Ce sunt vergeturile și cum putem să le estompăm?

Vergeturi

Aproximativ 83% din adolescenții în creștere din toată lumea, și în special femeile, se confruntă cu vergeturi și, indiferent de cauzele apariției (în perioada de creștere, în sarcină sau ca urmare a unei fluctuații de greutate), toți vor să scape de ele și să își recâștige încrederea în corpul lor.

Din păcate asta nu e posibil, căci leziunile pielii de tip vergeturi sunt ireversibile, însă vom vorbi în continuare despre cum le poți îmbunătăți aspectul, astfel încât să fie cât mai puțin vizibile.

Ce sunt vergeturile? 

Vergeturile sunt cicatrici de la nivelul pielii, care apar ca o modalitate prin care corpul nostru încearcă să se recupereze în urma ruperii fibrelor de colagen și elastină, cauzate de fluctuații rapide în greutate ce au efect asupra pielii, supunând-o la stres. 

De ce apar vergeturile?

  • fluctuații bruște și rapide de greutate
  • sarcina – femeile se confruntă cu vergeturile în timpul nașterii sau după ce nasc
  • pubertatea- în această perioadă are loc creșterea rapidă, ce suprasolicită celulele pielii 
  • afecțiuni medicale – există anumite boli care pot produce vergeturi, cum ar fi sindromul Cushing și sindromul Marfan
  • folosirea unor creme pe bază de corticosteroid, care scad nivelul de colagen din piele.

Structura pielii 

Pielea este formată din 3 straturi și anume epiderma, derma și stratul subcutanat, numit de asemenea și hipoderm. Toate la un loc, cele 3 straturi ale pielii au rol de apărare- acoperă corpul uman și protejează organele interne de viruși și bacterii, cât și un rol senzorial, deoarece la nivelul pielii se află multiple terminații nervoase cu ajutorul cărora simțim căldura, răcoarea și presiunea.

Fiecare strat al pielii are un rol diferit, însă la nivelul dermei au loc procesele care țin de apariția vergeturilor, deoarece conține colagen, ce conferă fermitate pielii, lucru deficitar în momentul apariției vergeturilor.

Vergeturile-gradina-sanatatii-tratamente naturisteColagenul ne apără împotriva vergeturilor

Colagenul, o componentă esențială a organismului nostru, este prezent la nivelul dermei, stratul secundar al pielii, iar lipsa acestei substanțe proteice, este puternic implicată în apariția vergeturilor de pe piele

Corpul nostru produce colagen în mod natural până la vârsta de 30 de ani, motiv pentru care, după această perioadă, trebui să acționăm pentru a stimula cantitatea de colagen din corp, care are rol în mișcarea fizică, înfrumusețare și sănătate.

Regăsind colagenul în componența celulelor corpului, una din cele mai eficiente modalități de suplimentare a nivelului de colagen este prin acțiunea din interior, prin administrarea unor suplimente naturale lichide, ce vor fi absorbite foarte rapid de organism.

Suplimentele pe bază de colagen lichid vor intra în componența celulară a oaselor, unghiilor, părului și în special al pielii, împiedicând sau diminuând apariția vergeturilor. 

Vergeturile-gradina-sanatatii-tratamente naturiste

Rolul colagenului împotriva vergeturilor 

Așa cum am menționat anterior, vergeturile apar în urma unui eveniment stresant asupra pielii, cauzat de modificări rapide în formele corporale, sau chiar sub fondul unor moșteniri genetice. Vergeturile sunt reacția corpului de a vindeca rănile provocate de ruperea fibrelor de colagen prezente la nivelul dermei.

Prin prezența sa, colagenul oferă fermitate pielii și împiedică apariția vergeturilor. Cu cât pielea noastră are în structură colagen în cantități optime și necesare, cu atât vergeturile vor apărea din ce în ce mai greu sau vor fi mai puțin vizibile. 

Vergeturile sunt unele dintre cele mai des întâlnite cicatrici care pot apărea pe suprafața pielii, iar acest lucru are tendința să ne scadă încrederea de sine și să creeze un aspect vizual neplăcut.

Există multe modalități de tratare sau estompare ale acestora, însă colagenul va fi mereu una dintre cele mai optime soluții, tocmai din prisma prezenței sale în structura pielii, cât și fiindcă, prin administrarea lui în formă lichidă, va fi absorbit și asimilat rapid de corp.

Colagenuri premium pentru fermitatea si elasticitatea pielii

-21%
SUGAR FREE
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 114.00 lei. TVA inclus

Economisești 31.00 lei

-14%
SUGAR FREE
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-21%
SUGAR FREE
Prețul inițial a fost: 185.00 lei.Prețul curent este: 147.00 lei. TVA inclus

Economisești 38.00 lei

-23%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195.99 lei.Prețul curent este: 149.97 lei. TVA inclus

Economisești 46.02 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *