Ulei de oregano – multiple beneficii pentru sănătate

Unul dintre condimentele care este de nelipsit din bucătăria oricărui pasionat de gătit este oregano. Acest condiment este apreciat pentru savoare pe care o dă oricărui preparat și gustul delicios, inconfundabil. Oregano este mult mai mult decât condimentul care dă gust pastelor sau altor preparate. Din această plantă se produce uleiul de oregano, un supliment cu un potențial terapeutic enorm, care le poate face concurență antibioticelor din farmacii.

Descoperă alături de noi uleiul de oregano și toate beneficiile pe care le are pentru sănătatea ta. 

Despre oregano

Oregano, cunoscută și sub numele de măghiran sălbatic sau busuioc de pădure, este o plantă care se folosește de mii de ani, atât în scop culinar, cât și medicinal. Din punct de vedere terapeutic, oregano a fost și este folosit pentru a trata răcelile, indigestiile sau afecțiunile la stomac.

Uleiul de oregano se extrage prin presarea frunzelor plantei de oregano și este folosit în producerea de suplimente alimentare sau uleiuri esențiale. Datorită numeroșilor compuși utili din uleiul de oregano, acesta are multiple beneficii pentru sănătate, pe care le vom discuta în continuare. 

Despre oregano

Beneficiile uleiului de oregano

1. Luptă împotriva răspândirii bacteriilor sau a infecțiilor

Uleiul de oregano are doi compuși foarte importanți în lupta împotriva bacteriilor, fungilor sau infecțiilor. Aceștia sunt timol și carvacrol, doi compuși fenolici cu proprietăți antiseptice foarte puternice. S-au realizat numeroase studii și cercetări asupra eficienței proprietăților antiseptice uleiului de oregano, iar concluziile au demonstrat că este benefic în combaterea bacteriilor, în special împotriva bacteriei E-coli. 

2. Susține sănătatea tractului digestiv

Uleiul de oregano este popular datorită acțiunilor benefice pe care le are pentru sistemul digestiv. Timolul, unul dintre compușii activi ai uleiului, contribuie la relaxarea țesutului subțire din gât și stomac, reducând apariția arsurilor gastrice și a disconfortului de după masă. De asemenea, contribuie la echilibrul florei intestinale  și este benefic în combaterea paraziților intestinali. 

3. Poate fi considerat un antibiotic natural

Antibioticele sunt o grupă de medicamente care se prescriu pentru tratarea bolilor infecțioase provocate de bacterii. Problemele care survin odată cu utilizarea frecventă a antibioticelor este ca aceste pot distruge și bacteriile bune din intestine și, de asemenea, corpul poate dezvolta toleranță, iar acestea vor deveni ineficiente în combaterea infecțiilor cauzate de bacterii. Datorită acțiunilor sale puternice antibacteriene, antifungice, antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante, uleiul de oregano poate combate infecțiile, fiind considerat un antibiotic natural

4. Îmbunătățește nivelul colesterolului și susține sănătatea cardiovasculară

Studiile efectuate asupra beneficiilor uleiului de oregano asupra organismului au demonstrat că adăugarea acestuia în alimentație poate îmbunătăţii nivelul de colesterol. Dintr-un grup de 48 de pacienți, 32 au consumat zilnic câte 25 de ml de ulei de oregano. După 3 luni, cercetarea a concluzionat cu reducerea considerabilă a nivelului de colesterol rău a acestor 32 de pacienţi, comparativ cu restul persoanelor, care nu au consumat ulei de oregano. Poți consulta studiul aici.

După cum ai văzut, oregano este mult mai mult decât un condiment, iar uleiul de oregano are proprietăți benefice incredibile pentru sănătate. Așadar, dacă ai nevoie de un antiviral natural, poți apela cu încredere la uleiul de oregano.

Pe site-ul nostru poți găsi suplimentul nutritiv cu ulei de oregano. Oreganmar este un supliment lichid 100% natural, fabricat în Spania, prin respectarea normelor agriculturii ecologice. Acest produs are un conținut concentrat de ulei de oregano natural, fiind îmbogățit cu ulei de măsline organic pentru o absorbție mai eficientă și maximizarea efectelor benefice ale uleiului de oregano.

Faptul că Oreganmar este un supliment lichid îl face să fie ușor de administrat. Poți adăuga câteva picături de ulei în apă sau suc, bucurându-te, astfel, de toate beneficiile acestui supliment. 

Uleiuri de Oregano 100% naturale si organice

-16%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 115.76 lei.Prețul curent este: 97.76 lei. TVA inclus

Economisești 18.00 lei

-36%
Prețul inițial a fost: 76.70 lei.Prețul curent este: 48.75 lei. TVA inclus

Economisești 27.95 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *