Memorie îmbunătățită prin aceste 5 metode simple

Stoc epuizat
87.96 lei TVA inclus

Economisești 30.00 lei

Mai puțin de 2.93 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
165.92 lei TVA inclus

Economisești 70.00 lei

Mai puțin de 5.53 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
116.00 lei TVA inclus

Economisești 40.00 lei

Mai puțin de 3.86 lei per zi de tratament!

Stoc epuizat
222.00 lei TVA inclus

LIVRARE GRATUITA

Economisești 90.00 lei

Mai puțin de 7.39 lei per zi de tratament!

Alimentația și stilul nostru de viață are un impact foarte mare asupra sănătății și funcționării organismului nostru. Până aici nu este niciun secret, știm bine că expresia „Ești ceea ce mănânci.” este cât se poate de adevărată. Pe zi ce trece oamenii de știință ne demonstrează cât de important este să avem grijă la tot ce consumăm și cum alimentația influențează până și capacitatea de memorare. 

Poate în prezent nu dai atât de multă importanță acestui aspect, însă odată cu trecerea timpului, capacitatea de memorare scade, iar dacă nu îți alimentezi creierul corespunzător, acest proces va fi mult mai accelerat. Pe lângă alimentație, există și anumite trucuri prin care îți poți îmbunătăți memoria

În articolul de astăzi îți prezentăm 5 metode prin care poți să îmi îmbunătățești considerabil capacitatea de memorare, dar și câteva alimente a căror proprietăți sunt excelente în cazul în care vrei să îți hrănești creierul cu nutrienții potriviți. 

Cum îți poți îmbunătăți memoria?

1. Continuă să înveți lucruri noi

Să îți provoci creierul constant este modalitatea prin care îl menții activ. Cea mai bună modalitate prin care îți poți antrena creierul este să înveți constant lucruri noi și să îți ieși din zona de confort. Prin aceste activități antrenezi capacitatea de neuroplasticitate a creierului, care este, practic, abilitatea creierului de a se adapta la lucruri noi. 

Neuroplasticitatea descrie, cu alte cuvinte modul prin care creierul se schimbă și se adaptează constant atunci când tu înveți ceva noi. În acest mod, creierul formează conexiuni noi, ceea ce ne îmbunătățește capacitatea de memorare.

Odată cu vârsta, avem tendința să urmăm o rutină monotonă. Prin faptul că dezvoltăm continuu noi abilități, creierul rămâne în alertă. Cele mai bune astfel de exerciții pentru creier sunt învățarea unor abilități care necesită o capacitate maximă de concentrare și mult efort psihic. De asemenea, activitățile care implică mișcare fizică sunt bune pentru minte. 

Câteva exemple de activități benefice pentru memorie sunt: învățarea unei limbi străini noi sau a unui instrument nou, șahul, dansul, yoga, tenis, puzzle sau jocuri de societate. 

2. Sportul

Sportul este extrem de benefic pentru o minte sănătoasă. S-a demonstrat în nenumărate rânduri că sportul protejează memoria de lungă durată și memoria de scurtă durată. Uite cum te poate ajuta sportul: îmbunătățește circulația la nivelul creierului, îmbunătățește neuroplasticitatea, susține sistemul imunitar, ajută cu gestionarea stresului, reduce stările de oboseală și eliberează endorfine care ajută în lupta împotriva depresiei. 

3. Somnul

Somnul are un impact foarte mare nu doar asupra nivelului de energie, ci și asupra nivelul de concentrare, memorie sau creativitate. Cercetătorii au descoperit că somnul joacă un rol semnificativ în consolidarea memoriei de scurtă durată și memoriei de lungă durată. Aceste procese fac parte din cele etapa somnului profund. 

Un adult trebuie să doarmă, în medie, 7-9 ore pe zi pentru ca organismul să fie la capacitate maximă. Uite ce poți face pentru a obține un somn odihnitor: fă-ți un program de somn și respectă-l, limitează timpul petrecut în fața ecranelor și nu consuma alcool, cafeină sau zahăr înainte de somn. 

4. Suplimente alimentare

Cum îmi pot îmbunătăți memoria repede? Ei bine, poți apela la suplimente benefice pentru memorie. Există o serie de nutrienți de care creierul tău are nevoie pentru a funcționa în parametrii optimi. Uite ce se recomandă în materie de suplimente pentru creier și memorie: 

  • plantele adaptogene 
  • ciupercile medicinale 
  • l-carnitina sau aminoacizi 
  • creatina 
  • DHA/ulei de pește 
  • vitaminele B 
  • extract de cafea sau de ceai verde 
  • ginkgo biloba 

Toate aceste extracte au proprietăți benefice pentru mintea ta, fiind benefice pentru îmbunătățirea memoriei. Și în gama noastră găsești produse pentru memorie precum Memory plus fiole sau capsule. Fiolele nutritive pentru creier memory plus au o combinație de nutrienți care stimulează capacitatea de concentrare și de stocare a informațiilor, ajutându-te să îmbunătățești neuroplasticitatea creierului. 

5. Alimentația

Și am ajuns să discutăm despre cel mai important aspect când vine vorba de sănătatea creierului: alimentația. Un creier sănătos are nevoie de alimente care să îl protejeze de activitățile nocive ale radicalilor liberi. De aceea este necesar să adopți o dietă bogată în alimente antiinflamatoare. 

O alimentație care să îți protejeze funcția cognitivă, care să îți îmbunătățească memoria și care să lupte împotriva anumitor boli precum demența sau alzheimer ar trebui să conțină o mulțime de alimente cu proprietăți antioxidante. 

Dintre acestea, cele mai importante alimente cu proprietăți antioxidante pentru creier sunt: nucile, avocado, broccoli, sursele de omega (somon, ton, sardine, hering) ceai verde, iarbă de grâu și alge. 

Alte alimente benefice pentru memorie

Uleiul de cocos – un aliment bun la toate, în special la menținerea sănătății creierului. Și acesta are proprietăți antiinflamatoare care luptă împotriva afecțiunilor și previne pierderile de memorie

Ciocolată neagră – delicios și sănătos, ciocolata neagră are, pe lângă proprietățile antioxidante, și proprietăți antiinflamatorii. Cacaoa poate îmbunătăți oxigenarea creierului și poate scădea presiunea sângelui, atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. 

Fructele de pădure – afine, murele, zmeura și căpșunele sunt  printre cele mai bogate surse de antioxidanți. Conținutul impresionant de vitamina C și vitamina K sunt excepționale pentru protejarea creierului. Să nu uităm de acidul galic care este excepțional pentru creier. 

Legumele verzi – legumele cu frunze verzi precum spanac, salată sau varză kale reprezintă o bogăție de nutrienți pentru creierul tău. Aceste legume conțin cantități impresionante de vitaminele A și K, puternice antiinflamatoare care susțin memoria și asigură funcționarea optimă a creierului. 

Turmericul – despre turmeric știm dintotdeauna că este un condiment special care, pe lângă gust, are o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate. Și turmericul are o mulțime de antioxidanți în compoziție care protejează creierul și îmbunătățesc considerabil capacitatea de oxigenare la nivel cerebral. 

Ai grijă de creierul tău și hrănește-l cu nutrienți benefici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *