un rol esențial în buna funcționare a mușchilor, nervilor și sistemului imunitar. În plus, un nivel optim de vitamina D în corp reduce riscul de apariție a cancerului de colon, potrivit unei analize care a cuprins studii efectuate în SUA și Japonia.

Persoanele care suferă de o afecțiune inflamatorie a intestinului, precum boala Crohn, care este adesea asociată cu niveluri scăzute de vitamina D, au nevoie de suplimente ce conțin această vitamină, potrivit unui studiu din 2014 realizat de cercetătorii canadieni.

Vitamina D este absorbită în organism prin expunerea la soare, prin administrarea de suplimente, dar și prin consumul de albuș, pește, ficat și produse lactate fortifiate.

-10%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 74.99 lei.Prețul curent este: 67.49 lei. TVA inclus

Economisești 7.50 lei

-50%
Prețul inițial a fost: 38.00 lei.Prețul curent este: 19.00 lei. TVA inclus

Economisești 19.00 lei

-10%
Prețul inițial a fost: 39.00 lei.Prețul curent este: 35.10 lei. TVA inclus

Economisești 3.90 lei

-10%
Prețul inițial a fost: 49.00 lei.Prețul curent este: 44.10 lei. TVA inclus

Economisești 4.90 lei

Schimbările mici în dietă și în stilul de viață te pot ajuta să ai o digestie mai bună, iar în cazul în care problemele digestive apar frecvent sau devin cronice, remediile și suplimentele alimentare sunt de un real ajutor.

Apelează la suplimente ce conțin vitamine, probiotice, enzime digestive sau acizi grași Omega-3 și cere sfatul specialistului dacă simptomele persistă sau se agravează.

-5%
Prețul inițial a fost: 87.99 lei.Prețul curent este: 83.59 lei. TVA inclus

Economisești 4.40 lei

-50%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 62.50 lei. TVA inclus

Economisești 62.50 lei

-50%
Prețul inițial a fost: 69.00 lei.Prețul curent este: 34.50 lei. TVA inclus

Economisești 34.50 lei

  • https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/common-digestive-problems-and-how-to-treat-them/
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/322047#Twenty-one-home-remedies
  • http://www.journaltcm.com/modules/Journal/contents/stories/156/4.pdf
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4171855/
  • http://www.ijplsjournal.com/issues%20PDF%20files/2015/March-2015/1.pdf
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4923703/
  • https://www.prevention.com/health/a20493705/omega-3s-better-gut-health/
  • https://www.nature.com/articles/s41598-017-10382-2
  • https://www.mindbodygreen.com/articles/best-supplements-for-digestive-issues
  • https://www.everydayhealth.com/digestive-health/essential-vitamins-for-digestive-health.aspx
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25591978/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4009525/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reduceri