💚 12% Reducere la toate produsele din categoria Detoxifiere! Folosește cuponul DETOX12 și redescoperă-ți vitalitatea. 💚

Coenzima Q10 – Top 6 beneficii impresionante pentru sănătate

Corpul uman produce un element esențial de care fiecare celulă are nevoie. Aceasta este coenzima Q10, pe scurt CoQ10, un puternic antioxidant, esențial pentru susținerea și menținerea sănătății organismului.  Folosit de decenii pentru a trata probleme cardiace, pentru a susține activitatea creierului și pentru proprietăţile sale anti îmbătrânire, CoQ10 este antioxidantul de care ai nevoie pentru starea ta de bine.

În continuare, află alături de noi tot ce trebuie să știi despre această coenzima și de ce ar fi indicat să începi să incluzi alimente care îi stimulează producția sau suplimente cu coenzima Q10 în dieta ta. 

Ce este Coenzima Q10?

Coenzima Q10 este un nutrient esențial pe care corpul îl produce în mod natural. Această coenzima se află în cele mai mari cantități în inimă, ficat, rinichi și pancreas. Este stocată în mitocondria celulelor, având un rol central în producția de energie.

Corpul produce o cantitate mică de coenzima Q10, motiv pentru care acest nutrient nu este considerat vitamină. Odată cu înaintarea în vârstă, producția de CoQ10 începe să scadă considerabil, fiind indicat să restabilești nivelul cu ajutorul suplimentelor sau a alimentelor care stimulează producția. Află în continuare care sunt principalele motive pentru care CoQ10 este atât de importantă pentru tine. 

6 beneficii impresionante ale Coenzimei Q10

Coenzima q10

1. Acționează împotriva radicalilor liberi

Unul dintre rolurile principale pe care coenzima Q10 îl are în organism este de ne proteja împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. CoQ10 protejează proteina membranară și ADN-ul din mitocondrie de stresul oxidativ, reducând semnificativ riscul de apariție al bolilor relaționate cu înaintarea în vârstă precum afecțiunile cardiace, cancer sau diabet.

2. Susține producția naturală de energie

Mitocondria este cunoscută sub numele de „uzina energetică a celulei”. CoQ10 este prezentă în mitocondrii, iar principalul ei rol în cadrul celulei este a contribui la sinteza ATP mitocondrială. Mai simplu spus, CoQ10 ajută la transformarea energiei pe care o preluăm din hrană într-o formă de energie de care celulele au nevoie pentru a funcționa corespunzător. Acest proces este vital, iar pentru realizarea lui este nevoie de coenzima Q10.

3. Încetinește procesul de îmbătrânire

În paragraful anterior, ți-am vorbit despre sinteza ATP mitocondrială.  Află că aceasta este o funcție foarte importantă pentru menținerea sănătății și vitalității organismului. Datorită prezenței CoQ10 în mitocondrie, care face posibilă realizarea acestei sinteze, metabolismul este rapid, mușchii și oasele sunt puternice, iar pielea are un aspect întinerit.  Așadar, nu lăsa nivelul de CoQ10 din organism să scadă și suplimentează-l cu surse de calitate.

4. Susține sănătatea inimii

Datorită rolurilor sale esențiale în cadrul organismului, CoQ10 are un rol important în menținerea sănătății inimii. De asemenea, are un mare potențial de a preveni anumite afecțiuni cardiace sau de a contribui la tratarea acestora. Studiile au demonstrat că acest nutrient susține inima și sistemul circulator prin stimularea fluxului sanguin, ba chiar și potențial în reducerea presiunii arteriale. 

5. Protejează funcția cognitivă

Studiile au demonstrat că majoritatea persoanelor care suferă de afecțiuni neurodegenerative precum Parkinson sau Alzheimer suferă de un nivel scăzut al coenzimei Q10. Cercetătorii consideră CoQ10 ca fiind un element esențial pentru protejarea funcției cognitive datorită rolului său de antioxidant puternic.

6. Menține un nivel optim al pH-ului în organism

Coenzima Q10 ajută la menținerea unui nivel optim al pH-ului în organism. Unii cercetători consideră că afecțiunile se pot instala cu mai mare ușurință într-un mediu cu un pH scăzut. Datorită rolului său de antioxidant și a contribuției sale în menținerea unui nivel optim al pH-ului, CoQ10 este considerată a fi un nutrient cu un potențial imens pentru prevenirea sau lupta împotriva cancerului, însă este nevoie de mult mai multe studii în acest sens. 

După cum am menționat la începutul acestui articol, organismul uman poate produce de unul singur Coenzima Q10, însă nu în cantități foarte mari. Problema apare odată cu trecerea anilor. De ce? Pentru că producția scade, iar odată cu înaintarea în vârsta, corpul are nevoie de tot mai multă protecție. 

Recomandarea noastră este să îți îndrepți atenția spre suplimente cu coenzima Q10 lichidă, dar și alți nutrienți necesari stării tale de bine. Propunerile noastre pentru tine sunt două suplimente lichide marca Marnys: Senior Complex și Manviox Q10. 

Senior Complex este un supliment compus din  20 de fiole buvabile, cu un grad de absorbție ridicat.  Are un conținut bogat de CoQ10 și multe alte vitamine și minerale esențiale în menținerea sănătății tale. Datorită concentrației mare de CoQ10, 110 mg per fiolă, acest produs este destinat persoanelor în vârstă. Însă, important de menționat este faptul că poate fi consumat fără probleme și de către persoane de vârstă mijlocie, vârstă de la care producția de CoQ10 începe să scadă. 

Manviox Q10 este suplimentul cu un puternic efect antioxidant și energizant. După cum îi sugerează și numele, acest supliment are în compoziția sa o concentrație mare de CoQ10, vitamine, lăptișor de matcă și extract din fructul exotic mangostan. Manviox Q10 reduce semnele îmbătrânirii și contribuie la bunăstarea ta generală. Descoperă toate beneficiile aici. 

Descopera gama noastra de produse premium cu Coenzima Q10 pentru sanatate si frumusete

-15%
Prețul inițial a fost: 134.99 lei.Prețul curent este: 114.99 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 229.98 lei.Prețul curent este: 195.50 lei. TVA inclus

Economisești 34.48 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 202.95 lei.Prețul curent este: 172.50 lei. TVA inclus

Economisești 30.45 lei

-15%
Prețul inițial a fost: 134.99 lei.Prețul curent este: 114.99 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *