Ginseng siberian – beneficii pentru organism

Ginseng siberian

Natura ne-a oferit numeroase remedii naturale care se folosesc de mii de ani, iar ginsengul este unul dintre acestea. Majoritatea persoanelor asociază ginsengul cu energie și vitalitate, însă un lucru pe care poate tu nu îl știi este că ginsengul înseamnă mult mai mult de atât. Astăzi ne vom concentra atenția asupra ginsengului siberian și îți vom prezenta principalele sale beneficii pentru sănătate.

Ce este ginsengul siberian?

Ginsengul este o plantă cu creștere lentă, a cărei rădăcină este folosită pentru proprietățile sale naturiste. Există peste 10 specii de ginseng, cele mai populare fiind ginsengul coreean, cel american, cel indian și ginsengul siberian.

Ginsengul siberian, cunoscut și sub numele de eleutero, este popular pentru proprietățile sale de adaptogen natural, fiind eficient în lupta cu stresul. Pe lângă asta, ginsengul siberian a fost și este folosit pentru puterea sa de a întări sistemul imunitare și de a energiza organismul. Haide să descoperim în detaliu toate aceste beneficii ale ginsengului în continuarea.

Principalele beneficii pentru sănătate ale ginsengului siberian

1. Adaptogen natural

Dacă nu te-ai mai întâlnit până acum cu termenul de adaptogen, acesta se referă proprietatea unor plante de a ajuta organismul să se adapteze mai repede anumitor situații stresante sau neprevăzute, contribuind la recăpătarea echilibrului natural. Ginsengul siberian este o plantă cu asemenea proprietăți adaptogene.

Datorită acestui beneficiu pe care îl are pentru organism, ginsengul siberian a devenit unul dintre principalii aliați pentru a face față situațiilor stresante de zi cu zi. De asemenea, datorită acestei proprietăți și a posibilității de a ține stresul sub control, consumul de ginseng siberian poate reduce riscul apariției stresului cronic și a bolilor pe care acesta ar putea să le cauzeze.

2. Stimulează memoria și capacitatea de concentrare

Ginsengul siberian ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, crescând astfel nivelul de oxigen din corp. Acest lucru duce la o mai bună oxigenare a creierului, stimulând, astfel capacitatea de concentrare și memorare. De asemenea, datorită proprietăților sale adaptogene, ginsengul siberian se dovedește a fi util în lupta cu simptomele provocate de stres și anxietate.

Ginseng siberian

3. Sprijină sistemul imunitar

Ginsengul siberian are proprietăți care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virusurilor de gripă sau răceală. Acesta este adesea folosit ca un remediu natural pentru vindecarea gripei și a răcelii.

Datorită acestui beneficiu pe care îl are pentru organism, ginsengul siberian a devenit unul dintre principalii aliați pentru a face față situațiilor stresante de zi cu zi. De asemenea, datorită acestei proprietăți și a posibilității de a ține stresul sub control, consumul de ginseng siberian poate reduce riscul apariției stresului cronic și a bolilor pe care acesta ar putea să le cauzeze.

4. Crește libidoul

Ginsengul siberian este considerat și un afrodiziac cu efecte benefice atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Pe lângă asta, consumul de ginseng, în cazul femeilor, poate contribui la reglarea ciclul menstrual, iar, în cazul bărbaților, contribuie la creșterea nivelului de testosteron.

5. Reduce oboseala

Ginsengul este recunoscut de majoritatea persoanelor datorită proprietăților sale energizante puternice. Și ginsengul siberian ajută la reducerea nivelului de oboseală provocat de un somn precar, stres sau apărut în urma unei afecțiuni.

6. Eficient în lupta împotriva cancerului

Cercetările efectuate asupra proprietăților ginsengului siberian au stabilit că acesta poate avea efecte benefice în lupta cu cancerul. Conform unui studiu publicat în 2016, ginsengul siberian are efecte inhibitorii asupra tumorilor maligne din zona plămânilor și a ficatului. Experții consideră ca această plantă are un potențial enorm pentru a fi folosită ca ingredient în tratamentele pentru cancer.

Dacă te-am convins că ginsengul siberian este o altă minune a naturii și vrei să te bucuri și tu de proprietățile sale benefice pentru organism, avem două suplimente care, cu siguranță, îți vor fi de ajutor. Exotique, fiolele marca Marnys cu 5 energizanți, printre care și ginseng și Ginseng Energy, un supliment lichid cu ginseng, ultraconcentrat.

Află totul despre aceste două suplimente și alege-l pe cel potrivit pentru tine

-15%
Prețul inițial a fost: 134.99 lei.Prețul curent este: 114.99 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-26%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 129.00 lei.Prețul curent este: 95.00 lei. TVA inclus

Economisești 34.00 lei

-20%
Prețul inițial a fost: 266.99 lei.Prețul curent este: 213.59 lei. TVA inclus

Economisești 53.40 lei

-24%
Prețul inițial a fost: 317.00 lei.Prețul curent este: 242.00 lei. TVA inclus

Economisești 75.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *