🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Ai ten uscat? Iată cum arată rutina de îngrijire perfectă pentru tine

Produsele care ofera hidratare intensa sunt ideale pentru tenul uscat

Rutina de îngrijire perfectă  trebuie adaptată în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Cu ajutorul produselor potrivite și a unei rutine corecte, te poți bucura de un ten sănătos, luminos și fără imperfecțiuni. Acea rutină trebuie să fie adecvată tipului de ten pe care îl ai. În acest articol îți vom prezenta o rutină de îngrijire potrivită pentru un ten uscat. Dacă ai și tu acest tip de ten, rămâi alături de noi și află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți îngriji tenul corespunzător și ce produse pentru ten uscat trebuie să folosești. 

Cum știi dacă ai tenul uscat?

Tenul uscat se caracterizează, de obicei, printr-un aspect deshidratat, aspru. Pielea este fragilă și subțire, liniile de expresie sunt mult mai pronunțate, iar șansele ca acest tip de ten să se confrunte cu iritații, roșeață și senzații de mâncărime sunt mult mai mari. 

Tenul uscat poate fi cauzat atât de factori interni,  cât și de factori externi precum utilizarea unor produse necorespunzătoare sau chiar și de înaintarea în vârstă. Un factor care poate duce la apariția unui ten uscat este faptul că secreția glandelor sebacee nu este suficientă. 

Tenul uscat este cauzat și de faptul că pielea nu reține suficientă apă și acizi grași (acizii omega, de exemplu). Acești nutrienți au rolul de a hrăni și a menține în funcție bariera protectoare a pielii. Agenții externi precum schimbările climatice (temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute), poluarea și „poluarea digitală” afectează echilibrul natural al pielii. 

Tenul uscat este predispus îmbătrânirii accelerate?

Din cauza nivelului scăzut de hidratare, pielea produce mult mai puțin sebum, așadar are nevoie de o îngrijire mult mai atentă. Tot din această cauză, tenul uscat este predispus îmbătrânirii premature. De ce? Pentru că nivelul scăzut de hidratare accentuează liniile fine și duce la apariția ridurilor. În cazuri extreme, pielea foarte uscată este predispusă la dermatită atopică.

Veste bună este că apariția acestor probleme ale tenului uscat pot fi evitate cu o rutină adecvată de îngrijire. Cu produsele potrivite și câțiva pași simpli, îți poți menține cu ușurință pielea hidratată și sănătoasă. 

Rutina de îngrijire pentru ten uscat

Pasul 1. Curăță tenul

Curățarea tenului este primul și cel mai important pas în rutina de îngrijire a tenului. Prin acest pas elimini toate impuritățile care s-au acumulat pe ten, redându-i strălucirea. Tenul trebuie curățat corespunzător atât dimineața, cât și seara. Alege un gel de curățare hidratant, special creat pentru pielea uscată. Evită pe cât posibil produsele care îți pot irita sau usca și mai rău tenul. Atunci când clătești produsul, ai grijă ca temperatura apei să fie potrivită. Apa prea caldă sau prea rece va înrăutăți situația. 

Rutina ideala pentru tenul uscat cuprinde produse puternic hidratante

Pasul 2. Pregătește tenul

După ce ai curățat tenul, acesta trebuie pregătit corespunzător pentru aplicarea cremelor hidratante. Un toner este produsul ideal pentru aceasta etapă. Alege un toner special creat pentru tenul uscat, care să nu usuce deloc, ci să mențină apa în piele și să hidrateze. 

Pasul 3. Hidratează tenul

Hidratarea este esențială pentru un ten uscat. Aici este nevoie să acorzi o atenție deosebită produselor pe care le utilizezi. Noua gamă de nuricosmetice marca Marnys îți vine în ajutor cu produse cosmetice pentru tenul uscat. Iată sugestiile noastre:

Dimineața: Înainte de aplicarea unei creme puternic hidratante, îți recomandăm să aplici jumătate din conținutul unei fiole Anti-Pollution Extreme. Aceste fiole au o concentrație mare de antioxidanți, protejându-ți pielea de factorii externi care afectează pielea uscată, factori precum poluare și poluarea digitală. 

Seara: Pentru rutina de seara ai nevoie de un produs care să-ți hidrateze puternic piele și să o mențină hidratată peste noapte. Fiolele Anti-aging Night Repair sunt ideale pentru tenul uscat, conținutul bogat de acid hialuronic hidratează, netezește și repară bariera protectoare a tenului. Se aplică jumătate de fiolă.  

După aplicarea fiolelor, îți recomandăm să aplici și o cremă hidratantă. Ține minte că, pentru tenul uscat se recomandă ca în timpul zilei să aplici o cremă hidratantă, anti-îmbătrânire, iar în timpul nopții o cremă grasă, puternic hidratantă. 

Găsești aici produsele despre care ți-am vorbit mai sus, plus alte două produse care să îți hidrateze la maximum tenul, din interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *