🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

4 trucuri pentru a ameliora febra musculară

Sfaturi utile pentru combatarea febrei musculare

Adoptarea unui noi rutine de antrenament sau schimbarea celei pe care o practici deja cu ceva mai intens are o consecință neplăcută și dureroasă, și anume febra musculară. Dacă nu ești o persoană prea activă, însă te-ai decis că este timpul să începi să practici sport cu regularitate, cu siguranță primele câteva zile vor deveni și mai dificile din cauza durerilor musculare.

Febra musculară, deși este mai comună în cazul celor care nu practică sport cu regularitate, poate apărea și în cazul sportivilor pasionați și profesioniști. Febra și durerile musculare apar în momentul în care rutina se schimbă și antrenamentele devin mai intense. 

Febra musculară nu este deloc plăcută pentru că poate provoca atât disconfort major, cât și incapacitate de mișcare. Haide să aflăm de ce apare febra musculară, care sunt remediile pentru febra musculară și cât de mult durează. Rămâi până la final, venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi utile în ameliorarea febrei musculare, dar și cu recomandări de suplimente special concepute pentru a sprijini procesul de recuperare. 

Despre febra musculară

Durerile musculare apar în momentul în care, după un antrenament mai intens, se produc fisuri microscopice la nivelul mușchilor. În momentul în care aceste fisuri apar, organismul inițiază procesul de refacere, proces care provoacă o inflamație în zonele respective, de unde durerea și disconfortul. 

În cazul celor care fac sport după mult timp de repaus, febra musculară este inevitabilă deoarece mușchii nu sunt obișnuiți cu asemenea efort. După cum am menționat, febra apare și în cazul sportivilor cu experiență în momentul în care intensifică antrenamentele fac exerciții care să solicite mult mai mult musculatura.

Produse recomandate pentru recuperare dupa antrenament
-20%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 122.00 lei.Prețul curent este: 97.00 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

-21%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 115.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 172.00 lei.Prețul curent este: 147.00 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

Durerile musculare pot apărea în mai multe zone ale corpului. Cele mai frecvente tipuri de febră musculară sunt febra musculară la burtă, febra musculară la spate, febra musculară la fese și picioare. 

Cât durează febra musculară? Febra musculară debutează în 12-24 de ore de la terminarea antrenamentului care o provoacă și poate dura între 3 și 7 zile.

Suplimente nutritive pentru sportivi cu o combinatie de ingrediente ideala pentru recuperarea de dupa efort

Te întrebi cu ce trece febra musculară? Nu există un tratament care să stopeze instantaneu durerile musculare, însă există câteva remedii care pot ameliora durerile. Magneziul este indispensabil pentru buna funcționare a mușchilor, așadar un supliment cu magneziu pentru febra musculară poate fi foarte util. Poți să apelezi și la suplimente pentru sportivi. Un complex post-workout sau un supliment pentru recuperare îți va fi de mare ajutor. 

4 trucuri pentru a ameliora febra musculară

1. Mișcare ușoară

Cum îi face plăcere să continue să facă sport dacă simte un disconfort atât de mare? Din nefericire, decizia de a sta toată ziua pe canapea nu face decât să înrăutățească simptomele. Febra musculară trece prin sport, însă nu ne referim aici la antrenamente complexe și exerciții dificile. Mersul pe jos, întinderi ușoare, alergat ușor, adaptează orice exercițiu și scade-i din dificultate. Fă cât de multă mișcare poți, însă nu te forța prea mult. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să  provoci alte daune la nivelul țesuturilor. 

2. Hidratează-te

Hidratarea este un aspect foarte important în recuperarea musculară. Apa menține fluidele în mișcare, elimină reziduurile și furnizează mușchilor toți nutrienții necesari. Dacă acele reziduuri, care se găsesc și la nivelul mușchiilor, nu sunt eliminate, riscul de a suferi de disconfort muscular se intensifică. 

3. Asigură-ți aportul optim de proteină

Proteina este un nutrient foarte important în dezvoltarea și menținerea masei musculare, deci joacă un rol fundamental și în procesul de recuperare al acestora în urma unui antrenament mai dur. Asigură-te că printre alimentele pe care le alegi se află și surse bogate de proteine. Poți opta și pentru suplimente cu proteine

Produse naturale pentru recuperare dupa antrenament
-20%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 122.00 lei.Prețul curent este: 97.00 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

-9%
Livrare Gratuita
-11%
VEGAN

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 177.00 lei.Prețul curent este: 157.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-17%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 147.99 lei.Prețul curent este: 122.99 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

4. Exerciții de stretching

Recuperarea după orice tip de antrenament este foarte importantă. Acordă o atenție deosebită acestui aspect și ajută-ți organismul cu suplimente de calitate. Îți recomandăm două suplimente nutritive din gama Marnys Sport special concepute pentru aceasta etapă a antrenamentului. 

Este foarte important să nu treci niciodată peste prima etapă a oricărui tip de antrenament, și anume încălzirea. Este foarte important să îți pregătești corespunzător mușchii și încheieturile pentru a evita posibile injurii sau dureri mult mai intense. 

Dacă febra musculară deja a apărut, executarea câtorva exerciții ușoare de stretching sau întinderi ușoare sunt recomandare pentru a elibera tensiunea musclară și a ameliora puțin din disconfort.  Atenție, doar întinderi ușoare. Nu forța mușchii, vei putea înrăutății cu ușurință situația. 

Suplimente pentru febra musculară

Bineînțeles, pe lângă aceste practici, există și suplimente special dedicate perioadei de post workout care te pot ajuta în reducerea intensității simptomelor neplăcute. Iată ce îți recomandăm:

COL Recovery este un complex post-workout cu proteine, carbohidrați, BCAA, colostru, vitamine și minerale, formulă concepută pentru a ajuta sportivii în procesul de recuperare. COL recovery susține recuperarea optim după exerciții fizice, asigură buna funcționare a sistemului osos și reduce stările de oboseală și epuizare fizică. Proteinele, aminoacizii, vitaminele și mineralele din această formulă contribuie la refacerea musculaturii, ameliorând simptomele provocate de febra musculară. 

Night Case Re-COL are o formulă unică pe bază de melatonină, 5-HTP, vitamina b6, l-teanină, colstru, proteine din lapte și enzime digestive. Această combinație de ingrediente este special concepută pentru recuperarea organismului pe timp de noapte. Night Case Re-COL susține refacerea nocturnă a țesuturilor musculare, promovează odihna fizică și mentală, susține un somn liniștit și odihnitor și reduce stările de oboseală și epuizare fizică. 

Elecrolyte ReCOCOvery este special dedicat pentru refacerea echilibrului electrolitic din organism. Formulă specială a produsului conține 6 electroliți esențiali  – Potasiu, Clorură, Calciu, Fosfor, Magneziu, Sodiu, fiind îmbogățită și cu apă de cocos. Acest produs contribuie activ la reducerea stărilor de oboseală și menține organismul hidratat.

Alege-l pe cel potrivit pentru tine:

-20%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 122.00 lei.Prețul curent este: 97.00 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

-21%
VEGAN
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 115.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 172.00 lei.Prețul curent este: 147.00 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

Gama Marnys Sports are o mulțime de suplimente dedicate sportivilor și pasionaților de sport care să te ajute să îți îndeplinești orice obiectiv. Gama cuprinde produs cu formulă unică în România. Descoperă toată gama Marnys Sports! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *