🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Vitamina A uleioasă – beneficii pentru ten, oase și vedere

Beneficii vitamina a pentru sanatate

Vitamina A este absolut crucială pentru sănătatea generală a organismului, însă sunt puțini cei care cunosc cu adevărat importanța acestei vitamine. Vitamina A nu doar că îți asigură o vedere sănătoasă, ci îți menține pielea frumoasă și, cel mai important, joacă un rol crucial în prevenirea afecțiunilor și menținerea unei imunități puternice. 

Deficit de Vitamina A

Deficitul de vitamina A vine cu consecințe grave pentru sănătate. Fără un nivel optim de vitamina A în organism, te poți confrunta cu simptome precum orbire pe timp de noapte, descuamarea pielii sau chiar stoparea creșterii. Deci care sunt principalele funcții ale vitaminei A în organism, ce beneficii are vitamina A și cum ne poate ajuta un supliment cu vitamina A uleioasă să ne menținem un nivel optim al acestui nutriet în organism? 

Iată tot ce trebuie să știi despre acest element atât de important pentru corpul tău. 

Beneficii vitamina a pentru organism

Ce este vitamina A?

Vitamina A este un nutrient esențial pe care organismul nu îl poate produce de unul singur și pe care trebuie să îl preia din alimente. Este o vitamina solubilă în grăsimi, cu un rol antioxidant important pentru organism. Aceasta joacă un rol crucial în menținerea sănătății vederi, în menținerea funcției neurologice și este importantă și pentru sănătatea pielii. Precum toți antioxidanții, vitamina A are funcția de a reduce inflamațiile și de a lupta împotriva radicalilor liberi. 

Forme de vitamina A

Vitamina A se regăsești sub două forme: vitamina A activă (denumită și retinol) și beta-caroten.

  1. Retinolul provine din surse animale și este o forma de vitamina A pe care organismul o poate utiliza imediat de o preia. 
  2. Beta-carotenul se obține din surse vegetale. Această formă trebuie, mai întâi, transformată de către organism în vitamina A ca mai apoi să poată fi utilizată. 

Recomandari Suplimente Premium

-34%
Prețul inițial a fost: 57.00 lei.Prețul curent este: 37.88 lei. TVA inclus

Economisești 19.12 lei

-39%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 75.00 lei.Prețul curent este: 46.00 lei. TVA inclus

Economisești 29.00 lei

-10%
Prețul inițial a fost: 135.00 lei.Prețul curent este: 121.00 lei. TVA inclus

Economisești 14.00 lei

-19%
Prețul inițial a fost: 194.00 lei.Prețul curent este: 156.60 lei. TVA inclus

Economisești 37.40 lei

Vitamina A- beneficii principale

1. Susține vederea sănătoasă

Vitamina A este cunoscută pentru proprietățile sale benefice asupra ochilor și pentru rolul său important în menținerea unei vederi sănătoase. Beta-carotenul jocacă un rol foarte important în prevenirea degenerescenței maculare, una dintre principalele cauze ale orbirii relaționate cu vârsta înaintată. 

Beneficii vitamina a pentru ochi

2. Susține imunitatea

Vitamina A joacă un rol integral în menținerea unui sistem imunitar puternic. Aceasta este benefică, în special, în lupta împotriva bolilor și a infecțiilor. O deficiență de vitamina A poate slăbi considerabil sistemul imunitar, ba chiar să interfereze cu buna funcționare a celulelor imune. 

3. Reduce inflamațiile

Beta-carotenul este un antioxidant puternic și benefic pentru organism. Acesta reduce considerabil acumularea de radicali liberi, prevenind astfel ca stresul oxidativ să distrugă celulele. Efectul antiinflamator al vitaminei A este crucial pentru prevenirea multor tipuri de afecțiuni, dar fiind faptul că inflamația este, în cele mai multe cazuri, punctul de la care pleacă multe dintre probleme de sănătate.

4. Menține sănătatea pielii

Vitamina A este benefică în cazul acneei sau în lupta împotriva ridurilor, însă ce este cu adevărat important în ceea ce privește rolul vitaminei pentru piele este efectul protector pe care îl are. Proprietățile antiinflamatoare ale vitaminei A sunt utile în tratarea afecțiunilor pielii precum psoriazis, eczeme sau acnee. 

Beneficii vitamina a pentru piele

5. Menține sănătatea oaselor

Nu doar calciul și vitamina D sunt importante în menținerea sănătății oaselor, ci si vitamina A. Studiile au demonstrat că nivelul scăzut de retinol din organismul unui grup de femei care suferă de osteoporoză este asociat cu o densitate osoasă scăzută în zona femurului. 

6. Poate reduce colesterolul

Colesterolul este o substanță grasă care se găsește în organism, substanță de care corpul are nevoie pentru a funcționa normal. Totuși, dacă ai prea mult colesterol, acesta se stochează în vasele tale de sânge, crescând riscul apariției unei afecțiuni cardiace. Anumite studii au demonstrat că o cantitate optimă de vitamina A în alimentație poate contribui la scăderea nivelului colesterolului din sânge.

Vitamina A pentru ten

Produsele cu vitamina A pentru ten sunt prezente în rutina oricărei persoane care vrea să combată imperfecțiunile de la nivelul pielii, în special primele semne ale îmbătrânirii. Vitamina A acționează foarte repede asupra celulelor, iar pielea ajunge să își recapete foarte repede forma inițială. Această vitamina stimulează producția de colagen și elastină și reface bariera lipidică a pielii. Rezultatul? O piele fină și vizibil întinerită.

Poți opta în acest sens fie pentru o cremă cu aplicare topică în care să regăsească și vitamina A sau poți alege să consumi un supliment cu vitamina A, în special cu vitamina A uleioasă care are o absorbție mult mai bună în organism. Ambele variante sunt extrem de benefice pentru frumusețea pielii tale, iar asta pentru că frumusețea trebuie menținută atât la exterior, cât și din interior.

Surse de vitamina A

După cum am menționat, vitamina A trebuie preluată din surse alimentare întrucât organismul nu o poate produce. Câteva dintre alimentele bogate în vitamina A sunt cartofii dulci, varza kale, morcovii, ficatul de vită, spanacul, broccoli sau gălbenușul de ou.

Suplimente cu vitamina A

Nu uita, poți oricând să apelezi la suplimente nutritive cu vitamina A pentru a atinge necesarul zilnic. Găsești suplimente cu vitamina A lichidă, cu o absorbție ridicată în organism sau suplimente cu vitamina A capsule, practice și ușor de administrat. 

-34%
Prețul inițial a fost: 57.00 lei.Prețul curent este: 37.88 lei. TVA inclus

Economisești 19.12 lei

-39%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 75.00 lei.Prețul curent este: 46.00 lei. TVA inclus

Economisești 29.00 lei

-10%
Prețul inițial a fost: 135.00 lei.Prețul curent este: 121.00 lei. TVA inclus

Economisești 14.00 lei

-19%
Prețul inițial a fost: 194.00 lei.Prețul curent este: 156.60 lei. TVA inclus

Economisești 37.40 lei

1 thoughts on “Vitamina A uleioasă – beneficii pentru ten, oase și vedere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *