Curcumin pentru Depresie

8. Fw

Depresia este o boala mult mai serioasa si mai des intalnita decat se crede. Sunt descoperite in jur de 300,000 de cazuri noi in fiecare an in Romania. In ciuda nenumaratelor tratamente si medicamente disponibile, majoritatea cazurilor nu au un final de succes.

Cauzele depresiei pot fi la fel de variate ca persoanele care le raporteaza. Desigur, evenimentele traumatice si stresul cronic pot crea depresie. Insa la fel este cazul si pentru cei care sufera de hipotiroidism, cancer, tratamente pentru cancer si lipsa de somn. Lipsa unui tip adecvat de nutritie nu trece nebagat in seama si, avand in vedere popularitatea dietelor care cauzeaza inflamatii, este foarte sigur ca acestea sa aiba consecinte emotionale si mentale.

Ce daune are depresia asupra Creierului ?

Indiferent de cauza, atunci cand suferim de depresie caile neurale nu functioneaza corect. Chimicalele din creierul nostru care ne induc senzatia de bine sunt directionate gresit. Din cauza faptului ca biochimia din spatele depresiei poate fi atat de evaziva, exista exagerat de multe medicamente prescrise in fiecare an pentru depresie, insa acestea doar modifica sau inhiba semnalele nervoase catre creier. Spre deosebire de curcumin, aceste medicamente nu se pot adresa inflamatiei si daunelor oxidative care actioneaza ca motiv fizic al bolii.

Stresul si anxietatea pot suprasolicita capacitatea unei persoane de a face fata stresului si creeaza daune oxidative si inflamatie in creier. Din cauza faptului ca curcuminul are o capacitate puternica pe post de antioxidant si anti inflamator, poate reduce daunele ADN-ului spre creier si poate inversa si alte efecte fizice ale stresului si depresiei. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui considerat ca tratament potential pentru depresie.

Curcuminul reduce markerii inflamatori din circulatia sanguina care calatoreste spre creier. Previne si nivelurile scazute de serotonina, noradrenalina si dopamina care tind sa reprezinte simptomele depresiei. In mod interesant, cercetarile arata si faptul ca extractul de curcumin promoveaza neurogeneza – formarea celulelor neurale – mai ales in cortexul frontal si regiunile hipocampusului ale creierului, ceea ce inseamna ca acest extract poate fi un tratament psihologic inovatoare pentru depresie si pentru mai multe conditii cognitive.

Depositphotos 25279855 s 2015

Curcuminul in comparatie cu medicamentele prescrise

  • Un studiu recent publicat a apreciat potentialul antidepresiv al extractului in comparatie cu medicamentele prescrise. In acest studiu, curcuminul a fost comparat cu fluoxetina (unul dintre medicamentele pe baza acestei substante este Prozac) si imipramina (de exemplu Tofranil) intr-un model stiintific al depresiei. A fost studiat si ca substanta de ajutor intr-o terapie impreuna cu medicamentele prescrise.
  • Au fost testate sapte grupuri, un grup netrat fiind de control, iar celelalte grupuri fie cu doze diferite de curcumin, fie cu cate unul din medicamentele mentionate anterior, fie medicamentul prescris impreuna cu curcumin.
  • Rezultatele grupului care administra curcumin au fost impresionante. Extractul de curcumin cu absorbtie ridicata a fost la fel de eficient si de ajutor pentru alinarea simptomelor depresiei ca oricare medicament prescris, insa nu a avut nici unul dintre efectele secundare (care includ senzatia de ameteala si sedare, pierderea unor functii motorii).
  • De fapt efectele secundare ale medicamentelor sunt atat de puternice incat nici curcuminul nu a fost capabil sa le reduca.

Curcuminul ajuta la cresterea nivelului de chimicale care te fac sa te simti fericit

Cercetatorii sunt de parere ca succesul pe care il are curcuminul poate fi datorita cresterii nivelurilor de serotonina, norepinefrina si dopamina. Acest studiu a aratat ca extractul de curcumin stimuelaza semnificativ neurogeneza. Si, ar trebui tinut minte faptul ca nu au existat probleme de siguranta in ceea ce priveste administrarea curcuminului.

In ceea ce priveste cauzele depresiei, tratamentele pot varia in functie de fiecare individ. Curcuminul poate oferi o optiune naturala, insa nu e necesar singura. Daca sunteti in cautarea unui tratament pentru depresie, consultati medicul inainte de a adauga orice substanta in dieta de fiecare zi.

Curcumin max banner articole
Curcumin max 1300mg cu bioperina produs in america 100 original
On Sale
Sale!
%
Off
32
Save 40 lei
40lei
32%
40
lei
85.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2.83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *