Despre Prehipertensiune si Tensiunea Ridicata

Despre prehipertensiune si tensiunea ridicata

Ce este prehipertensiunea?

In cazul prehipertensiunii, citirea sistolica este intre 120 si 139 mmHg sau cea diastolica intre 80 si 89 mmHg. Este semnalul de alarma ca s-ar putea sa dezvolti hipertensiune in viitor. Tensiunea arteriala ridicata creste riscul de a dezvolta atac de cord, atac cerebral, boli coronare ale inimii, insuficienta cardiaca si renala. Nu exista o modalitate de vindecare a hipertensiunii, insa exista tratament prin dieta, obiceiuri ale stilului de viata si medicamentatie.

Aproximativ unul din patru americani are tensiune arteriala ridicata, denumita si hipertensiune, care este factor de risc major pentru bolile de inima si rinichi, atac cerebral si insuficienta cardiaca. Aceasta conditie este periculoasa pentru ca de cele mai multe ori nu prezinte semne de alarma sau simptome. Din fericire, poti afla daca ai tensiune ridicata daca o masori in mod regulat. Daca este ridicata, poti urma cativa pasi pentru coborarea ei. Si, la fel de important, daca tensiunea ta este normala, afla ce poti face pentru a preveni cresterea ei.

Cum pot preveni tensiunea ridicata?

  • Prin mentinerea unei greutati sanatoase: in cazul in care esti supraponderal, ai intre 2 si 6 ori sanse mai ridicate sa dezvolti hipertensiune. Chiar si o pierdere in greutate mica poate face o diferenta mare in prevenirea si tratarea tensiunii ridicate.
  • Exercitii regulate. Persoanele active fizic au un risc scazut de hipertensiune – cu 20 pana la 50 % mai putin – decat persoanele care nu sunt active. Nu trebuie sa fii alergator la maraton pentru a beneficia de pe urma activitatii fizice. Chiar si activitatile usoare, practicate zilnic, pot scadea riscul.
  • Reducerea stresului. Stresul poate creste tensiunea arteriala, iar in timp poate contribui la cauza care declanseaza tensiunea ridicata. Sunt mai multi pasi pe care ii poti urma pentru a reduce stresul, de exemplu yoga.
Curcumin max 1300mg cu bioperina produs in america 100 original
On Sale
Sale!
%
Off
32
Save 40 lei
40lei
32%
40
lei
85.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2.83 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *