🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Mangostan – fructul exotic cu beneficii impresionante pentru sănătate

Cine nu iubește fructele? Sunt gustoase, sănătoase și pline de nutrienţi. Însă dintre toate fructele, există unul care nu degeaba a primit denumirea de „regină a fructelor”. Este vorba despre mangostan, un fruct exotic plin de  nutrienți, cu efecte extraordinare pentru organism.

Printre efectele benefice ale consumului de mangostan regăsim întărirea sistemului imunitar, reducerea inflamațiilor, ba chiar și lupta împotriva cancerului. Știai toate aceste lucruri despre mangostan?

Află în continuare 7 beneficii ale fructului de mangostan, precum și câteva informații interesante despre acest fruct tropical.

Iată de ce ar trebui să consumi mangostan:

1. Combate inflamațiile și alergiile

Extractul de mangostan are atât proprietăți anti alergenice, cât și antiinflamatorii. Cercetările au dovedit că extrasul din acest fruct poate inhiba  eliberarea de histamină și prostaglanidină, două elemente care provoacă alergii, respectiv inflamații.

2. Scade nivelul de zahăr din sânge

Mangostanul poate avea efecte benefice asupra nivelului de zahăr din sânge, respectiv asupra diabetului. Mangostanul conține o cantitate impresionantă de xantoni, antioxidanți puternici care contribuie la stabilizarea zaharului din sânge. De asemenea, conținutul bogat de fibre al mangostanului poate fi benefic în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, însă sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.

Stiai că te poți bucura de gustul plăcut și de toate beneficiile acestui fruct tropical prin alegerea unui supliment cu exact de mangostan? Află mai multe despre suplimentul nostru cu mangostan Manviox dând click pe produs.

3. Poate combate cancerul

Studiile realizate în ultima perioadă au demonstrat că fructul mangostan are un potențial imens în lupta împotriva cancerului. Datorită conținutului bogat de xantone, antioxidanți asemănători bioflavonoizilor, dar mult mai puternici, mangostanul poate preveni apariția cancerului sau poate ajuta în tratarea acestuia.

Cercetările au demonstrat că acești antioxidanți puternici au un potențial enorm de a fi folosiți în crearea de tratamente împotriva cancerului. Proprietățile antioxidante, antibacteriene, antifungice, antitumorale, antiinflamatorii și antifungice ale mangostanului s-au dovedit a fi benefice în prevenirea, lupta și stoparea progresului acestei afecțiuni cronice.

4. Benefic împotriva acneei

Mangostanul poate combate acnee prin conținutul său bogat de antioxidanți care luptă cu radicalii liberi. De asemenea, acesta are capacitatea de a inhiba producerea de citokine proinflamatorii care contribuie la formarea acneei.

5. Susține sănătatea inimii

Conținutul scăzut de antioxidanți și nivelul ridicat al stresului oxidativ sunt cauzele principale ale apariției afecțiunilor cardiace. Conținutul bogat de xantone, antioxidanți puternici, contribuie la menținerea sănătății inimii, reducând riscul de atac de cord sau alte afecțiuni cardiace.

6. Susține imunitatea

Pe lângă efectul benefic ai antioxidanților pe care îi conţine, mangostanul este și o sursă foarte bună de vitamina C. Așadar, consumul de mangostan întărește sistemul imunitar și îl susține în lupta împotriva virusurilor sau bacteriilor.

7. Ajută digestia

Mangostanul are un conținut bogat de fibre, iar acestea au un susțin sănătatea sistemului digestiv. Consumat, acesta poate combate constipația și crește nivelul de probiotice din intestine, susținând o digestie sănătoasă.

Curiozități despre mangostan

Mangostan fruct
  • Mangostanul este fructul copacului fructifer cunoscut sub denumirea de Garcinia mangostana,
  • Acest copac tropical este nativ din sud-estul Asiei, iar fructele sale exotice au devenit cunoscute în întreaga lume pentru proprietățile lor impresionante,
  • Mangostanul poate fi găsit în diferite regiuni tropicale din lume,
  • Copacul poate atinge o înălțime de peste 9 metri și poate produce peste 1000 de fructe pe sezon,
  • Durează între 8 și 15 ani până ce copacul începe să producă fructe,
  • Mangostan are un gust dulceag, similar cu cel al fructului lychee,
  • Fructul mangostan este de mărimea unei portocale, are o coajă într-o nuanţă puternică de roșu închis, iar interiorul comestibil este alb.

Vrei să te bucuri de beneficiile impresionante ale fructului de mangostan? Venim în ajutorul tău cu un supliment cu un extract concentrat din acest fruct tropical, plus încă multe alte vitamine și minerale pentru un puternic efect antioxidant și energizant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *