Trateaza foliculita cu ajutorul specialistilor si obtine o piele sanatoasa

Trateaza foliculita cu ajutorul specialistilor si obtine o piele sanatoasa

Roseata pielii, inflamatia tenului sau aparitia cosurilor pot fi manifestari ale unor afectiuni dermatologice des intalnite pe care majoritatea oamenilor le pot experimenta de-a lungul timpului.

Foliculita este o boala comuna a pielii care poate aparea atat la femei cat si la barbati in special dupa epilat sau barbierit. Orice zona a corpului acoperita de par poate fi afectata de foliculita si este expusa riscului de aparitie a foliculitei.

In cele ce urmeaza vei afla ce este foliculita, cum se manifesta, care sunt factorii de risc dar si cum poti preveni aparitia acesteia.

Ce este foliculita?

Foliculita este o afectiune dermatologica comuna cauzata de inflamatia foliculilor de par. Se manifesta prin aparitia unor puncte rosii la suprafata pielii urmate de mici umflaturi. In unele cazuri, poate fi asemanatoare cu acneea fiind insotita de mancarimi si apare in orice parte a corpului unde creste par.

Cele mai frecvente arii afectate de foliculita sunt:

  • Scalpul
  • Fata
  • Barbia
  • Piept
  • Fesieri
  • Picioare si membrele inferioare

Foliculita nu este o afectiune dermatologica grava si nu pune in pericol viata, insa poate avea consecinte psihologice din motive estetice care pot cauza stima de sine scazuta persoanelor afectate.

Ce este foliculita

Care sunt cauzele si factorii de risc care duc la aparitia foliculitei?

Foliculita poate avea cauze infectioase si neinfectioase, in functie de factorul declansator.

Foliculita infectioasa este cauzata de bacterii, infectii fungice si alte microorganisme. Stafilococul auriu este una dintre bacteriile responsabile de aparitia foliculitei. Aceasta bacterie exista pe pielea corpului tot timpul si nu provoaca in mod normal inflamatii. Insa, daca el patrunde in organism printr-o taietura sau leziune, atunci poate duce la aparitia foliculitei.

Foliculita neinfectioasa apare ca urmare a unei iritatii de la nivelul pielii declansata de barbierit, epilare, factori de mediu precum caldura si umiditate, unele medicamente sau purtarea hainelor stramte, in special a blugilor.

Tratament natural pentru o piele luminoasa si vizibil intinerita

VEGAN
Prețul inițial a fost: 95.00 lei.Prețul curent este: 80.75 lei. TVA inclus

Economisești 14.25 lei

SUGAR FREE
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 106.25 lei. TVA inclus

Economisești 18.75 lei

Prețul inițial a fost: 64.99 lei.Prețul curent este: 55.24 lei. TVA inclus

Economisești 9.75 lei

Exista anumiti factori de risc care implica un risc mai mare de infectie:

  • Epilarea parului cu aparatul de ras, epilatorul sau ceara care duc la iritatii si aparitia inflamatiei prin patrunderea stafilococilor de la suprafata pielii in staturile acesteia
  • Creme grase pe baza de uleiuri care blocheaza porii
  • Igiena precara
  • Unele medicamente
  • Unele afectiuni medicale precum diabet, leucemia cronica sau SIDA care reduc rezistenta sistemului imunitar in fata infectiilor
  • Dermatita sau acnee
  • Folosirea pe termen lung a antibioticelor pe cale orala

Foliculita – tratament

Pentru aplicarea sau administrarea unui tratament impotriva foliculitei este important sa se tina cont de cauza inflamatiei, severitatea si suprafata leziunilor. In general, scopul tratamentului este de a reduce inflamatia si de a regenera suprafata pielii in urma leziunilor.

In functie de tipul foliculitei, infectioasa sau neinfectioasa, se recomandata tratamente specifice.

In cazul foliculitei de natura infectioasa, se utilizeaza sapunuri antibacteriene, geluri sau creme cu efect antiseptic in functie de caz.

Pentru reducerea foliculitei de cauza neinfectioasa, se recomanda creme cu efect antibiotic sau terapie cu laser care distruge sursa de vascularizatie a firului de par.

Foliculita

Metode de prevenire a foliculitei

Mentinerea pielii curate este parte importanta a sanatatii. Preventia consta in luarea unor masuri de igiena stricte si folosirea produselor de ingrijire care nu favorizeaza aparitia inflamatiei.

Pentru prevenirea foliculitei se recomanda:

  • Schimbarea lamei de ras dupa 3-5 folosiri
  • Curatarea aparatelor de ras cu alcool sanitar inainte si dupa utilizare
  • Purtarea hainelor comode, din bumbac pentru a se evita pe cat posibil transpiratia si caldura locala
  • Evitarea saunei sau a piscinelor incalzite
  • Spalarea frecventa a prosoapelor si a hainelor
  • Spalarea mainilor si a unghiilor frecvent

Remedii naturale pentru tratarea foliculitei acasa

In formele usoare, foliculita poate fi tratata acasa cu ajutorul remediilor naturale.

Iata cateva ingrediente aflate la indemana oricum care te pot ajuta sa scapi de foliculita:

Remedii naturale

Otet: Otetul are proprietati antibacteriene si antiseptice care reduc bacteriile de la suprafata pielii. Aplica pe un disc de bumbac cateva picaturi de otet si aplica solutia pe zonele afectate.

Usturoi: Usturoiul este un antibiotic natural cu efect antifungic si antimicrobian care ajuta la distrugerea bacteriilor ce provoaca infectia foliculilor. Adauga cativa catei de usturoi in ulei de masline si lasa-i la macerat timp de 3 zile. Ulterior, foloseste uleiul pentru a-l aplica pe zonele afectate de foliculita.

Cimbru: Cimbrul este o planta aromata cu un continut ridicat de timol, un compus chimic cu proprietati antibacteriene. Ajuta la eliminarea stafilococului auriu responsabil de inflamarea foliculilor. Se aplica infuzia de cimbru pe zona afectata sau se clateste parul dupa spalare in caz de foliculita la nivelul scalpului.

Ulei esential de Arbore de Ceai: Are un puternic efect antiseptic si antibacterian care distruge microbii de la suprafata pielii. Se foloseste in special pentru foliculita de la nivelul scalpului, se adauga cateva picaturi de ulei in sampon pentru a trata si preveni aparitia.

Aloe Vera: Gelul de Aloe Vera contine beneficii uimitoare pentru sanatatea si frumusetea pielii. Are efect hidratant si cicatrizant, ajuta la tratarea leziunilor cutanate si calmarea pielii iritate.

Sare: Sarea are efect antibacterian care distruge activitatea bacteriana de la suprafata pielii. Aplica o compresa cu apa sarata pe zona afectata.

Turmeric: Turmericul (Curcuma longa) este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale cu actiune antiinflamatoare care trateaza iritatiile pielii si previne dezvoltarea microorganismelor care pot provoca inflamatii foliculare. Se consuma de doua ori pe zi o lingurita de turmeric amestecata intr-un pahar cu apa sau lapte cald.

Prețul inițial a fost: 114.48 lei.Prețul curent este: 97.31 lei. TVA inclus

Economisești 17.17 lei

-35%
Prețul inițial a fost: 74.25 lei.Prețul curent este: 48.26 lei. TVA inclus

Economisești 25.99 lei

Prețul inițial a fost: 85.00 lei.Prețul curent este: 72.25 lei. TVA inclus

Economisești 12.75 lei

-50%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 81.00 lei.Prețul curent este: 40.50 lei. TVA inclus

Economisești 40.50 lei

Ulei esential de Neem: Uleiul de Neem centime compusi activi cu actiune antiseptica si antifungica. Este utilizat pentru tratarea afectiunilor pielii printre care acnee, dermatita sau foliculita. Se maseaza cateva picaturi de ulei de Neem pe zona afectata de foliculita de trei ori pe zi pana la ameliorarea inflamatiei.

Ulei de Lavanda: Uleiul de lavanda este renumit pentru actiunea sa calmanta si hidratanta asupra pielii iritate. Ajuta la regenerarea epidermei si cicatrizarea leziunilor cauzate de taieturi, eczema, acnee sau foliculita. Se poate folosi ca ingredient in produse de ingrijire a tenului. Pentru reducerea inflamatiei foliculare, se aplica local cateva picaturi de ulei si se maseaza pana la absorbtia completa.

Prețul inițial a fost: 51.75 lei.Prețul curent este: 43.99 lei. TVA inclus

Economisești 7.76 lei

Prețul inițial a fost: 60.00 lei.Prețul curent este: 51.00 lei. TVA inclus

Economisești 9.00 lei

Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 51.75 lei.Prețul curent este: 43.99 lei. TVA inclus

Economisești 7.76 lei

Prețul inițial a fost: 97.13 lei.Prețul curent este: 82.56 lei. TVA inclus

Economisești 14.57 lei

  • https://nchmd.org/health-library/articles/con-20311566/
  • https://www.aad.org/public/diseases/a-z/folliculitis
  • https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/what-is-folliculitis#1
  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/folliculitis/symptoms-causes/syc-20361634

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *