🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Totul despre condroitină – beneficii, surse și suplimente

Dacă te-ai confruntat cu probleme articulare, cel mai probabil știi deja că suplimentele cu condroitină îți pot fi de mare ajutor în ameliorarea durerii. Condroitina este o substanță care contribuie la refacerea naturală a cartilajului și la țesuturilor, efect care duce la ameliorarea durerilor și inflamațiilor care apar la nivelul articulațiilor.

Pe piață găsești o paletă diversă de suplimente cu condroitină menite să ajute în lupta cu afecțiunile articulare precum artrita sau artroza, iar eficiența acestora a fost dovedită în numeroase studii de specialitate. Combinată cu alte substanțe precum glucozamină, MSM sau colagen, condroitina acționează și mai eficient, iar rezultatele benefice apar într-un timp relativ scurt.

În acest articol îți vom prezenta mai multe informații utile despre condroitină, îți explicăm pe larg principalele beneficii pe care le are pentru organism și ce suplimente cu condroitină ar trebui să alegi ca să obții cele mai bune rezultate.

-26%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195.99 lei.Prețul curent este: 144.99 lei. TVA inclus

Economisești 51.00 lei

-15%
NOU!
Prețul inițial a fost: 114.25 lei.Prețul curent este: 97.65 lei. TVA inclus

Economisești 16.60 lei

-17%
Stoc epuizat
-17%
NOU!
Prețul inițial a fost: 198.99 lei.Prețul curent este: 164.99 lei. TVA inclus

Economisești 34.00 lei

Despre condroitină

Deși numele său ne duce inițial cu gândul la un element chimic, condroitina este o substanță care se regăsește în mod natural în interiorul organismului nostru. Desigur, există și o formă de condroitină care este creată de om, iar acesta se obține din combinarea condroitinei cu săruri minerale, rezultând astfel sulfatul de condroitină. Aceasta asociere cu sărurile minerale este menită să sporească absorbția în organism.

Cea mai populară sursă din care se poate obține condroitina naturală este bine cunoscuta supă de oase, o sursă bogată și de colagen care este, și el, esențial pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor. Suplimentele cu condroitină sunt cea mai rapidă și benefică opțiune de a te bucura de proprietățile acestei substanțe atât de importante, iar asta datorită concentrației și a acțiunii rapide și eficiente ale suplimentelor.

Mai jos îți vom vorbi pe larg despre acțiunea suplimentelor, însă mai întâi haide să vedem care sunt principalele beneficii ale condroitinei pentru sănătatea articulațiilor și a organismului.

Cele mai importante beneficii ale unui supliment cu condroitină

1. Adjuvant în tratarea afecțiunilor articulare precum artrita sau artroza

Artrita și artroza sunt afecțiuni degenerative localizate la nivel articular care afectează tot mai multe persoane în prezent. De obicei, aceste afecțiuni sunt asociate cu înaintarea în vârstă, însă afectează și tinerii, iar acest lucru este cauzat de stilul de viață neadecvat și neatenția când vine vorba de grija față de sistemul oseoarticular.

Sulfatul de condroitină este un supliment care se folosește adesea în tratarea acestor afecțiuni degenerative, în special atunci când durerile sunt localizate la nivelul încheieturilor mâinii sau la nivelul genunchilor. Studiile realizate asupra efectului condroitinei au arătat îmbunătățiri semnificative în cazul pacienților care au completat schema de tratament cu un supliment de acest tip.

Cercetările au demonstrat că condroitina a redus semnificativ durerea articulațiilor și a îmbunătățit mobilitatea. Pentru a obține cele mai bune rezultate, suplimentarea ar trebui să fie făcută continuu timp de minimum 3 luni. Tot în cadrul acestor cercetări, s-a demonstrat că pacienții nu au experimentat efecte adverse în urma administrării suplimentelor.

2. Contribuie la recuperarea mai rapidă a după exercițiile fizice

Pentru persoanele cu un stil de viață activ, grija față de articulații și cartilaje este prioritară. Un supliment cu condroitină nu trebuie să lipsească din rutina unui sportiv. Acestea sunt menite să mențină sănătatea cartilajelor, să ajute la refacerea acestora, să mențină flexibilitatea articulațiilor și să amelioreze inflamațiile care pot apărea la nivel articular.

3. Îmbunătățește aspectul pielii

Un beneficiu extra al condroitinei se regăsește la nivelul pielii. Condroitina, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, ajută la accelerarea vindecării rănilor și ameliorarea inflamațiilor de la nivelul pielii. De asemenea, condroitina sporește producția de colagen din organism, iar colagenul este un element foarte important pentru sănătatea și aspectul frumos al pielii.

Cum acționează un supliment cu condroitină?

Acum că am văzut beneficiile suplimentelor cu condroitină, să aflăm și cum acționează condroitina în interiorul organismului pentru ca noi să beneficiem de toate proprietățile sale.

Condroitina ajută la „lipirea” proteinelor și a moleculelor de zahăr care au un rol foarte important în menținerea integrității țesuturilor. Prin această acțiune, condroitina participa la stimularea regenerării cartilajului și reducerea durerilor localizate în acea zonă. De asemenea, condroitina absoarbe apa, dar și șocurile care pot apărea la nivelul articulațiilor, făcând ca mobilitatea articulară să fie îmbunătățită considerabil.

Suplimentele cu condroitină

Există mai multe tipuri de suplimente cu condroitină pe piață, fie sub formă de capsule sau inclusă într-un supliment pentru articulații complex. Poți opta pentru orice tip îți este mai ușor de utilizat, însă recomandarea noastră merge către un supliment lichid cu condroitină.

Îți facem și o recomandare în acest sens și îți prezentăm pe scurt suplimentul cu colagen pentru articulații Joint Support. Acest produs popular din gama noastră este un complex special conceput pentru a ameliora considerabil simptomele neplăcute asociate cu afecțiunile articulare precum coxartroza sau gonartroza.

Joint Support conține o combinație de colagen de tip 2, glucozamină, condroitină și MSM, ingrediente excelente pentru lupta contra oricărui tip de problemă la nivelul articulațiilor. Aceste substanțe acționează complementar pentru a reduce inflamațiile și durerile, a reda mobilitatea și a menține sistemul oseoarticular sănătos.

Forma lichidă a suplimentului permite o absorbție rapidă în organism și o eficiență imediată, iar substanțele incluse în produs au doza zilnică necesară pentru ca tu să uiți de durerile articulare.

Doza zilnică recomandată și efectele adverse

În ceea ce privește doza zilnică recomandată de condroitină, specialiști recomandă un maximum de 1200 mg pe zi, atunci când se administrează doar condroitină. Se recomandă consumul a câte 400 mg de 3 ori pe zi. În cazul în care apelezi la un complex precum Joint Support, doza zilnică va fi cea pe care o conține suplimentul, având în vedere că există și alte ingrediente complementare la fel de benefice.

În ceea ce privește efectele adverse ale suplimentelor cu condroitină, cercetările au arătat că acestea nu au niciun efect advers și sunt mult mai sigure din acest punct de vedere decât medicamentele cu efect calmant și antiinflamator.

În gama noastră găsești mai multe tipuri de suplimente cu condroitină, vezi care dintre celelalte suplimente ți se potrivește.

-22%
Prețul inițial a fost: 162.00 lei.Prețul curent este: 127.00 lei. TVA inclus

Economisești 35.00 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 215.00 lei.Prețul curent este: 185.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-14%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 125.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *