💚 12% Reducere la toate produsele din categoria Detoxifiere! Folosește cuponul DETOX12 și redescoperă-ți vitalitatea. 💚

Iarba de grâu – superalimentul benefic pentru starea ta de bine

Știai că iarba de grâu este recunoscută de mii de ani pentru efectele sale benefice asupra organismului nostru? Ei bine, dacă nu știai, află că acest aliment minune are beneficii incredibile pentru sănătate. Numeroși antioxidanţi și nutrienţi esențiali, poți beneficia de toți aceștia prin consumul ierbii de grâu. Rămâi alături de noi și descoperă toate avantajele ierbii de grâu.

Ce este iarba de grâu?

Iarba de grâu nu este altceva decât grâu verde. Aceasta este culeasă înainte ca planta de grâu să ajungă la maturitate. În trecutul îndepărtat, în medicina chineză tradițională, grâul verde era recunoscut pentru proprietățile sale extraordinare asupra organismului.Recent, la începutul anilor 60, beneficiile sale au fost redescoperite și popularitatea alimentului a urcat, ușor-ușor, pe o pantă ascendentă. 

Cum consumi iarba de grâu?

Acuma că am aflat cum se obține iarba de grâu, cu siguranță te întrebi cum se consumă? Există mai multe modalități prin care iarba de grâu poate fi consumată și adăugată în dietă. Unii oameni preferă să preseze iarba până la obținerea unui suc pe care să îl consume. Alte persoane apelează la capsule sau pulbere din iarba de grâu

Cel mai ușor mod de a include iarba de grâu în dietă este printr-o variantă pulbere. De ce? Pentru că o poți include cu ușurință în sucuri, smoothies, deserturi, supe sau alte feluri de mâncare preferate. 

Informații nutriționale

Cercetătorii au afirmat despre iarba de grâu că aceasta este o sursă bogată de nutrienți esențiali pentru om, printre care cel mai important fiind clorofila. Clorofila este substanța responsabilă de culoarea verde a ierbii, însă pentru organismul uman, aceasta acționează ca un detoxifiant și antioxidant.

Pe lângă clorofilă, iarba de grâu mai conține și alți nutrienți esențiali precum:

 • Antioxidanți 
 • Fier
 • Calciu și magneziu
 • Seleniu
 • Vitamina A
 • Vitamina C
 • Vitamina E

Iată principalele proprietăți ale ierbii de grâu:

Beneficii iarba de grau

1. Alcalizează corpul și îmbunătăţeşte absorbția nutrienților

Crearea unui spațiu alcalin în interiorul corpului tău este esențial pentru prevenirea apariției unor afecțiuni cronice. Conținutul de clorofilă din iarba de grâu ajută la balansarea nivelului de ph al corpului și protejează celulele. Acesta poate fi și unul dintre motivele pentru care consumul de clorofilă este asociat și cu un efect de anti-îmbătrânire. 

Iarba de grâu asigură și o mai mare absorbție a nutrienților precum electroliți, printre care se află și magneziul și calciul, și a vitaminelor C și E.

2. Reduce daunele provocate de radicalii liberi

Iarba de grâu are proprietăți antioxidante puternice. Studiile au demonstrat că aceasta poate reduce daunele provocate de radicali liberi care cauzează îmbătrânirea sau care favorizează apariția bolilor.

S-a demonstrat că aceasta inhibă peroxidarea lipidelor din ficat și protejează mitocondria din celule, aceste două acțiuni având o strânsă legătură cu reducerea inflamațiilor. Așadar, te poate proteja de afecțiuni ale ficatului sau ale inimii. 

3. Scade nivelul de colesterol și trigliceride

Studiile realizate în ultima perioadă au demonstrat că iarba de grâu este benefică în tratarea hiperlipidemiei. Acesta este o plantă medicinală benefică pentru inimă și vasele de sânge și ajută la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride. 

4. Ajută în prevenirea cancerului

Cercetătorii au demonstrat că iarba de grâu are un potențial real de a reduce riscul apariției cancerului. Acest lucru se datorează mecanismului de inducere a apoptozei celulelor cancerigene, proces prin care acestea se autodistrug. 

De asemenea, poate atenua efectele adverse ale chimioterapiei, efecte precum oboseală, malabsorbție sau alte deficienţe. Vă reamintim că aceste date au scop informativ, iar pentru o recomandare corectă este necesară consultarea unui medic de specialitate. 

Alte câteva beneficii ale ierbii de grâu:

 • Ajută la oxigenarea organismului
 • Este antiseptic
 • Este un bun detoxifiant
 • Purifică ficatul
 • Îmbunătățește sistemul imunitar 
 • Îmbunătățește calitatea somnului
 • Îmbunătățește digestia

Descoperă aici produsele noastre din gama superalimente și alege-l pe cel care ți se potrivește

-15%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 97.18 lei.Prețul curent este: 83.06 lei. TVA inclus

Economisești 14.12 lei

-15%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 81.65 lei.Prețul curent este: 69.79 lei. TVA inclus

Economisești 11.86 lei

-15%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 81.65 lei.Prețul curent este: 69.79 lei. TVA inclus

Economisești 11.86 lei

-44%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 76.65 lei.Prețul curent este: 42.59 lei. TVA inclus

Economisești 34.06 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *