Cele mai eficiente suplimente pentru imunitate scăzută

Suplimente pentru imunitatea scazuta cu vitamina si minerale

Toamna este prilejul ideal să ne îndreptăm atenția către sănătatea organismului nostru și să îi oferim nutrienții ideali pentru susținerea imunității. Însă sunt atât de multe suplimente în prezent pe piață încât este dificil să știi care sunt cele potrivite pentru tine. Ne-am gândit la acest aspect, astfel că vrem să îți prezentăm cele mai eficiente suplimente pentru imunitate scăzută. 

Ce este sistemul imunitar?

Înainte de a-ți prezenta nutrienții pe care ar trebui să te axezi pentru a avea o imunitate puternică, hai să vedem concret cum anume acționează sistemul imunitar pentru a ne proteja de virusuri și bacterii. Sistemul imunitar este principala barieră de apărare împotriva amenințărilor sub formă de diferite virusuri care pot provoca diverse afecțiuni. 

Imunitate puternica si stare de bine cu suplimente lichide pentru imunitate

Sistemul imunitar este o rețea complexă, formată din sute de celule diferite care sunt coordonate și interconectate. Această rețea devine funcțională încă din momentul în care ne naștem și se dezvoltă continuu pe măsură ce organismul ia contact cu tot mai mulți germeni și bacterii. Astfel avem de-a face cu o imunitate de două tipuri: cea dobândită și cea înnăscută. 

Tipurile de sistem imunitar

Imunitatea înnăscută este cea care face diferența între celulele organismului și cele străine precum virusurile sau bacteriile. În momentul în care un invadator pătrunde în organism, sistemul imunitar înnăscut se va apăra de acesta. De aici și reacțiile pe care le avem în momentul în care contactăm virusul gripal, spre exemplu. Prin răspunsul imun înnăscut, invadatorul este eliminat, iar febra, rinoreea sau strănutul sunt manifestări ale inflamației. 

Imunitatea dobândită este cea care cunoaște un anumit tip de invadator. Aceasta se dezvoltă prin contactul din trecut cu o anumită  boală sau prin intermediul vaccinului. Răspunsul imun dobândit recunoaște un anumit invadator și trimite un impuls către celulele care pot distruge virusul pentru a-l elimina.

Suplimente pentru imunitatea scăzută

Sistemul imunitar este un mecanism foarte complex pe care trebuie să îl susținem cu un stil de viață sănătos și nutrienții potriviți. Iată care sunt cele mai eficiente suplimente pentru imunitate scăzută la care poți apela pentru a te proteja de virusuri și bacterii.

1. Vitamina C și vitamina D

Sistemul imunitar și vitamina C au ajuns, practic, sinonime. Oricând vorbim despre sistemul imunitar, primul nutrient la care ne gândim este, fără îndoială, vitamina C. Acest lucru se datorează faptului că vitamina C este un puternic antioxidant care încetinește procesul de deteriorare al celulelor. De asemenea, vitamina C protejează împotriva infecțiilor, ajută la regenerarea țesuturilor și stimulează în mod direct sistemul imunitar. 

Vitaminele c si d ca suplimente lichide pentru imunitate

Să nu uităm de vitamina D3, un alt nutrient esențial și foarte important în mecanismul de apărare al organismului. Vitamina D3 contribuie activ la întărirea imunității, protejând organismul de răceli și viroze respiratorii. 

Un supliment ideal pentru imunitatea ta ar fi un complex de vitamina C+D3. O altă alegere excelentă și foarte eficientă este vitamina C lipozomală. Te sfătuim să alegi suplimente pentru imunitate scăzută sub formă lichidă datorită absorbției ridicate și a eficienței sporite. 

2. Propolis și echinaceea

Aceste două ingrediente sunt folosite cu succes de mult timp ca remedii naturiste pentru imunitate scăzută. Echinaceea se folosește pentru tratarea gripelor, a răcelilor și a problemelor pe care acestea le provoacă. Propolisul are foarte mulți antioxidanți care protejează organismul și întărește sistemul imunitar. De obicei, aceste două ingrediente sunt alăturate într-un supliment natural cu propolis și echinaceea. 

3. Calciu, fier și zinc

Calciul este mineralul care se găsește în cea mai mare cantitate în interiorul organismului nostru. Calciul contribuie la sănătatea oaselor, dar și la întărirea corpului în fața virusurilor și a bacteriilor. 

Minerale esentiale pentru imunitate din surse naturale sau suplimente alimentare

Fierul este esențial pentru buna funcționare a organismului. Lipsa de fier provoacă urmări grave precum anemia, probleme care distrug și sistemul imunitar. 

Zincul are proprietăți antioxidante, protejând celulele de stresul oxidativ. Fără o cantitate optimă de zinc, celulele sistemului imunitar nu vor acționa la fel de eficient. 

Poți opta pentru suplimente care să conțină doar unul dintre acești nutrienți sau poți opta pentru un complex cu multivitamine lichide  care să cuprindă toți acești nutrienți, plus multe alte vitamine și minerale benefice.

Ai grijă de imunitatea ta, ai grijă de sănătatea ta. Protejează-te cu cele mai eficiente suplimente pentru imunitate scăzută și bucură-te de un sezon rece fără grija răcelii sau a gripei.

-10%
Prețul inițial a fost: 268.00 lei.Prețul curent este: 241.00 lei. TVA inclus

Economisești 27.00 lei

-17%
Prețul inițial a fost: 179.00 lei.Prețul curent este: 148.50 lei. TVA inclus

Economisești 30.50 lei

-32%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 87.00 lei.Prețul curent este: 59.00 lei. TVA inclus

Economisești 28.00 lei

-26%
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 92.00 lei. TVA inclus

Economisești 33.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *