Zinc – beneficii și roluri în organism

Rolurile zincului pentru organism și principalele benficii pentru santate

Tu acorzi suficient de multă atenție lucrurilor mici? Ne referim aici la lumea ta interioară și la toate elemente care contribuie la sănătatea și bunăstarea ta. Zincul este unul dintre acele mici elemente importante pentru un organism sănătos. Acest mineral esențial este vital pentru starea noastră de bine. Haide să aflăm de ce.

Ce este zincul?

Zincul este unul dintre cele mai importante mineralele de care corpul nostru are nevoie. Este un nutrient pe care organismul nu îl poate produce și pe care trebuie să îl obțină din alimente. Denumirea de micromineral i se atribuie deoarece organismul nu are nevoie de o cantitate mare, însă este esențial să ne luam zilnic aportul de zinc din alimente sau din suplimente cu zinc.

Este cel mai important micromineral după fier, iar rolurile pe care le are zincul în organism sunt bine determinate. Haide să vedem împreună care sunt acestea.

Rolurile zincului în organism

1. Susține buna funcționare a sistemului imunitar

Zincul este esențial pentru ca sistemul nostru imunitar să fie rezistent în fața pericolelor. Este folosit deseori ca un remediu pentru combaterea răcelilor de sezon datorită capacității sale de a grăbi procesul de recuperare. De asemenea, joacă un rol important în răspunsul imun al organismului, ajutându-l să revină în homeostază.

Studiile au arătat că acest mineral esențial ajută la crearea e celule imune, interferând cu procesul molecular care cauzează depunerea de mucus și bacterii pe fosele nazale.  De asemenea, cercetătorii au stabilit că, în cazul unor pacienți cărora le-au fost administrate suplimente cu zinc și vitamina C la 24 de ore după apariția primelor semne de răceală,  simptomele au fost reduse semnificativ.

2. Este un antioxidant puternic

S-a demonstrat că zincul este un antiinflamator și un antioxidant eficient. Zincul luptă împotriva stresului oxidativ și susține diviziunea celulelor sănătoase, prevenind mutația celulelor cancerigene. Numeroase studii au demonstrat că în cazul pacienților cărora le erau administrate suplimente cu zinc, nivelul stresului oxidativ a scăzut considerabil.

3. Susține echilibrul hormonal

Zincul este un element important în producția de hormoni. Acesta ajută la creșterea nivelului de testosteron și este necesar în producerea de estrogen și progesteron, susținând astfel sănătatea sistemului reproducător. Un nivel optim de zinc în organism poate reduce riscul de a experimenta probleme cu menstruația, menopauză timpurie, schimbări bruște de stare sau chiar infertilitate.

4. Ajută la combaterea diabetului

Am explicat în paragraful anterior cum zincul susține echilibrul hormonal. Zincul este esențial și în stabilizarea insulinei, hormonul care reglează nivelul de zahăr din organism. Zincul se unește cu insulina pentru ca aceasta să fie stocată în mod corect în pancreas și eliberată atunci când glucoza apare în sânge.

5. Menține sănătatea inimii

Sănătatea celulelor din sistemul cardiovascular este susținută de zinc. Cum zincul este un remediu natural pentru presiunea arterială crescută și nivel ridicat de colesterol, acesta susține sănătatea inimii și a sistemului circulator.

6. Susține fertilitatea

Fertilitatea este susținută de un nivel optim de zinc în organism. Acesta este implicat în modularea nivelului de testosteron. De asemenea, zincul poate crește apetitul sexual prin creșterea nivelului de testosteron. Mineralul joacă și un rol esențial în stadiile incipiente de dezvoltare a ovulelor. În lipsa acestuia, ovulele nu se dezvoltă corespunzător, iar ovulația are de suferit.

7. Ajută la combaterea acneei și susține vindecarea rănilor

Zincul susține producția de colagen, fiind astfel folosit pentru vindecarea rănilor sau a altor tipuri de afecțiuni ale pielii. Datorită efectelor sale antiinflamatoare, zincul este eficient pentru acnee, reducând erupțiile la nivelul pielii.

Nu uita, corpul tău nu poate sintetiza zincul, așadar asigură-te că îți iei aportul zilnic prin alimente sau suplimente. Avem pentru tine un supliment din gama Vitahelp cu zinc sub formă de capsule, cu un conținut de 25 mg per doza zilnică.

Descoperă aici suplimentele noastre cu zinc și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale:

-15%
Prețul inițial a fost: 122.00 lei.Prețul curent este: 103.70 lei. TVA inclus

Economisești 18.30 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 104.00 lei.Prețul curent este: 88.40 lei. TVA inclus

Economisești 15.60 lei

-27%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 75.00 lei.Prețul curent este: 55.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-34%
Prețul inițial a fost: 59.00 lei.Prețul curent este: 39.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *