Pielea este cel mai mare organ al corpului uman si reprezinta prima linie de aparare impotriva virusilor, bacteriilor si alti agenti patogeni din mediul exterior. Pentru frumusete, pielea este un indicator important, care are nevoie de masuri de ingrijire speciale si un stil de viata sanatos.
Odata cu varsta, pielea isi pierde din elasticitate si fermitate, fiind un proces natural care nu poate fi oprit. Exista numeroase remedii, suplimente si modalitati recomandate cu scopul de a mentine tineretea si frumusetea pielii pe termen lung, insa cate dintre acestea functioneaza cu adevarat?
Afla din urmatorul articol ce este colagenul si ce efect are acesta asupra pielii tale, care sunt cele mai eficiente suplimente cu colagen si cum pot fi prevenite aparitia ridurilor si a altor semne specifice imbatranirii cu ajutorul acestora.
Ce este colagenul si care este rolul sau in sanatatea pielii?
Colagenul este cea mai abundenta proteina din organismul uman, cu numeroase functii pentru sanatatea si frumusetea pielii.
Colagenul are rolul de a preveni aparitia ridurilor, mentine pielea ferma, elastica, impiedica formarea celulitei si regenereaza celulele de la nivelul dermei, avand efect benefic asupra oricarui tip de ten, inclusiv cel afectat de acnee, eczeme sau alte afectiuni dermatologice.
Pentru a intelege mai bine rolul colagenului asupra pielii, este important de mentionat din ce este alcatuita pielea si ce modificari apar la nivelul pielii odata cu imbatranirea.
Pielea este alcatuita din trei invelisuri, si anume:
- Epiderma sau stratul exterior al pielii care asigura protectia si regenerarea pielii
- Derma sau stratul de mijloc, reprezinta 90% din grosimea pielii si este alcatuita din colagen si elastina
- Hipoderma sau stratul subcutanat care functioneaza ca o bariera protectoare pentru organe.
Inca din copilarie si pana la varsta adulta, pielea se afla intr-un continuu process de reinnoire celulara. Incepand cu varsta de 30 de ani, productia naturala de colagen din organism scade, iar straturile pielii se deterioreaza treptat.
Astfel, puterea de regenerare a epidermei scade, stratul mijlociu, numit derma, isi pierde rezervele de colagen, fapt care duce la aparitia ridurilor, iar hipoderma se micsoreaza, favorizand “lasarea” obrajilor.
Acest proces firesc de imbatranire nu poate fi oprit, iar rezultatul este o piele mai subtire, deshidratata, lipsita de fermitate, cu riduri, linii fine sau pete pigmentare vizibile.
Avand in vedere ca proteina de colagen este o componenta esentiala a pielii, este de inteles importanta administrarii colagenului din surse exterioare pentru a intretine procesul de regenerare, hidratare si elasticitate.
Printre cele mai importante roluri ale colagenului asupra pielii se afla:
- Previne aparitia ridurilor si ajuta la estomparea celor existente
- Contribuie la reducerea petelor pigmentare de pe fata sim aini
- Hidrateaza in profunzime
- Mentine structura elastica a pielii
- Ajuta la prevenirea si diminuarea celulitei.
Creme cosmetice pentru fermitatea si elasticitatea pielii pe baza de Colagen marin
Economisești 49.00 lei
Economisești 49.00 lei
Economisești 94.07 lei
Care sunt avantajele utilizarii suplimentelor cu colagen pentru piele?
Deficitul de colagen in organism poate sa apara dupa varsta de 30-35 de ani, fiind influentat si de obiceiuri nesanatoase precum fumatul, consumul de alcool sau de zahar, poluarea sau produse de ingrijire nepotrivite pentru ten.
Pentru a combate carenta de colagen din organism, se recomanda administrarea suplimentelor alimentare care contin colagen hidrolizat sub forma de peptide, deoarece, prin comparatie cu suplimentele obisnuite care contin colagen, acesta se absoarbe rapid si eficient in organism.
Prin metoda de hidroliza sub forma de peptide, colagenul este descompus la dimensiunea potrivita pentru o asimilare rapida de catre organism, fapt care garanteaza calitatea aminoacizilor din compozitia produsului.
Varianta colagenului hidrolizat se gaseste sub forma de pulbere si varianta lichida.
Exista vreo diferenta intre colagenul natural si cel suplimentar in prevenirea ridurilor?
In functie de provenienta sa, colagenul este de doua tipuri: colagenul exogen si colagenul endogen.
Colagenul exogen este produs din surse externe si se administreaza prin intermediul suplimentelor alimentare, fiind folosit in scopuri medicale si cosmetice. Avand in vedere ca proteina de colagen este de origine animala, principala sursa de obtinere este din sursa bovina si marina, extras din oasele si pielea bovinelor, respectiv a pestilor.
Datorita noilor tehnologii de extractie si productie, colagenul poate fi procurat si din surse vegane, recomandat pentru persoanele vegetariene. Colagenul vegan se obtine din bacterii si drojdii, fara a utiliza produse de origine animala.
Colagenul endogen este produs in mod natural de catre organism. Incepand cu varsta de 25-30 de ani, rezervele naturale de colagen din organism se reduc, favorizand astfel aparitia ridurilor si a semnelor specifice de imbatranire preum linii fine, piele uscata, pete pigmentare si pliuri.
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Prețul inițial a fost: 164.99 lei.153.44 leiPrețul curent este: 153.44 lei. TVA inclusEconomisești 11.55 lei
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Prețul inițial a fost: 149.97 lei.139.47 leiPrețul curent este: 139.47 lei. TVA inclusEconomisești 10.50 lei
AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ
Prețul inițial a fost: 144.99 lei.134.84 leiPrețul curent este: 134.84 lei. TVA inclusEconomisești 10.15 lei
Pot fi utilizate suplimentele cu colagen si in alte scopuri in afara de prevenirea ridurilor?
Cand nivelul de colagen din organism scade, impactul se resimte asupra intregului organism, nu doar asupra pielii. Colagenul intra in alcatuirea sistemului osos, muscular, circulator si digestiv, iar nivelul scazut al acestuia in organism poate cauza numeroase probleme de sanatate.
Administrarea suplimentelor care contin colagen nu previne doar aparitia ridurilor, ci si pierderea masei osoase, instalarea durerilor articulare si subtierea vaselor de sange.
Au fost identificate peste 28 tipuri de colagen, insa patru dintre acestea sunt cele mai importante pentru organismul uman.
Iata care sunt acestea:
- Colagenul de tip I: se regaseste in piele, tendoane, oase si tesut conjunctiv
- Colagenul de tip II: se regaseste in tesuturile cartilajelor
- Colagenul de tip III: are rolul de sustine a muschilor, organelor si vaselor de sange
- Colagenul de tip IV: cu rol de formare si sustinere a epidermei.
Datorita complexitatii colagenului, el este esential pentru mai multe procese interne din organism, si anume:
- intareste sistemului osos
- previne si amelioreaza inflamatiile articulare precum artrita reumatoida, osteoartrita sau guta
- mentine elasticitatea vaselor de sange, contribuind astfel la sanatatea sistemului circulator
- contribuie la buna functionare a inimii
- imbunatateste functia vizuala
- intareste unghiile si sustine cresterea armonioasa a acestora
- creste volume parului si ii confera stralucire
- reduce caderea parului
- protejeaza sanatatea orala, dintii si gingiile.
Pe piata, exista varianta suplimentelor alimentare pe baza de colagen hidrolizat de tip I, II, III, care au la baza o formula speciala de nutrienti si minerale importante pentru sanatatea intregului organism.
In functie de tipul de colagen, metoda de hidroliza sub forma de peptide asigura functionalitatea optima a intregului organism, implicit a sistemului osos, digestiv, muscular, articulatii, sange si ochi.
Recomandari de colagen tip I, II si III pentru sanatatea organismului si frumusetea pielii
Economisești 8.68 lei