🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Căderea părului – cauzele afecţiunii şi soluţii eficiente

Căderea părului – cauzele afecţiunii şi soluţii eficiente

Indiferent de sănătatea fiecăruia dintre noi, se pierd între 50 şi 100 de fire de păr pe zi şi este considerat un proces normal şi natural, care nu trebuie să cauzeze îngrijorare. În unele cazuri, numărul de fire poate depăşi cantitatea normală, iar într-o astfel de situaţie este benefic pentru noi să căutăm soluţii pentru a îmbunătăţi rezistenţa părului şi a evita astfel pierderea unei cantităţi mai mare de fire de păr.

-46%
Prețul inițial a fost: 96.90 lei.Prețul curent este: 52.43 lei. TVA inclus

Economisești 44.48 lei

-26%
NOU!
-24%
Prețul inițial a fost: 75.00 lei.Prețul curent este: 57.00 lei. TVA inclus

Economisești 18.00 lei

-21%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 115.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

Care sunt cauzele căderii excesive a firelor de păr?

Cauzele, ca în cazul oricărei afecţiuni, pot fi multiple, iar pentru a cunoaşte soluţiile potrivite pentru situaţia noastră este necesar să ştim ce factori pot avea impacte negative asupra rezistenţei părului.

  • Ca în cele mai multe situații, un motiv poate fi geneticul. Aşadar, istoricul familial contribuie la apariţia acestei afecţiuni şi este un factor pe care îl putem controla prin ameliorarea simptomelor şi găsirea de soluţii potrivite pentru creşterea rezistenţei;
  • Stresul poate fi o cauză a căderii părului, dar în această situaţie afecţiunea este temporară, datorită faptului că şi factorul care cauzează afecţiunea poate apărea şi dispărea din viaţa noastră;
  • Medicamentele puternice care sunt folosite în tratarea unor boli mai grave pot fi o cauză a căderii părului şi în cazul în care unele pot fi înlocuite cu altele care au mai puţine efecte secundare, aceasta ar putea fi o soluţie;
  • Schimbările hormonale au impact asupra corpului şi pot reprezenta cauza căderii mai multor fire de păr. Aceste schimbări hormonale pot fi cauzate de sarcină, menopauză, probleme cu glanda tiroidă;
  • Diferite coafuri şi produse care suprasolicită firul de păr, precum împletiturile afro sau utilizarea excesivă a produselor de stilizare;
  • Problemele dermatologice la nivelul scalpului pot cauza de asemenea afecţiunea;
  • Vârsta este o altă cauză, deoarece odată cu timpul creşterea părului este mai încetinită;
  • Deficienţa în nutrienţi apare în cazul în care există o cantitată mai mică decât este normal de fier, zinc, proteine, care ajută la sănătatea şi rezistenţa părului.

Unele afecţiuni pot fi tratate, iar după tratarea acestora căderea este încetinită. Totuşi, uneori factorii care contribuie sunt inevitabili şi tot ce putem face este să îmbunătăţim rezistenţa şi sănătatea pentru a preveni agravarea afecţiunii.

Secretele unui păr rezistent şi sănătos

Secretele unui păr rezistent şi sănătos

Cum am menţionat mai sus, uneori cauzele sunt afecţiuni care pot fi tratate, dar ce putem face mai mult pentru a face tot ce putem pentru a ne asigura că avem grijă de părul nostru? După căutarea mai multor soluţii împotriva căderii părului, am ajuns la câteva care sunt considerate cele mai eficace în asigurarea unui păr sănătos şi rezistent.

Mai multe proteine (compoziţia părului cuprinde un procent de peste 90% proteine), zinc şi omega 3 care pot fi găsite atât în suplimente, cât şi prin includerea în dietă a unor alimente care conţin aceşti nutrienţi. Un supliment bogat în astfel de nutrienţi, care aduce un plus de rezistenţă şi este folosit împotriva căderii părului, pe care noi îl recomandăm, este Capilare.

Beneficiile pe care uleiul de cocos le aduce părului

Ulei de cocos
  • Hidratarea părului poate fi făcută prin aplicarea uleiului de cocos, ce acţionează ca o barieră protectoare, iar surplusul de hidratare previne uscarea ce duce la pierderea mai multor fire de păr, oferindu-i totodată mai multă strălucire.
  • 100% natural, pentru a evita efectele produse de chimicalele găsite în produsele cosmetice din comerţ care agrava căderea părului.
  • Reduce simptomele scalpului iritat – cum printre cauzele căderii excesive a firelor de păr se află şi problemele scalpului, gravitatea lor este diminuată prin aplicarea uleiului de cocos, care are un efect calmant, prevenindu-se astfel o posibilă problemă.
  • Combate mătreaţa datorită proprietăţilor sale antibacteriale, antioxidante şi antiinflamatorii, făcând astfel ca scalpul să fie mai curat şi mai sănătos.
  • Protejează părul împotriva soarelui, deoarece uleiul de cocos are în cantitatea sa un SPF de 8, care este considerat suficient de efectiv pentru a proteja părul de razele solare.

Produsele de stilizare şi căderea părului

Pe lângă aplicarea uleiului de cocos, un alt obicei care ajută la îmbunătăţirea rezistenţei părului este evitarea produselor de stilizare. Uscarea părului în mod natural este de ajutor în prevenirea arderii acestuia, precum şi reducerea frecvenţei de utilizare a plăcii de intins părul sau a ondulatorului. Alte produse de stilizare pot fi considerate fixativul, gelul, iar cele mai multe dintre ele au în compoziţia sa ingrediente chimice, care pot agrava sănătatea părului şi agrava astfel căderea părului.

Cum să ne spălăm părul pentru a preveni căderea

În ceea ce priveşte spălarea părului, este indicată utilizarea balsamului doar la vârfuri. Deşi duşurile cu apă rece nu sunt preferatele celor mai mulţi dintre noi, este considerat benefic pentru păr cel puţin clătirea acestuia la sfârşit cu un jet de apă rece. Se închide astfel cuticula şi sunt păstrate uleiurile benefice ale pielii. Mai mult decât atât, apa rece îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, iar aplicarea acesteia la nivelului scalpului întăreşte rădăcina firului de păr.

Este de asemenea indicată pieptănarea părului după ce acesta este uscat, deoarece firul este mai predispus la cădere după spălare, şi de asemenea se recomandă utilizarea unui tricou în schimbul unui prosop la uscare, deoarece greutatea prosopului în situaţia în care părul doar ce a fost spălat şi este sensibil nu este varianta ideală pentru a-i asigura sănătatea.

Concluzii

Cum căderea părului este un proces normal pentru fiecare dintre noi, şi cum odată cu înaintarea în vârstă inevitabil părul nostru creşte mai lent, fiecare persoană poate beneficia de îmbunătăţirea sănătăţii şi rezistenţei părului.

Poate îngrijirea acestuia este mai complexă decât ne-am fi aşteptat, dar obiceiurile mici făcute zilnic ne pot intra în rutină şi putem evita astfel să provocăm daune părului care sunt dificil de reparat ulterior.

Prevenirea este de cele mai multe ori soluţia în tratarea unor afecţiuni precum căderea părului, iar soluţiile de prevenire a căderii părului constau în principal într-un surplus de vitamine şi o îngrijire adecvată a acestuia. Asta în cazul în care afecţiunile nu sunt foarte grave.

Previne caderea parului cu gama noastra de produse

-24%
VEGAN

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 189.99 lei.Prețul curent este: 144.99 lei. TVA inclus

Economisești 45.00 lei

-17%
Prețul inițial a fost: 174.99 lei.Prețul curent este: 144.99 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 58.38 lei.Prețul curent este: 49.90 lei. TVA inclus

Economisești 8.48 lei

-15%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 97.74 lei.Prețul curent este: 83.54 lei. TVA inclus

Economisești 14.20 lei

  • https://www.aad.org/public/everyday-care/hair-scalp-care/hair/healthy-hair-tips
  • https://www.healthline.com/health/tricks-healthier-fuller-hair#groom-correctly
  • https://www.webmd.com/beauty/ss/slideshow-foods-healthy-hair
  • https://www.medicover.ro/simptome/caderea-parului/
  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hair-loss/symptoms-causes/syc-20372926
  • https://www.reginamaria.ro/utile/dictionar-de-afectiuni/alopecia-caderea-parului
  • https://www.aad.org/public/diseases/hair-loss/causes/18-causes
  • https://www.webmd.com/beauty/health-benefits-of-coconut-oil-for-hair
  • https://www.eatingwell.com/article/7934570/coconut-oil-for-hair-benefits/
  • https://skinkraft.com/blogs/articles/hair-care-tips

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *