💚 12% Reducere la toate produsele din categoria Detoxifiere! Folosește cuponul DETOX12 și redescoperă-ți vitalitatea. 💚

Ciupercile Shiitake – 6 proprietăți benefice pentru sănătate

Shiitake

Ți-am povestit într-un articol anterior despre un tip ciuperca Maitake, o adevărată sursă de sănătate. Lista nu se termină aici, iar în acest articol îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre Shiitake, o altă ciupercă cu proprietăți terapeutice puternice. Folosită de sute de ani în Asia ca sursă nutritivă de hrană, fiind a doua cea mai cultivată ciupercă din lume, Shiitake este și o armă puternică împotriva infecțiilor, bacteriilor și fungilor. Ți-am stârnit curiozitatea? Află mai multe despre Shiitake și beneficiile lor în continuare. 

Despre ciupercile shiitake

Ciupercile Shiitake sunt originare din estul Asiei și fac parte din specia Lentinula edodes. Această ciupercă terapeutică a fost folosită în medicina naturistă tradițională datorită beneficiilor sale impresionante pentru sănătate. Grație gustului delicios și a conținutului bogat de vitamine, ciuperca este folosită ca ingredient într-o mulțime de preparate. De asemenea, multe persoane aleg să consume un supliment cu Shiitake pentru a se bucura de toate beneficiile ciupercii terapeutice. 

Valorile nutriționale ale ciupercii Shiitake

Ciuperca Shiitake este o bogăție de vitamine și minerale necesare pentru sănătatea organismului tău. Ca să te convingem de acest lucru, mai jos îți prezintă valorile nutriționale ale 100 g de ciuperci Shiitake:

  • 34 kcal
  • 6.8 g carbohidrați
  • 2.2 g proteine
  • 2.5 g fibre
  • 18 UI vitamina D
  • 112 mg fosfor
  • 5.7 mcg seleniu
  • 304 mg zinc 
  • 20 mg magneziu 
  • 0.2 mg vitamina B6

Pe lângă asta, ciupercile Shiitake conțin  compuși chimici care îți protejează ADN-ul de stresul oxidativ, toți cei 8 aminoacizi esențiali și acid linoleic. Toți acești nutrienți îi oferă acestei ciuperci proprietăți benefice pentru sănătatea celor care o consumă. Descoperă-le pe toate în continuare. 

Beneficii pentru sănătate

1. Sprijină sistemul imunitar

Consumul ciupercilor Shiitake oferă susținere sistemului imunitar și contribuie la combaterea multor afecțiuni. Un studiu realizat în Statele Unite în anul 2015 a testat puterea ciupercilor Shiitake pe un grup țintă de femei și bărbați cu vârsta cuprinsă între 21-41 de ani. Studiul s-a derulat pe durata a 4 săptămâni, perioadă în care participanții au consumat zilnic între 5 și 10 grame de ciuperci Shiitake. 

Rezultatele au arătat că Shiitake a îmbunătăţit imunitatea intestinelor și a redus nivelul inflamațiilor. Acest lucru se datorează numeroaselor vitamine, minerale și enzime importante pe care Shiitake le are.

2. Combate obezitatea

Shiitake conține două componente cu proprietății hipolipidemice, adică au capacitatea de a reduce grăsimile, iar acestea sunt eritadenina și betaglucanul. Betaglucanul este o fibră care se regăsește și în ovăz, secară sau orz, iar principalele sale acțiuni benefice asupra organismului sunt creșterea senzaţiei de sațietate, încetinirea absorbției nutrienților și reducerea nivelului de grăsime din corp.

S-au realizat numeroase studii, iar cercetătorii au stabilit ca ciupercile Shiitake au avut efecte benefice în combaterea obezității. Studiile nu au fost realizate pe oameni, însă se crede că Shiitake au un potențial enorm de a preveni creșterea în greutate și de a stopa acumularea de grăsime în corp. 

3. Luptă împotriva cancerului

Cercetătorii și-au concentrat atenția asupra proprietăților acestor ciuperci de a lupta împotriva cancerului. Studiile realizate în acest sens au concluzionat cu rezultate favorabile. Ciuperca Shiitake are proprietăți care inhibă dezvoltarea și răspândirea tumorii și are capacitatea de inducere a adaptozei, procesul prin care se programează moartea celulelor. 

4. Susține sănătatea cardiovasculară

Consumul de Shiitake vine cu foarte multe avantaje pentru sănătatea inimii. Ciupercile conțin compuși care interferează cu producția de colesterol a ficatului. Conțin anumiți fitonutrienți care previn lipirea celulelor de vasele de sânge, menținând o presiune sănătoasă a sângelui. 

5. Furnizor de energie

Ciupercile Shiitake sunt o sursă bogată de vitamine B. Clasa vitaminelor B ajută la transformarea nutrienților din mâncare în energie. De asemenea, aceștia susțin funcția cognitivă, ajutând la menținerea concentrării. 

6. Sursă de vitamina D

Soarele este principala sursă de vitamina D, însă și ciupercile Shiitake au un conținut optim din această vitamină atât de importantă pentru corp. Vitamina D este foarte importantă pentru oase și are capacitatea de a lupta împotriva anumitor boli. Am vorbit despre vitamina D într-un alt articol care se află pe blogul nostru. 

Bucură-te de toate beneficiile ciupercii Shiitake cu ajutorul suplimentului premium marca Marnys. B-glucanforte Shiitake este un supliment cu shiitake capsule, 100 % natural. Acest supliment este un antioxidant excelent, cu proprietăți nutritive de excepție.

Descoperă aici toate suplimentele cu Shiitake din Grădina Sănătații

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-31%
Prețul inițial a fost: 167.00 lei.Prețul curent este: 115.00 lei. TVA inclus

Economisești 52.00 lei

-18%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 109.00 lei.Prețul curent este: 89.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *