Coama leului – ciuperca benefică pentru sănătatea ta

Hericium

Coama leului sau ciuperca Hericium face parte din familia ciupercilor cu un puternic efect terapeutic. Nativă din America de Nord, Europa și Asia, această ciupercă este folosită de sute de ani pentru efectele sale benefice asupra organismului. Datorită conținutul său bogat în nutrienți, coama leului este utilizată pentru proprietăţile sale cardioprotectoare, hepatoprotectoare, neuropotectoare sau antihipertensive. 

Dacă ai hotărât că vrei să încerci Hericium sau vrei să incluzi în dieta ta un supliment capsule cu coama leului, află în continuare toate informațiile pe care trebuie să le știi și beneficiile de care te poți bucura odată cu consumul acestei ciuperci medicinale.

Valori nutriționale

Coama leului conține nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. Ciuperca reprezintă o sursă bogată de fier, zinc, potasiu, sodiu, fosfor, vitamina D, aminoacizi esențiali și biotină. Studiile au demonstrat că această ciupercă conține peste 30 de compuși bioactivi. 

Conținutul bogat de polizaharide fac ca Hericium să fie de ajutor în tratarea și prevenirea anumitor afecțiuni, precum și în menținerea stării generale de bine. Coama leului conține polizaharide beta-glucan, iar despre acestea se cunoaște că au foarte multe efecte benefice pentru organism. În cele ce urmează, haide să descoperim care sunt principalele beneficii ale consumul de ciuperci Coama leului.

Iată care sunt principalele 6 beneficii ale ciupercii Coama leului pentru sănătate

1. Susține sănătatea creierului și a sistemului nervos

Studiile au demonstrat că această ciupercă are un efect benefic în tratarea bolilor neurodegenerative. Coama leului are proprietatea de a spori creșterea neuriților, adică a  axonilor și a dendritelor. Axonii și dendritele sunt proiecțiile ramificate, respectiv neramificate ale neuronilor. Dezvoltarea acestora poate încetini sau opri degenerarea celulelor din creier, reducând astfel riscul de apariție a unor boli precum Alzheimer sau Parkinson. De asemenea, alte studii au demonstrat că suplimentarea cu Hericium stimulează funcția cognitivă și îmbunătățește memoria.

2. Susține sănătatea cardiovasculară

Cercetările au demonstrat că această ciupercă poate preveni creșterea colesterolului rău, reducând nivelul de trigliceride din corp. De asemenea, Coama leului stimulează creșterea colesterolului bun în organism și protejează inima de afecțiuni. Coama leului poate preveni apariția cheagurilor de sânge, reducând, astfel, riscul apariției atacului cerebral. 

3. Protejează împotriva afecțiunilor digestive

Coama leului protejează împotriva apariției ulcerului gastric. Cercetătorii au stabilit că acei compuși bioactivi din ciupercă sunt, cel mai probabil, cei responsabili pentru protecția împotriva afecțiunilor gastrice. Alte studii au arătat că suplimentele cu Coama leului ameliorează semnificativ simptomele provocate de două afecțiuni inflamatorii ale sistemului digestiv: gastrita și inflamarea intestinelor. De asemenea, ciuperca are un puternic efect antibacterian, protejând organismul împotriva bacteriei Helicobacter Pylori. 

4. Luptă împotriva cancerului

Cercetările cu privire la acțiunea suplimentelor cu Coama leului în tratarea cancerului au descoperit că aceasta ciupercă terapeutică poate încetini progresul leucemiei, al cancerului gastric, al celui cervical, la colon, la sân, plămâni sau ficat. Un studiu realizat pe animale a arătat că extractul din această ciupercă are un potențial de peste 60% de a inhiba metastaza celulelor cancerigene, în special în cazul cancerului la plămâni. 

5. Are un puternic efect antioxidant

Coama leului are proprietăți antioxidante, protejând împotriva stresului oxidativ cauzat de diverși factori. Unul dintre antioxidanții prezenți în ciupercă are un potențial major în vindecarea rănilor. De asemenea, proprietăţile antioxidante ale ciupercii pot preveni apariția osteoporozei și, de asemenea, pot încetini procesul de îmbătrânirea pielii. 

6. Îmbunătățește sănătatea mentală și starea generală de bine

Conținutul bogat de polizaharide din Coama leului luptă împotriva oboselii, contribuind și la îmbunătățirea calității somnului. De asemenea, s-a demonstrat că aceste ciuperci pot contribui la readucerea ritmului cardiac la normal și pot fi de ajutor în tratarea depresiei și a anxietății.

Concluzie

Hericium

Această ciupercă specială are o mulțime de beneficii incredibile pentru organism. Pentru a te bucura repede și eficient de toate proprietățile sale, cel mai rapid mod de a o consuma este prin administrarea de suplimente naturiste cu extract de hericium.

Dacă te-am convins să începi să consumi ciuperca coama leului sau  Hericium, avem o recomandare pentru tine. B-glucanforte Hericium este un supliment cu coama leului, sub formă de capsule, cu un conținut foarte concentrat de extract din această ciuperca benefică.

Este un supliment 100% natural, ușor de consumat, cu ajutorul căruia te vei putea bucura de beneficiile extraordinare ale acestei ciuperci.

Recomandările noastre de suplimente premium cu extract de hericium si alte ciuperci medicinale

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

2 thoughts on “Coama leului – ciuperca benefică pentru sănătatea ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *