🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Varice – cauze, simptome și metode de tratament

Odată cu înaintarea în vârstă, organismul este supus la tot felul de schimbări, iar riscul de a dezvolta anumite afecțiuni crește. Una dintre cele mai comune boli care se dezvoltă odată ce depășim pragul de 30-40 de ani este o afecțiune care se localizează la nivelul venelor, și anume varicele. 

Varicele, boala varicoasă sau boala venelor varicoase nu este o afecțiune gravă, însă ce trebuie reținut este că poate afecta calitatea vieții. Simptomele acesteia se caracterizează prin dureri de picioare și umflarea zonei, fapt care îngreunează deplasarea și afectează activitățile zilnice. Dar acestea sunt doar câteva dintre simptomele caracteristice varicelor. 

Să vedem în continuare care sunt celelalte simptome ale varicelor, care sunt cauzele care duc la izbucnirea acestei afecțiuni și creme sau alt tratament pentru varice este eficient în ameliorarea simptomelor. 

Ce sunt varicele?

Varicele sunt o afecțiune care se localizează, în general, la nivelul membrelor inferioare. Cu toate acestea, varicele pot apărea oriunde pe corp, fiind afectați atât bărbații, cât și femeile.

Varicele apar în urma fenomenului de subțiere a peretelui vasului de sânge. Acestea sunt niște vene anormale și dilatate, de o culoare purpurie sau albăstruie care sunt înconjurate de alte mici vane roșii, așa-numitele vene „pânză de păianjen” sau „spider-web”. 

Cum apar varicele?

Sângele circulă prin vene cu ajutorul unui mecanism natural prin care sângele de la nivelul picioarelor este trimis către inimă. Știm deja că în cazul venelor varicoase, pereții vaselor de sânge sunt mult mai subțiri și mult mai puțin elastici. Din această cauză, mecanismul nu este eficient. 

Ce se întâmplă în momentul în care sângele este trimis din picioare înapoi la inimă? Din cauza venelor anormale, sângele se întoarce în picioare și se va acumula la nivelul vaselor. Acest fenomen provoacă umflarea venelor, iar acestea vor căpăta culoare albastră sau purpurie. Fiind umflate, venele devin extrem de vizibile la suprafața pielii și au un aspect extrem de inestetic. Acele vene se numesc varice. 

Cauze și factori de risc pentru varice

După cum am menționat anterior, varicele apar, de regulă, la persoane trecut de vârsta de 30 de ani, fiind mai frecvente printe femei. Există anumiți factori de risc în rândul femeilor care le fac să fie predispuse la dezvoltarea varicelor, factori precum: statul și mersul pe tocuri înalte, statul prea mult în picioare sau prea mult pe scaun. 

Vom discuta mai pe larg despre factorii de risc care pot provoca varice, însă înainte hai să vedem principalele cauze ale dezvoltării de vene varicoase: 

  • Cauze genetice – fiind mai frecventă în rândul femeilor, dacă mama suferă de varice, șansele ca și fiica să se confrunte cu această problemă cresc.
  • Obezitatea 
  • Tulburări endocrine – perioadele în care apare un dezechilibru hormonal major: pubertatea, sarcina sau menopauza 
  • Traumatisme repetate la nivelul membrelor. 

Acestea sunt cele mai clare și concrete cauze ale apariției varicelor. Ca si factori de risc, lista e ste puțin mai lungă. Principalii sunt: 

  • Vârsta și sexul 
  • Fumatul 
  • Stilul de viață sedentar 
  • Efort fizic intens și sporturi dificile 
  • Alimentația proastă și consumul excesiv de grăsimi 
  • Anticonceptionalele 
  • Statul prea mult la birou sau statul prea mult în picioare 
  • Tocurile înalte în cazul femeilor
  • Sarcina 

Simptomele varicelor

Varicele nu este o afecțiune cu simptome grave, ci mai mult o problemă de ordin estetic pentru că venele au un aspect extrem de neplăcut. La debutul afecțiunii, simptomele varicelor sunt insesizabile, nu produc durere sau disconfort. Totuși, există și cazuri mai grave de varice care vin la pachet și cu o serie de simptome foarte supărătoare. 

Complicațiile acestei afecțiuni vor da naștere unui ulcer varicos. Ulcerul varicos este cel care vine cu o serie de simptome neplăcute, iar în cel mai rău caz, se poate instala tromboza. 

Uite care sunt simptomele neplăcute ale varicelor: 

  • Durere și inflamație intensă la nivelul piciorului și a gambei
  • Pigmentare a pielii 
  • Mâncărimi intense 
  • Piele uscată și descuamată
  • Cheaguri de sânge 

Cum se diagnosticheaza varicele?

Bineînțeles, diagnosticul corect îl vei primi de la un medic specialist. Există mai multe modalități prin care se poate pune diagnosticul, iar acestea sunt: 

  • Examinarea – se examinează membrul afectat pentru a vedea dacă există semne ale varicelor 
  • Varicografia – se folosește o substanță de contrast pentru a se vedea mai clar care dintre vene sunt modificate 
  • ecografia Doppler – metodă neinvazivă prin care se observă dacă există o insuficiență valvulară 

Odată pus diagnosticul, medicul va prescrie un tratament eficient pentru ameliorarea simptomelor și tratarea problemei. De asemenea, există și o serie de suplimente naturiste care te pot ajuta să ții simptomele sub control. Mai jos ai câteva sugestii de suplimente eficiente. 

Tratament naturist pentru varice

Există foarte multe plante și extracte naturale care îți pot fi de folos în ceea ce privește ameliorarea eficientă a simptomelor. Plantele precum portocalul amar, ginkgo biloba, castan sau afinele care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care calmează inflamațiile și protejează vasele de sânge. 

Pe site-ul nostru găsești variante de suplimente pentru varice care au la bază extracte naturale din plantele menționate mai sus. Avem în gamă atât suplimente lichide, cât și creme cu aplicare topică cu ajutorul cărora să poți să reduci din senzațiile supărătoare ale varicelor. 

Phytalgem CIRC – este un supliment lichid care are la bază 7 extracte din plante (Ghimpe pădureț, urzică, Ginkgo Biloba, afine, frunze de viță-de-vie roșie, muguri de scoruș de munte și muguri de castan sălbatic). Fiolele CIRC acționează benefic asupra îmbunătățirii circulației sângelui, protejarea integrității vaselor de sânge și ameliorarea simptomelor varicelor. 

Circuven PLUS – fiolele lichide Circuven Plus combină acțiunea a 14 ingrediente active care acționează benefic pentru îmbunătățirea circulației, protejarea vaselor și reducerea simptomelor varicelor. Extractul concentrat de afine elimină senzația de picioare grele, stimulând circulația sângelui. De asemenea, fiolele au un efect antiinflamator și antioxidant. 

Circular –  este un gel cu o textură blândă, special conceput pentru ameliorarea simptomelor varicelor. Are la bază extracte din Ginkgo Biloba, castan sălbatic, ghimpe pădureț și trifoi dulce care îmbunătățesc circulația, înlătura senzația de picioare grele și reduc din simptomele varicelor.

Poți trata varicele cu suplimente naturale de calitate. Alege din gama noastră suplimentele care ți se potrivesc și bucură-te de efectele benefice ale acestora

-33%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 105.00 lei.Prețul curent este: 70.00 lei. TVA inclus

Economisești 35.00 lei

-28%
Prețul inițial a fost: 135.00 lei.Prețul curent este: 97.00 lei. TVA inclus

Economisești 38.00 lei

-18%
Prețul inițial a fost: 141.00 lei.Prețul curent este: 116.00 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

-26%
Prețul inițial a fost: 90.00 lei.Prețul curent este: 67.00 lei. TVA inclus

Economisești 23.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *