Dermatita atopica la bebeluşi, copii şi adulţi – definiţie şi tratament

Bioatopic repeair - remediu copii, bebelusi, adulti pentru dermatita

Ce este dermatita atopică?

Dermatita atopică mai este numită şi eczemă şi este o boală cronică, de lungă durată. Aceasta are printre simptome roşeaţă, iritaţii şi inflamaţii ale pielii.

Afecţiunea apare de cele mai multe ori în copilărie, dar poate să apară totuşi la orice vârstă. Nu este o boală contagiosă, deci nu se poate transmite de la o persoană la alta.

Simptomul principal sau cel care este cel mai deranjant este senzaţia constantă de mâncărime. Multe persoane întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte abţinerea de la scărpinat, mai ales copiii care ştiu doar că vor să scape de mâncărime.

Dacă ne scărpinăm pielea se înroşeşte şi apar crăpături, umflături şi cruste. Dermatita atopică are perioade în care este mai gravă şi altele în care pielea începe să se amelioreze. Aşadar, este normal să vedem astfel de schimbări.

Dermatita atopică la bebeluşi

În cazul copiilor care au o vârstă mai mică de un an, adică în cazul bebeluşilor, această dermatită îşi face apariţie în zone precum scalpul, fruntea şi obrajii. Poate să existe o extindere până la genunchi, coate şi trunchi. Aceasta nu ajunge de obicei până în zona scutecului.

Dermatita atopică la copii şi adolescenţi

În cazul acestora, dermatita atopică îşi face apariţia în spatele genunchilor, pe gât, pe partea interioară a încheieturilor gleznelor şi mâinilor, precum şi în curbura coatelor. Atunci când începe eczema pielea este mult mai uscată.

Dermatita atopică la adulţi

Chiar dacă dermatita atopică apare de cele mai multe ori în perioada copilăriei, uneori aceasta nu dispare nici atunci când ajungem să fim adolescenţi sau adulţi. Conform studiilor, 10% continuă să aibă dermatita atopică şi când ajung la maturitate.

Această afecţiune poate să ducă la probleme mai complicate şi ne pot afecta destul de mult viaţa de zi cu zi.

96.00 lei TVA inclus

Economisești 50.00 lei

Mai puțin de 3.20 lei per zi de tratament!

Tratament pentru dermatită atopică

Tratamentele în această situaţie pot să ajute la calmarea simptomelor. Nu s-a descoperit un tratament care să trateze această afecţiune. S-a constatat totuşi că simptomele multor copii se ameliorează odată cu înaintarea în vârstă.

Sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru ameliorarea simptomelor. Printre acestea se află:

  • Hidratare eficientă care ajută la prevenirea uscării pielii;
  • Corticosteroizi topici util pentru a reduce din roşeaţă şi imflare;
  • Pimecrolimus topic pentru zonele sensibile care au nevoie de un tratament mai puternic;
  • Antihistaminice pentru a calma mâncărimile însuportabile;
  • Tratamente mai puternice care pot fi recomandate de specialişti dermatologi;
  • Bandaje speciale pentru a ajuta corpul să se vindece.

Trateaza si previne acum dermatita atopica cu produsele 100% naturale

96.00 lei TVA inclus

Economisești 50.00 lei

Mai puțin de 3.20 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
95.00 lei TVA inclus

Economisești 50.00 lei

Mai puțin de 3.16 lei per zi de tratament!

57.00 lei TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Mai puțin de 1.90 lei per zi de tratament!

Evitarea scărpinării

Cbd skin relief: ajuta la prevenirea dermatitei atopice

Acesta este un lucru foarte greu de făcut în cazul unei afecţiuni precum dermatita atopică. Însă e nevoie să ţinem cont că scărpinatul are efecte negative asupra pielii noastre şi pot să existe chiar mai multe eczeme ca urmare a acestui obicei. După aceea mâncărimea va fi chiar mai însuportabilă.

Scărpinarea în exces face pielea din zona în care s-a efectuat scărpinatul să fie mai îngroşată. Aceasta crează totodată sângerări, ceea ce duce la creşterea riscului apariţiei infecţiilor şi a provocării de cicatrici.

De aceea este un obicei benefic să reducem scărpinarea cât de mult putem. În cazul bebeluşilor există mănuşi anti-zgârieturi care pot să ajute cu prevenirea scărpinării. Ajută de asemenea să păstrăm unghiile la o lungime destul de scurtă pentru că dacă avem unghiile lungi scărpinatul va avea efecte mai dăunătoare.

Evitarea factorilor declanşatori

Sunt anumiţi factori care duc la apariţia crizelor de dermatită atopică şi este important să cunoaştem care sunt aceşti factori pentru a putea să-i evităm şi să prenim apariţia acestor crize.

De exemplu, poate purtăm anumite haine care ne provoacă iritaţii şi care declanşează aceste crize. Putem astfel să înlocuim acele haine cu unele care au un material mai potrivit pentru pielea sensibiliă.

Este posibil ca un alt factor să fie căldura şi este important să ştim dacă este sau nu pentru a putea să ne asigurăm că ne păstrăm camerele la o temperatură care previne apariţia unei astfel de crize.

Pot fi un factor şi detergenţii pe care îi folosim sau săpunurile, iar dacă ştim că aceasta este cauza putem să găsim înlocuitori şi să ne apărăm pielea.

Implementarea unei diete benefice previne aparitia dermatite atopice

Sunt alimente precum laptele de vacă şi ouăle care pot să ducă la apariţia eczemei. Este necesar totuşi dacă alegem să excludem aceste alimente din dieta noastră să le înlocuim cu altele care ne oferă nutrienţii pe care-i găsim în acestea pentru a evita apariţia altor probleme de sănătate.

Utilizarea emolientelor

Acestea sunt tratamente pentru hidratare care se folosesc direct pe piele şi care ajută la reducerea pierderii de apă şi oferirea unui scut protector pentru piele. Sunt de cele mai multe ori folosite pentru a trata afecţiuni ale pielii precum dermatita atopică.

Acestea pot să ajute pielea să fie mai puţin uscată şi pot să aibă şi rol antiinflamator, care poate să ajute la reducerea apariţiei crizelor de dermatită atopică.

 Concluzie

Dermatita atopică este o afecţiune care apare de cele mai multe ori la o vârstă fragedă. Aceasta nu are tratament care să o trateze, doar soluţii care pot să îi amelioreze simptomele. De cele mai multe ori aceasta dispare odată cu înaintarea în vârstă.

Sunt totuşi situaţii în care aceasta poate să persiste chiar şi până la vârsta la care suntem consideraţi adulţi. De aceea este important să adoptăm obiceiuri zilnice necesare benefice care pot evita crizele de dermatită atopică, reduce din simptomele acesteia şi ce pot scădea şansele ca această să persiste o perioadă lungă de timp.

Produsele noastre pentru tratarea si prevenirea dermatitei:

96.00 lei TVA inclus

Economisești 50.00 lei

Mai puțin de 3.20 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
95.00 lei TVA inclus

Economisești 50.00 lei

Mai puțin de 3.16 lei per zi de tratament!

57.00 lei TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Mai puțin de 1.90 lei per zi de tratament!

  • https://www.niams.nih.gov/health-topics/atopic-dermatitishttps://kidshealth.org/en/parents/eczema-atopic-dermatitis.html
  • https://www.pierrefabreeczemafoundation.org/sites/default/files/atopic-dermatitis-in-adults-dr-wallach.pdf
  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/atopic-dermatitis-eczema/diagnosis-treatment/drc-20353279
  • https://www.nhs.uk/conditions/atopic-eczema/treatment/https://www.uptodate.com/contents/treatment-of-atopic-dermatitis-eczema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *