🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Ce Beneficii are Extractul de Guarana?

Guarana

Guarana – Istoric pe scurt

Utilizarea boabelor de guarana predatează descoperirea Braziliei. Guaranis, un trib din Amazon, consumau o băutura făcută din pudra boabelor și semințelor de guarana. Credeau că această plantă are proprietăți miraculoase și că poate crește rezistența unui vânător, fără ca acesta să mănânce sau să simtă senzația de foame sau oboseală. Tribul Guaranis folosea băutura și pentru dureri de cap, febră sau spasme musculare dureroase, cât și ca tratament pentru tranzitul intestinal.

Cercetarile din zilele noastre au putut să confirme afirmațiile acestui trib prin cercetările clinice ale compoziției chimice ale acestui fruct medicinal și au stabilit că semințele de guarana au numeroase proprietăți terapeutice. Primii cercetători au studiat planta în secolul al 17-lea. Astăzi, planta guarana are o valoare imensă și este folosită pentru creșterea naturală a energiei.

Ce beneficii are guarana?

Există trei alcaloizi puternici care se găsesc în semințele de guarana: guaranina (substanța chimică similară cu cafeina naturală), teofilina și teobromina.

Acești alcaloizi tonifiază sistemul nervos central, inima și promovează starea mentală de concentrare și claritate, cu îmbunătățirea funcțiilor memoriei.

Semințele de guarana conțin cafeină naturală de 2,5 ori mai puternică decât cea din cafea, ceai sau cacao. Extractul se absoarbe în timp de câteva ore și oferă o stare prelungită de alertă și stamină.

Datorită conținutului de cafeină, guarana are beneficii și pentru cogniția mentală. În studiile efectuate, consumul constant al guaranei a îmbunătățit performanța memoriei secundare.

Utilizări comune ale guaranei:

  • stimularea metabolismului
  • combate radicalii liberi datorită proprietăților antioxidante
  • creșterea energiei și a staminei
  • îmbunătățirea memoriei și a acuității mentale
  • alinarea durerilor de cap și a sindromului premenstrual
  • suprimarea apetitului
  • reduce grăsimile localizate
  • trateaza diareea
  • ajută artrita.

Suplimente alimentare cu guarana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *