Cele mai bune vitamine pentru hidratarea pielii uscate

Vitamine benefice pentru piele

Pielea, cel mai mare organ al corpului nostru, ajuta la protejarea organelor de substante toxice si boli. Pielea uscata poate fi rezultatul mai multor factori, inclusiv a igienei slabe, factorilor genetici si expunerii la soare.

Pe langa obiceiurile stilului de viata, de exemplu igiena adecvata si evitarea fumatului, exista substante nutritive variate care sprijina sanatatea pielii si reduce gradul de deshidratare a acesteia.

Care sunt cele mai bune vitamine pentru a trata pielea uscata?

Acizi gama linolenici

GLA sau acizii gama linolenici sunt acizi grasi esentiali care ajuta corpul sa produca substante asemanatoare prostaglandinelor care sprijina nenumarate functii ale corpului. Potrivit Institului Linus Pauling de la Universitatea Statului Oregon, GLA sunt nutrienti utili pentru pielea supla. Gla se poate obtine din ulei de ciubotica cucului, ulei de porumb si ulei de coacaze negre.

Uleiul de peste

Uleiul de peste contine acizi grasi omega 3 care sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a reduce inflamatiile si de a sprijini sanatatea cardiovasculara si functiile creierului. Consumul uleiul de peste ajuta si la calmarea pielii deshidratate.

Un aport suficient de acizi grasi omega 3 poate fi obtinut prin consumul pestilor grasi, de exemplu somonul salbatic, tonul, hering sau sardine, consumate de cel putin doua ori pe saptamana, sau prin suplimentele dietetice pe baza de ulei de peste.

Persoanele care nu pot consuma ulei de peste, pot sa obtina beneficiile acestuia prin consumului semintelor de in, ulei din seminte de in, nuci, ulei din nuci si ulei de rapita. Sunt disponibile suplimente pe baza de acizi grasi omega 3 si din surse de plante.

Vitamina B6

Aceasta este un nutrient solubil in apa care sprijina productia enzimelor, metabolismului si transporta oxigenul prin corp. Aportul suficient de vitamina B6 ajuta si la prevenirea dezvoltarii bolilor de piele.

Surse alimentare valoroase de vitamina B6 includ cartofii cu piele, bananele, pieptul de pui, semintele de floarea soarelui si uleiul preparat din acestea si multe altele.

Nutrienti benefici pentru pielea uscata si deteriorata

-16%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195.99 lei.Prețul curent este: 164.99 lei. TVA inclus

Economisești 31.00 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 132.28 lei.Prețul curent este: 114.04 lei. TVA inclus

Economisești 18.24 lei

-19%
Prețul inițial a fost: 194.00 lei.Prețul curent este: 156.60 lei. TVA inclus

Economisești 37.40 lei

-28%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 60.00 lei.Prețul curent este: 43.00 lei. TVA inclus

Economisești 17.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *