Vitamina C – de ce este importantă și ce beneficii are pentru sănătate?

Faptul că vitamina c este benefică pentru organismul uman, o știm încă de când suntem mici. În sezonul rece, părinții adesea optau să ne dea alimente cu o cantitate mare de vitamina c, precum lămâi, portocale și kiwi, ce ne ajutau să o asimilăm din surse naturale.  

Faptul că Vitamina C este benefică pentru organismul uman, o știm încă de când suntem mici. În sezonul rece, părinții adesea optau să ne dea alimente cu o cantitate mare din aceasta, precum lămâi, portocale și kiwi, ce ne ajutau să o asimilăm din surse naturale. 

Devenind adulți, am ajuns să fim îngrijorați la rândul nostru de astfel de aspecte legate de sănătatea noastră și căutăm surse naturale de Vitamina C în sezonul rece, care să susțină organismul în lupta împotriva virozelor și răcelilor sezoniere. Pe lângă alimente, s-au descoperit multe surse sigure de Vitamina C, precum suplimentele naturale lichide, reprezentând o alternativă ideală cu eliberare prelungită și absorbție rapidă. 

Vitamina-c-beneficii-sanatate-gradina-sanatatii-suplimente-naturale-lichide2. Jpg

Cum ne dăm seama că avem nivel scăzut de Vitamina C?

 

Datorită faptului că sistemul imunitar se extinde la nivelul celular al fiecărui organ, acesta este responsabil de protejarea lor și susținerea unui întreg organism puternic împotriva unor probleme precum paraziți, viruși, infecții și în cel mai rău caz, decesul. Lipsa unei cantități necesare de Vitamina C în organism se poate observa prin oboseală, iritabilitate, modificări ale dispoziției și poftei de mâncare, anemie, dureri osoase, cât și căderea dinților. 

 

Beneficiile Vitaminei C

 

Pe lângă susținerea sistemului imunitar bine funcțional, Vitamina C este, de asemenea, un bun stimulent pentru producția firească de colagen și elastină, cu ajutorul cărora este susținută sănătatea articulațiilor, oaselor și țesuturilor conjunctive. 

 

În plus de asta, Vitamina C crește capacitatea de combatere a deficitului de minerale și este implicată și în creșterea capacității de absorbție a fierului și vitaminei E. 

 

  • Reduce stările de oboseală

Prin prezența sa optimă în organism, Vitamina C reduce stările de oboseală cauzate de zilele încărcate și solicitante, iar pentru persoanele care se confruntă cu sindromul Burnout, reprezintă o alternativă bună de diminuare a stărilor de epuizare fizică și psihică. Din cauza deficitului din organism, pot interveni stări de oboseală, stres și modificări ale dispoziției motiv pentru care, această vitamină este recomandată în diminuarea unor astfel de probleme. 

 

Vitamina-c-beneficii-sanatate-gradina-sanatatii-suplimente-naturale-lichide2. Jpg

  • Antioxidant puternic

Folosită mai ales în perioadele de prevenție cât și în cele de tratament, Vitamina C este un puternic antioxidant care intervine activ în multe funcții ale organismului, stimulând producția de limfocite si fagocite, agenți esențiali pentru sistemul imunitar. 

 

Cea mai bună formulă de Vitamina C

 

Printre tipurile de Vitamina C ingerabilă, una dintre cele mai eficiente este Vitamina C Lipozomală, care reprezintă o formă încapsulată în lipozomi a Vitaminei C, ce asigură protejarea Vitaminei C, până în momentul absorbției. 

Pe lângă faptul că Vitamina C Lipozomală este protejată eficient, aceasta are și o absorbție de până la 90% în organism, datorită formei sale lichide și mărimii nanometrice a lipozomilor ce o protejează. 

Prin prisma acestor beneficii Vitamina C Lipozomală este indicată mai ales în cazul persoanelor cu afecțiuni digestive, deoarece corpul nu mai trebuie să o elimine, evitându-se în acest mod stresul suplimentar asupra organelor din sistemul digestiv. 

Vitamina-c-beneficii-sanatate-gradina-sanatatii-suplimente-naturale-lichide2. Jpg

După cum am putut observa din numeroasele sale beneficii, Vitamina C și în special cea Lipozomală, are eficiență nu doar asupra sistemului imunitar, cât și la nivelul psihicului, sistemului locomotor și digestiv. Este bine să fim conștienți de faptul că această vitamină funcționează cel mai bine dacă este administrată preventiv, formându-se un strat protectiv în organism, luptând cu mult mai mare ușurință în momentul contactului cu un factor de risc. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *