Dupa cum sugereaza si numele, extractul de cirese este solutia lichida sau pudra care contine componentele nutritive ale cireselor sub forma concentrata. Aceste fructe mici si de o culoare bogata reprezinta o optiune de alimente crude care amesteca aroma imbietoare si textura avand beneficii semnificative in sanatate.
Cu un continut scazut de calorii si ca sursa de vitamina C, ciresele contin si o varietate de fitochimicale, compusi chimici care apar natural si care contribuie la starea generala de sanatate. Studiile recente pe animale si cercetarile asociate sugereaza ca fitochimicalele din cirese poseda proprietati importante anti inflamatorii si de combatere a cancerului.
Extractul din cirese
O singura capsula cu extract de cirese contine de obicei in jur de 1000 mg de extract, doza zilnica recomandata in mod obisnuit de catre producatori. Acest extract contine doza de nutrienti care este echivalenta cu 500 ml de suc de cirese sau doua cesti de acelasi fruct.
Extractul de cirese poate fi produs din mai multe varietati de cirese, inclusiv cele amarui si cele dulci. Extractul poate fi consumat sub forma de capsula sau ca substanta lichida sau pudra si poate fi si adaugat in procesul de preparare al mancarurilor.
Extract de cirese pentru alinarea durerii produse de guta
Una dintre cele mai comune utilizari ale extractului de cirese este calmarea durerii produse de guta. Se crede ca extractul calmeaza simptomele gutei in doua feluri. S-a sugerat ca flavonoizii din extract contribuie la scaderea nivelului de acid uric din sange (cel care cauzeaza aparitia gutei la articulatii, mai ales la degete).
Cercetatorii sugereaza ca flavonoizii si antocianinii din extractul de cirese blocheaza enzimele care cauzeaza inflamatii declansate de catre acumularea de cristale de acid uric.
Economisești 11.85 lei
Economisești 8.25 lei
Economisești 8.55 lei