💚 12% Reducere la toate produsele din categoria Detoxifiere! Folosește cuponul DETOX12 și redescoperă-ți vitalitatea. 💚

Coenzima Q10 luptă împotriva îmbătrânirii pielii

Coenzima q10

Aspectul tenului este una dintre principalele preocupări ale femeilor, iar odată cu înaintarea în vârstă, eforturile de a menține pielea fermă și radiantă sunt tot mai mari. Însă motivele pentru care pielea noastră suferă sunt diverse și nu este vorba doar despre trecerea timpului. De aceea credem că este foarte important să știi cum să ai grijă de pielea ta și ce nutrienți te pot ajuta să menții frumusețea și strălucirea pielii tale. 

Am ales să îți povestim mai multe despre Coenzima Q10 și efectele sale benefice asupra pielii. Despre beneficiile sale generale pentru organism am discutat, în detaliu, într-un alt articol, așadar în cele ce urmează, ne vom concentra atenția asupra efectelor sale pentru piele.

Haide să descoperim care sunt acțiunile benefice pe care le are coenzima Q10 pentru ten

Principalele beneficii ale coenzimei Q10 pentru piele

1. Protejează împotriva stresului oxidativ

Stresul oxidativ este principalul inamic al pielii tale. Acestea este principala cauză a apariției inflamațiilor cronice la nivelul pielii, afectând și producția de colagen. Stresul oxidativ ajunge să afecteze aspectul pielii în momentul în care nivelul antioxidanților din corp este depășit de cel al radicalilor liberi. Vești bune, CoQ10 este un antioxidant foarte puternic. Aceasta poate neutraliza acțiunea radicalilor liberi asupra pielii tale, menținând-o sănătoasă. 

2. Încetinește apariția ridurilor

Razele UV sunt principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii. Expunerea la razele UV fără protecție este una dintre principalele surse de stres oxidativ care afectează pielea, degradând fibrele de colagen, ducând la îmbătrânirea prematură a tenului. Știi cine îți poate proteja pielea de acțiunea stresului oxidativ? Antioxidanții, bineînțeles, iar CoQ10 este, după cum ai aflat, unul foarte puternic. Studiile au demonstrat că aceasta coenzimă reduce ridurile și liniile fine, redând aspectul neted al pielii. 

3. Energizează celulele pielii

Coenzima Q10 este nutrientul care participa la sinteza ATP mitocondrială, adică procesul prin care energia preluată din hrană se transformă într-o formă de energie de care celulele au nevoie pentru a funcționa corespunzător. Și celulele care produc colagen sau keratită au nevoie de această energie. Dacă nivelul de CoQ10 nu este corespunzător, funcția acestor celule va avea de suferit. La ce duce această acțiune? La piele care își va pierde fermitatea și  la apariția ridurilor. 

Alte acțiuni benefice ale CoQ10

Acum că am descoperit care sunt principalele acțiuni benefice ale CoQ10 asupra piele, ne-am gândit să îți mai prezentăm, pe scurt, alte câteva:

  • Stimulează producția de colagen 
  • Stimulează producția de elastină
  • Contribuie la regenerarea rapidă a pielii
  • Oferă strălucire și fermitate
  • Poate reduce petele pigmentare 

Poți găsi coenzima Q10 în...

Produse cosmetice, alimente sau suplimente cu coenzima Q10. În ultima perioadă, datorită efectelor sale puternic antioxidante, CoQ10 a devenit un ingredient vedetă în majoritatea produselor cosmetice. Cu siguranță ai întâlnit un produs cosmetic care avea printre ingrediente și CoQ10. Folosită în produsele de îngrijire, în combinație cu alte ingrediente, CoQ10 acționează extern asupra problemelor pielii tale.

Există câteva alimente care conțin coenzima Q10 sau stimulează producția acesteia. Principalele surse sunt carnea de pui, carne de vită, broccoli, conopidă, spanac, căpșuni, păstrăv, hering sau sardine. 

Poți beneficia de acțiunea internă a acestui nutrient prin consumul suplimentelor alimentare cu un conținut bogat de CoQ10. Suplimentele asigură o concentrație mare de Coenzima Q10 de care corpul are nevoie pentru generarea de energie celulară și pentru protejarea împotriva factorilor care produc stresul oxidativ.

Pe site-ul nostru poți găsi două suplimente cu coenzima Q10 care îți asigură necesarul zilnic pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale acestui nutrient. Este vorba de fiolele buvabile marca Marnys, Manviox Q10 și Senior Complex. Cu un conținut bogat de vitamine și minerale, în combinație cu concentrația mare de CoQ10, aceste suplimente lichide au un efect antioxidnat, antiîmbătrânire, energizant și revitalizat. 

Alege suplimentul potrivit pentru tine:

-15%
Prețul inițial a fost: 134.99 lei.Prețul curent este: 114.99 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 229.98 lei.Prețul curent este: 195.50 lei. TVA inclus

Economisești 34.48 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 202.95 lei.Prețul curent este: 172.50 lei. TVA inclus

Economisești 30.45 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 134.99 lei.Prețul curent este: 114.99 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *