Magneziu are un rol important în funcționarea optimă a întregului nostru organism. Fie că vorbim despre oase, muşchi, inimă, creier, nervi sau celule, magneziul este vital pentru buna funcţionare a acestora și, deci, pentru sănătatea noastră. Corpul nostru nu produce un volum suficient din acest mineral, iar cum peste 60% din acesta este stocat în oase, rezervele sunt foarte greu de accesat. Unele persoane reușesc să își ia doza zilnică de magneziu din alimentație, în timp ce pentru altele este nevoie de suplimente cu magneziu provenit din diverse surse. Află în continuare tot ce trebuie să știi despre suplimentarea cu sulfat de magneziu.
Ce este sulfatul de magneziu?
Sulfatul de magneziu este unul dintre sursele de magneziu cu care corpul poate fi suplimentat în caz de deficit. Este disponibil sub formă de capsule cu sulfat de magneziu, săruri sau supliment lichid și aduce beneficii enorme pentru organism. Probabil ai auzit și tu de suflat de magneziu sub denumirea de sare amară. Sarea amară este foarte des folosită în curele de detoxifiere și în caz de constipaţie. Datorită acțiunilor sale benefice, sulfatul de magneziu este principala recomandare în materie de sursă de magneziu. Haide să descoperim împreună de ce.
Uite câteva beneficii ale suplimentării cu sulfat de magneziu:
1. Tratează constipația
Sulfatul de magneziu poate regla tranzitul intestinal. Acesta mărește volumul de apă din intestin și acționează ca un laxativ natural. Poți folosi sulfat de magneziu pentru detoxifiere sau pentru a trata constipaţia.
2. Calmează tensiunea și durere musculară
Sulfatul de magneziu a ameliorează durerile de de mușchi și articulații și contribuie la relaxarea acestora. Este recomandată folosirea sulfatului de magneziu în special persoanelor care se confruntă cu spasme și crampe musculare.
3. Ajută la eliminarea apei din organism
Sulfatul de magneziu are un efect diuretic și combate retenția de lichide. De asemenea, acţionează ca un detoxifiant și ajută la eliminarea toxinelor din organism
4. Contribuie la buna funcționare a musculaturii
Unul dintre principalele roluri ale magneziului este să relaxeze musculatura. Sulfatul de magneziu contribuie la acest proces și nu lasă mușchii să se contracte.
5. Combate stresul
Numeroase studii au demonstrat că un nivel scăzut de magneziu este în strânsă legătură cu stările de nervozitate și anxietate. Magneziul contribuie la întărirea psihicului și îmbunătățește considerabil rezistența la situații stresante.
Magneziu este un mineral vital pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Asigură-te că îți iei aportul zilnic din cele mai bogate surse.