Yoga: Beneficii pentru sanatate si psihic

Yoga

Cu siguranta ai auzit despre yoga si despre beneficiile pe care le are asupra organismului, insa te-ai intrebat vreodata ce inseamna mai exact si ce presupune aceasta? Din fericire, nu trebuie sa fiti experti pentru a practica yoga, cateva miscari pe zi pot fi suficiente pentru a va imbunatati starea de sanatate fizica si psihica.

Conform unui chirurg renumit in ortopedie, Royal Oak, “yoga este excelenta pentru flexibilitate, putere, postura si echilibru.” Practicarea regulata a exercitiilor de yoga pot ajuta in ameliorarea si tratarea problemelor musculo-scheletale, avand multiple alte beneficii asupra capacitatilor mentale si fizice.

De asemenea, yoga este o modalitate excelenta de a contracara efectele statului indelungat pe scaun, mai ales la persoanele care petrec zilnic cateva ore la birou in pozitia sezut.

Asadar, ce este, de fapt, yoga, care sunt beneficiile asupra sanatatii fizice si emotionale, dar si despre cele mai populare pozitii de yoga recomandate pentru incepatori, poti afla in cele ce urmeaza.

Ce este yoga

Termenul de “yoga” provine din sanscrita si inseamna “uniune”. Este o practica de meditatie straveche, din ce in ce mai populara in societatea moderna, datorita beneficiile pe care le are asupra fizicului si psihicului. Scopul principal al unei practici de yoga este relaxarea, mai ales ca implica respiratia constienta, ajutand la reglarea tensiunii arteriale, fara a se simti ca un exercitiu fizic intens.

Din punct de vedere psihic, yoga poate ajuta la cultivarea atentiei si la imbunatatirea respiratiei, deoarece este necesara concentrarea continua asupra senzatiilor, gandurilor si emotiilor in timpul efectuarii unor pozitii, precum si atentia la respiratie in acest timp.

La nivel fizic, yoga ajuta la imbunatatirea posturii, flexibilitatii si rezistentei fizice. Potrivit specialistilor, cele mai frecvente motive pentru care adultii ar trebui sa introduca yoga in viata de zi cu zi, sunt ameliorarea durerilor cronice de spate, imbunatatirea functionarii generale a organismului, precum si reducerea stresului si imbunatatirea respiratiei.

Expertii in domeniu au concluzionat ca yoga este o terapie complementara, nu un inlocuitor al terapiilor standard. De exemplu, pentru persoanele cu tensiune arteriala mare, yoga poate fi de ajutor pentru a o normaliza pe moment, insa tot trebuie sa urmeze tratamentul standard prescris de medicul specialist.

Remedii naturale pentru relaxare si stare de bine

-5%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 19.50 lei.Prețul curent este: 18.53 lei. TVA inclus

Economisești 0.98 lei

-50%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 55.00 lei.Prețul curent este: 27.50 lei. TVA inclus

Economisești 27.50 lei

-50%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 76.00 lei.Prețul curent este: 38.00 lei. TVA inclus

Economisești 38.00 lei

-5%
Prețul inițial a fost: 113.00 lei.Prețul curent este: 107.35 lei. TVA inclus

Economisești 5.65 lei

Ce beneficii are yoga pentru organism si psihic?

Tot mai multe studii si dovezi sugereaza ca yoga are o multime de beneficii pentru sanatate. Nu vorbim doar de imbunatatirea aspectului fizic, ci si de actiunea pe care o are asupra atentiei, constientizarii interioare si dezvoltarea fortei mintii.

Asadar, iata care sunt principalele beneficii ale exercitiilor de yoga pentru organism si psihic:

  • Poate ajuta la scaderea in greutate
  • Are efect pozitiv asupra inimii si a sistemului cardiovascular
  • Poate reduce stresul si anxietatea
  • Poate ajuta la gestionarea depresiei
  • Tonifica musculatura
  • Amelioreaza durerile de spate
  • Imbunatateste calitatea vietii
  • Stimuleaza functiile creierului si impulsioneaza nivelul de energie
  • Poate imbunatati calitatea somnului
  • Creste capacitatea pulmonara si imbunatateste respiratia
  • Contribuie la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase prin incurajarea atentiei si a constientei asupra propriului corp.

Top 5 cele mai populare pozitii de yoga pentru incepatori

Yoga pentru incepatori

Daca esti incepator sau inca nu ai practicat yoga, e important sa te familiarizezi cu pozitiile de yoga individuale care nu te suprasolicita. Un intreg antrenament poate fi alcatuit din minim 5 pozitii, pe care trebuie sa le mentii, in timp ce respiri constient pe masura ce le schimbi incet.

  1. Pozitia copilului

Aceasta pozitie este relaxanta si poate fi realizata la inceputul si la sfarsitul antrenamentului. Aseaza-te in genunchi, coboara soldurile inspre calcaie si apoi pune-ti palmele pe sol, intinde-ti bratele paralel cu capul si lasa fruntea sa atinga podeaua. Fa respiratii adanci si constiente in aceasta pozitie.

  1. Pozitia plank/ scandura

Pozitia plank sau scandura contribuie la tonifiera abdomenului, a umerilor, bratelor si picioarelor. Aseaza-te pe sol cu picioarele intinse si plasati palmele mainilor direct sub umeri. Asigura-te ca palmele sunt pe aceeasi linie cu umerii si degetele de la picioare, si mentine pozitia timp de 20-30 de sscunde.

Pozitia scandura

3. Pozitia cobrei

Aceasta pozitie de arcuire a spatelui poate intari muschii acestuia, creste flexibilitatea si intinde oasele, umerii si abdomenul. Asadar, este o pozitie care se concentreaza pe intinderea spatelui. Aseaza-te pe abdomen, cu fata in jos, picioarele impreunate si varfurile picioarelor indreptate in spate, apoi pune palmele pe podea sub umei si ridica partea superioara a corpului deasupra podelei, indreptandu-ti bratele.

Mentine privirea inainte, in timp ce esti constient la respiratie.

4. Pozitia copacului

Pozitia copacului ajuta la imbunatatirea echilibrului, in timp ce intareste gleznele, gambele, coapsele si coloana vertebrala.

Incepe cu pozitia initiala, adica cu picioarele drepte, unite si mainile pe langa corp. Muta greutatea corpului pe piciorul stang, indoaie genunchiul drept si adu talpa piciorului pe partea interna a coapsei stangi. Stabileste echilibul, aduna palmele in fata pieptului in pozitie de rugaciune, alege un punct fix in fata ta si mentine pozitia concentrata pentru a-ti sustine echilibrul.

Executa aceeasi miscare pe piciorul opus, transferand greutatea pe piciorul drept, in timp ce ridici piciorul stang.

5. Pozitia podului

Pozitia podului presupune arcuirea spatelui, fapt care ajuta la intinderea musculaturii spatelui, a pieptului si a gatului.

Incepe intins pe spate, cu genunchii indoiti si picioarele plasate pe podea. In timp ce inspiri, preseaza picioarele pe podea si ridica soldurile inspre tavan, pana cand coloana vertebrala este intr-o pozitie lina.

Mentine pozitia pentru cateva respiratii adanci, incercand sa relaxezi umerii si gatul, in timp ce mentii partea superioara a spatelui activa. Coboara treptat spatele, revenind la pozitia initiala.

Recomandari premium pentru sanatatea si flexibilitatea oaselor

-5%
Prețul inițial a fost: 127.00 lei.Prețul curent este: 120.65 lei. TVA inclus

Economisești 6.35 lei

-10%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 74.99 lei.Prețul curent este: 67.49 lei. TVA inclus

Economisești 7.50 lei

-5%
SUGAR FREE
-10%
Prețul inițial a fost: 77.00 lei.Prețul curent este: 69.30 lei. TVA inclus

Economisești 7.70 lei

  • https://www.webmd.com/balance/the-health-benefits-of-yoga
  • https://draxe.com/fitness/benefits-of-yoga/
  • https://www.verywellfit.com/top-health-benefits-of-yoga-3566733
  • https://www.everydayhealth.com/fitness-pictures/10-surprising-health-perks-of-yoga.aspx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reduceri