🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Electroliții și dezechilibrul electrolitic

Suplimentele nutritive pentru sportivi cu electroliti pentru hidratarea dupa un efort intens

În fluxul nostru sanguin se găsesc câțiva nutrienți care au sarcini deosebit de importante pentru a ne menține sănătoși. Aceste substanțe sunt esențiale pentru funcționarea corectă a celulelor, a nervilor, a muschilor, inimii și a creierului. Un dezechilibru al acestor substanțe vine cu consecințe nu tocmai plăcute pentru organism, așadar este foarte important să menținem un nivel optim al acestor nutrienți în corp pentru a fi în formă maximă. Este vorba despre electroliți, iar în cele ce urmează îți vom spune ce sunt electroliții, care sunt principalele roluri pe care le au în organism, cum se ajunge la un dezechilibru electrolitic și de ce sunt acești nutrienți atât de importanți pentru sportivi. 

Ce sunt electroliții?

Electroliții sunt mineralele din organismul nostru care, odată combinate cu apa, capătă o încărcătură electrică. Odată intrați în contact cu apa, electroliții se separă în ioni pozitivi și ioni negativi care conduc activitatea electrică din organism și susțin numeroase funcții vitale ale corpului nostru.

Principalii electroliți care se regăsesc în organismul nostru sunt:

 • Magneziu
 • Sodiu 
 • Potasiu
 • Calciu 
 • Clorul 
 • Fosfații
Suplimentele nutritive cu electroliti pentru hidratarea si prevenirea unui dezechilibru electrolitic

Electroliții trebuie să fie prezenți în organismul nostru în doze optime pentru a susține activități cheie, esențiale pentru funcționarea normală a organismului nostru. Principalele roluri ale electroliților sunt: 

 • Hidratarea celulelor. Fără electroliți, organismul nu este capabil să echilibreze nivelul de apa din celule, lucru care poate provoca consecințe grave. 
 • Sănătatea sistemului nervos. Pentru a controla organismul, creierul trimite impulsuri electrice prin intermediul sistemului nervos. Aceste impulsuri sunt generate de încărcătura electrică a membranei celulelor nervoase. Fără încărcătura electrică generată de electroliți, creierul nu ar putea comunica cu restul organismului. 
 • Mișcarea musculară. Electroliții sunt, de asemenea, necesari pentru funcționarea optimă a mușchilor. În articolele special dedicate calciului și magneziului, am vorbit despre cum aceste două minerale lucrează în sinergie, calciul contactând musculatura, iar magneziul permițându-i să se relaxeze. Un dezechilibru electrolitic în organism poate cauza crampe musculare sau senzația de epuizare. 
 • Electroliții menține Ph-ul organismului la un nivel optim. 

Cum se ajunge la dezechilibrul electrolitic?

Putem vorbi despre dezechilibrul electrolitic în organism în două situații: nivelul de electroliți din organism este prea mare sau este prea mic. Aceste dezechilibre sunt cauzate fie de o alimentație precară, săracă în minerale, fie de anumite afecțiuni, fie din alte motive care implică pierderea rapidă de lichide din organism. 

Printre principalele afecțiuni care pot provoca un dezechilibru electrolitic sunt

 • probleme gastrointestinale care cauzează eliminarea fluidelor din organism prin vărsături și diaree
 • anorexia sau bulimia 
 • afecțiuni ale tiroidei
 • afecțiuni ale glandei suprarenale 
 • boli cauzate de consumul excesiv de alcool 
 • efort fizic intens, de lungă durată

De ce sunt electroliții atât de importanți pentru sportivi?

Electroliții sunt eliminați din organismul nostru prin fluide, în special prin transpirație. La un efort fizic mare, moment în care corpul se supraîncălzește, creierul transmite semnale către glandele sudoripare să înceapă să transpire pentru a reduce temperatura corpului. Odată cu transpirația, anumiți nutrienți din organismul nostru se pierd, iar nivelul de hidratarea scade. Atleții și persoanele cu un stil de viață activ depun un efort mult mai mare, care duce la o pierdere mai rapidă și mai cantitativă a nutrienților, deci a electroliților.

Dacă efortul pe care îl depui este semnificativ mai mare decât al persoanelor obișnuite, atunci ar trebui să iei în considerare administrarea de electroliți. Chiar activitatea fizică nu se întinde pe o durată lungă, însă este foarte intensă sau presupune ridicarea de greutăți, trebuie, de asemenea, să iei în considerare administrarea de electroliți. 

Mențineți echilibrul electrolitic cu noul supliment din gama Marnys Sport Electrolyte ReCOCOvery. Acesta este un supliment nutritiv dedicat celor care depun un efort de mare intensitate și au nevoie de un supliment care să ajute la echilibrarea nivelului electroliților din organism. Electrolyte ReCOCOvery este îmbogățit cu apă de cocos, care contribuie la hidratarea continuă a organismului, chiar și în momente fără activitate. 


-21%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 115.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-19%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 120.00 lei.Prețul curent este: 97.00 lei. TVA inclus

Economisești 23.00 lei

-12%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 211.99 lei.Prețul curent este: 186.99 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *