Ciuperca Reishi – cum poate contribui la starea ta de bine?

Este rândul unei alte ciuperci terapeutice să fie subiectul articolului nostru de astăzi. Reishi este o ciupercă folosită în scopuri terapeutice de mii de ani, iar astăzi se încadrează perfect în categoria de supliment.

Vrei să afli de ce? Rămâi alături de noi și descoperă tot ce trebuie să știi despre ciuperca Reishi

Date generale despre ciuperca Reishi

Această specie de ciuperci terapeutice este originară din Asia și se cultivă în China, Coreea și Japonia. Reishi, împreună cu celelalte ciuperci terapeutice, sunt considerate a fi plante adaptogene. În urma cercetărilor s-a stabilit că ciupercile Reishi au proprietăți antioxidante puternice, având un potențial uriaș de a lupta împotriva mai multor tipuri de afecțiuni.  

Reishi sunt cunoscute și sub denumirea științifică de Ganoderma lucidum. Medicina tradițională chineză folosește aceste ciupercii de mii de ani pentru tratarea a numeroase afecțiuni. Reishi erau tăiate și uscate, după care se foloseau la prepararea ceaiurilor sau supelor.

Aceste ciuperci sunt comestibile, însă gustul lor este puțin amărui, motiv pentru care te poți bucura de proprietățile lor consumându-le sub formă de suplimente cu Reishi. Haide să aflăm în continuare care sunt principalele avantaje ale consumului de Reishi.

Principalele beneficii pentru sănătate

1. Îmbunătățește funcția ficatului

Ciuperca Reishi funcționează ca adaptogen, îmbunătățind funcția ficatului și prevenind apariția anumitor afecțiuni ale acestui organ vital. Un studiu realizat în 2013 a demonstrat că datorită conținutului bogat de antioxidanți, ciuperca Reishi are un efect hepatoprotectiv, luptând împotriva radicalilor liberi care atacă ficatul. 

Reishi beneficii

2. Susține sănătatea inimii

Ciupercile Reishi au proprietăți benefice pentru sănătatea inimii. Acestea au proprietatea de a restabili echilibrul hormonal, iar presiunea arterială mare și nivelul mare de colesterol din corp pot fi cauzate de stres sau de probleme ale glandei tiroide. Reishi pot îmbunătății circulația, pot reduce gradul inflamațiilor, prevenind, astfel, problemele cardiace.

3. Stabilizează nivelul de zahăr din sânge

Unele studii sugerează că ciupercile Reishi au potențial în menținerea unui nivel normal de zahăr în sânge și în prevenirea apariției diabetului. Studii realizate pe animale au demonstrat că Reishi pot scădea considerabil nivelul de zahăr din sânge și pot îmbunătății modul în care corpul folosește insulina pentru a transporta zahărul din sânge la țesuturi. 

4. Protejează împotriva infecțiilor și a virusurilor

Datorită compușilor cu puternice efecte protectoare, ciuperca Reishi are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Consumul de Reishi este benefic împotriva astmului, a alergiilor și, bineînțeles, luptă împotriva infecțiilor virale, microbiene și fungice. Reishi îmbunătățesc circulația sângelui, reduc inflamațiile, reduc durerea și lupta împotriva senzației de oboseală.

5. Ajută în lupta împotriva cancerului

Ciupercile Reishi au un conținut bogat de polizaharide, nutrienți despre care se cunoaște că au posibilitatea de a lupta împotriva cancerului. Aceşti compuși protejează ADN-ul împotriva mutațiilor și menține sănătatea celulară. Numeroase studii au demonstrat potențialul enorm al acestor ciuperci în lupta cu această afecțiune cronică, Reishi fiind una dintre cele mai puternice plante anticancerigene existente.  

Cum te poți bucura de beneficiile ciupercilor Reishi?

Numeroasele studii realizate de-a lungul anilor în țări precum Japonia, China, Statele Unite sau Anglia au demonstrat potențialul ciupercilor de a lupta împotriva mai multor afecțiuni. Aceste ciuperci acționează ca un imunomodulator, ajutând la restabilirea echilibrului hormonal și reglând activitatea sistemului imunitar.

De asemenea, ciupercile Reishi îmbunătățesc nivelul de energie și capacitatea de concentrare. 

În gama B-glucanforte marca Marnys găsești un supliment premium cu ciuperca reishi capsule. Capsulele cu Reishi sunt un adjuvant excelent pentru întărirea barierelor naturale de apărare a corpului. Este un supliment organic complet a cărui conținut bogat în nutrienți benefici susține sistemul imunitar și îmbunătățește circulația sangvină.

Descopera gama noastra de suplimente naturale cu ciuperci medicinale

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *