Beneficiile consumului de lecitină din soia

Lecitina din soia este unul dintre cei mai folosiți aditivi din prezent. Este folosită atât ca ingredient în alimente, cât și ca supliment pentru menținerea sănătății. Cel mai probabil ai cumpărat măcar o dată un produs care avea pe lista de ingrediente și acest tip de lecitină, așadar haide să aflăm ce este, de fapt, lecitina din soia și de ce ar trebui să iei în calcul suplimentele cu lecitină.

Ce este lecitina din soia?

Lecitina este un termen generic pentru a descrie o varietate de compuși grași, naturali, care se regăsesc în țesuturile plantelor sau a animalelor. A fost descoperită în secolul 19 de către chimistul francez Theodore Gobley. Lecitina descoperită de acesta a fost extrasă dintr-un gălbenuș de ou. În prezent, lecitina se obține din semințe de bumbac, surse marine, lapte, semințe de rapiță, floare-soarelui și, bineînțeles, soia. 

Lecitina din soia se extrage din boabele crude de soia. În primă fază, este extras uleiul cu ajutorul unui solvent chimic. Apoi uleiul este procesat, iar lecitina este separată și uscată.

Beneficiile lecitinei din soia

1. Stabilizează nivelul de colesterol

Lecitina din soia are un potențial mare de a influența metabolismul lipidelor. Lecitina este cunoscută pentru rolul ei important în procesarea grăsimilor și a colesterolului motiv pentru care suplimentele cu lecitină din soia pot să scadă, în mod natural, nivelul de colesterol. 

2. Sursă de colină

Colina este un marconutrient care joacă un rol foarte important în menținerea funcției ficatului, motilitatea mușchilor, în sprijinirea metabolismului, în susținerea sistemului nervos și a dezvoltării creierului. Lecitina din soia este o sursă de fosfatidilcolină, una dintre principalele forme de colină. Cercetătorii au stabilit că suplimentarea cu lecitină din soia, respectiv cu acest tip de colină, are o mulțime de beneficii pentru ficat, creier și nivelul de colesterol din organism.

3. Îmbunătățește funcția cognitivă

Studiile au demonstrat că lecitina din soia are efecte benefice asupra funcției cognitive, contribuind semnificativ la îmbunătățirea memoriei. Lecitina din soia este de ajutor pentru cei care se confruntă cu dificultăți de concentrare și probleme cu memoria. Anumiți compuși din lecitina de soia îmbunătățesc capacitatea de memorare, starea de spirit și cogniția persoanelor înaintate în vârstă.

4. Ajută corpul să facă față stresului

Fosfatidilsterina, un fosfolipid aflat în componența membranei celulare, este unul dintre compușii membranelor celulare, care are un efect pozitiv în reducerea nivelului de stres resimțit de organism.  Lecitina din soia are un conținut bogat din această fosfolipidă, așadar s-au realizat anumite teste pentru a determina eficiența acesteia asupra reducerii hormonilor stresului. Rezultatele au demonstrat că anumite proprietăți ale lecitinei din soia pot avea un efect pozitiv în reducerea stresului și că suplimentele cu lecitină din soia pot fi benefice în tratarea anumitor afecțiuni cauzate de stres. 

5. Poate preveni osteoporoza

Osteoporoza este o afecțiune a sistemului osos care apare mult mai des în cazul femeilor, iar unul dintre motive ar putea fi reprezentat de scăderea cantității de estrogen odată cu menopauza.  Cercetările au demonstrat că produsele pe bază de soia, printre care și lecitina din soia, au potențial în a reduce apariția osteoporozei. Acest lucru se datorează isoflavonilor din soia, care acționează ca un agent antiresorptiv și de întărire a oaselor, și care, de asemenea, fixează hormonii de estrogen în corp, având un efect estrogenic benefic pentru femeile aflate la menopauză.

Vrei să te bucuri de toate beneficiile lecitinei din soia?

Avem o soluție pentru tine, iar aceasta este suplimentul nostru de calitate premium Lecit-Marnys. Suplimentul vine sub formă de capsule cu lecitină din soia de cea mai bună calitate, 100% naturală. Capsulele Lecit-Marnys contribuie activ la îmbunătățire memoriei și a funcției cognitive, fiind foarte utilă în perioadele de efort intelectual intens. Datorită profilului său nutrițional bogat, lecitina din soia contribuie și la menținerea sănătății inimii, reducând colesterolul. 

Descoperă aici lecitina din soia și alte suplimente benefice pentru sănătatea creierului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *