Dermatita atopica: semne aparitie la bebelusi, copii si adulti
Dintre toate afecțiunile care apar la nivelul nivelul pielii, dermatita atopica este poate cea mai frecventă și supărătoare. Aceasta apare frecvent la bebeluși și copii, dar este prezentă și în cazul adulților, are mai multe forme și vine cu simptome extrem de supărătoare.
Dermatita atopica mai este cunoscută și sub numele de eczema. Principalele simptome după care poți să recunoști dermatita atopica sunt înroșirea pielii și mâncărimea intensă. Una dintre principalele cauze pentru care dermatita atopica debutează ține de genetică, iar eczema nu poate fi vindecată în totalitate. Totuși, cu un tratament naturist potrivit, dermatita atopică poate fi ținută sub control, iar simptomele pot fi ameliorate aproape complet.
Hai să descoperim pe larg, nu doar în linii mari, tot ce trebuie să știi despre dermatita atopică. Vezi concret cum se manifestă, ce alte cauza mai pot duc la debutul bolii și cum te poate ajuta un ulei natural pentru dermatită atopică pentru a ameliora considerabil simptomele.
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Prețul inițial a fost: 149.97 lei.142.47 leiPrețul curent este: 142.47 lei. TVA inclusEconomisești 7.50 lei
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Prețul inițial a fost: 144.99 lei.137.74 leiPrețul curent este: 137.74 lei. TVA inclusEconomisești 7.25 lei
Economisești 5.75 lei
Economisești 94.07 lei
Mai multe despre dermatita atopica asa zisa eczema
De cele mai multe ori, când auzim de dermatită atopică, asociem imediat afecțiunea cu primele luni de viață ale copiilor. Peste 20% dintre cazurile de dermatită atopică apar în rândul bebelușilor și copiilor. Dermatita poate debuta, cel mai repede, în primele săptămâni de viață ale copilului. Această eczemă este o afecțiune de durată, care reapare periodic și care, după cum am menționat anterior, nu poate fi complet vindecată.
Știm că pielea este bariera naturală de protecție a organismului. Pielea protejează organismul de agenți externi periculoși precum factorii de mediu. În momentul în care scutul pielii se slăbește, apare eczema cu toate simptomele sale.
Ce reprezintă atopia?
Atopia este o tendință de sensibilizare care debutează, în general, în prima parte a vieții. Aceasta determină un răspuns anormal al organismului la alergeni. Cel mai frecvent, tulburările atopice apar la nivelul pielii, plămânilor și ochiilor.
Cum știi că te confrunți cu dermatită atopică?
Cel mai simplu îți poți da seama că te confrunți cu dermatită atopică atunci când apar primele mâncărimi la nivelul pielii. Această mâncărime intensă se numește și prurit. În special în cazul copiilor, mâncărimile sunt atât de intense încât copii nu se pot abține și se scarpină intens, lucru care provoacă răni și ulterior infecții. Să nu uităm de erupții, acesta sunt simptomul care confirmă că, cu siguranță, este vorba de dermatită atopică.
Alte simptome frecvente
Dermatita nu înseamnă doar mâncărime și roșeață la nivelul pielii. Uite și alte simptome frecvente care pot trăda afecțiunea:
- piele uscată
- pete maronii pe corp (la bebeluși apar, preponderent pe față)
- porțiuni îngroșate și crăpate pe piele
- leziuni cu crustă pe piele
- sensibilitate crescută
Principalele cauze ale dermatitei atopice
Evident, principala cauză care duce la apariția dermatitei atopice este de natură ereditară. Dacă cineva din familie are o sensibilitate crescută la nivelul pielii, șansele ca unul dintre copii să sufere de dermatită atopică cresc considerabil.
Totuși, mai există și alte cauze care declanșează dermatita atopica:
- anomalii imunologice
- factori agravanți ai leziunilor cutanate
- alergii provocate de anumite alimente
- agenți de curățare sau alte substanțe pe bază de alcool sau care irită pielea
- îmbrăcămintea neadecvată
- factori fizici
- stresul
În general, în cazul copiilor, dermatita atopica se manifestă până la vârsta de 5 ani. Chiar și așa, dermatita poate reapărea în perioada adolescenței sau chiar la vârsta adultă. În majoritatea cazurilor, indiferent de vârsta la care debutează problemă, apare remisiunea.
Odată ce medicul oferă diagnosticul, va prescrie și un tratament adecvat gravității problemei. De cele mai multe ori, tratamentul dermatitei atopice constă în creme și unguente care au două roluri: rol emoliant (hidratează pielea și previne uscarea) și rol calmant (scad pruritul și reduc din intensitatea mâncărimilor). Tratamentele au rolul de a reface bariera cutanată a pielii, de a controla simptomele și de a evita eventuale complicații.
Economisești 11.52 lei
Tratament naturist pentru dermatita atopica
Poți apela cu încredere și la un tratament naturist pentru dermatita atopica. Crema de gălbenele sau aloe vera sunt cele mai des întâlnite leacuri de acest tip, iar asta datorită proprietăților emoliente pe care le au.
În gama noastră de produse a apărut recent un ulei natural care a fost special creat pentru persoanele care suferă de dermatita atopica. Bioatopic Repair este tratamentul naturist pentru dermatita atopica din Grădina Sănătății, perfect pentru a fi utilizat de către orice categorie de vârstă.
Bioatopic are la bază un amestec de uleiuri naturale benefice pentru piele: ulei de măsline, ulei de cătină albă, ulei din semințe de chimen negru și semințe de liliac indian, ulei de soia și tămâie. Ingredientele de origine naturală și organică calmează simptomele dermatitei, diminuează uscăciunea pielii și îmbunătățește considerabil textura acesteia. BioAtopic Repair este remediul eficient pentru dermatită atopică, ideal pentru întreaga familie.
Principalele cauze ale dermatitei atopice
Evident, principala cauză care duce la apariția dermatitei atopice este de natură ereditară. Dacă cineva din familie are o sensibilitate crescută la nivelul pielii, șansele ca unul dintre copii să sufere de dermatită atopică cresc considerabil.
Totuși, mai există și alte cauze care declanșează dermatita atopică:
- anomalii imunologice
- factori agravanți ai leziunilor cutanate
- alergii provocate de anumite alimente
- agenți de curățare sau alte substanțe pe bază de alcool sau care irită pielea
- îmbrăcămintea neadecvată
- factori fizici
- stresul
Cum îngrijești pielea afectată de dermatită atopică?
Trebuie să ții cont că este nevoie de hidratare intensă pentru a îngriji corespunzător o piele cu dermatita atopica. În primul rând, se folosesc creme intens hidratate prin care să se evite uscare intensivă a pielii. De asemenea, produsele de îngrijire pentru pielea cu tendințe atopice trebuie să fie alese cu grijă.
Săpunurile trebuie să fie cât mai blânde cu pielea, iar pe cât de mult posibil trebuie evitate băile cu apă fierbinte sau foarte caldă. Apa caldă are un efect intens de uscare a pielii. Bineînțeles, după baie, pielea trebuie hidratată cu uleiuri sau creme emoliente.
Tot în cazul pielii cu tendințe atopice se recomandă eliminarea fibrelor sintetice. Lenjeriile de pat și hainele din bumbac sunt indicate pentru persoanele cu dermatita atopica. Creșterea calității aerului din casă este, iarăși, foarte importantă pentru a nu declansa dermatita atopica.
Economisești 11.52 lei
Aerisirea zilnică este, așadar, foarte importantă. Utilizarea unui dezumidificator este, de asemenea, importantă pentru a preveni mucegaiul. Părul de animal poate fi, și el, periculos, așadar se recomandă evitarea contactul cu părul animalelor.
Alimentația este, și ea, foarte importantă. După cum ai văzut mai sus, una dintre cauzele dermatitei atopice provine din alimentație, deci atenția la alimentație este foarte importantă. Observă îndeaproape dacă ai hipersensibilitate la anumite alimente și evită să le consumi pentru o perioadă.
Va recomandam sa alegeti intotdeauna tratamentele naturiste pentru a tratata dermatita atopica
Economisești 11.52 lei
Economisești 9.00 lei
Economisești 13.38 lei