Cum să alegi tipul de colagen potrivit pentru nevoile tale

Colagen-lichid-hidrolizat-suplimente-alimentare-frumusete-gradina-sanatatii-2

În organismul uman se cunosc peste 20 de tipuri de colagen (notate I, II, III, IV, etc ), fiecare îndeplinind o anumită funcție în corp – este important deci să alegi suplimente care conțin tipul de colagen potrivit nevoilor tale, doar așa te vei bucura cu adevărat de beneficiile acestuia.

Despre beneficiile colagenului se știe deja de mult timp, fiind recunoscut la nivel internațional ca un supliment important pentru majoritatea oamenilor, atât femei, cât și bărbați, și tineri și mai în vârstă. Cele mai cunoscute beneficii ale colagenului sunt cele de ordin cosmetic, precum reducerea ridurilor și îmbunătățirea aspectului pielii, dar și beneficii ce țin de starea de sănătate, precum reducerea durerilor articulare și refacerea țesuturilor osoase. 

În cele ce urmează îți vom explica rolul celor mai importante tipuri de colagen de pe piață și astfel te vom ghida în alegerea suplimentelor potrivite în funcție de afecțiunile tale. Să începem!

Colagen deluxe (din pește) – lichid, hidrolizat tip 1 și 3 cu 12. 500mg + acid hialuronic 75 mg + biotină 5000 mcg + msm + zinc + siliciu + vitamine – 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
16
Save 31 lei
31lei
16%
31
lei
#BESTSELLER
Colagen lichid 10. 000mg cu 9 ingrediente active super concentrat original produs in suedia 1
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 20 lei
20lei
14%
20
lei
#BESTSELLER
Hair skin nails cu colagen lichid 1000mg si 28 ingrediente active formula pentru par piele unghii ten 1
On Sale
Sale!
%
Off
21
Save 30 lei
30lei
21%
30
lei
Joint support collagen lichid tip 2 gradina sanatatii
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 20 lei
20lei
14%
20
lei
#BESTSELLER

În primul rând, ce este Colagenul?

Colagenul este cea mai răspândită proteină din corpul uman și se găsește în oase, mușchi, piele, tendoane și nu numai. Colagenul are multe beneficii, fiind responsabil de rezistența și fermitatea pielii sau de întărirea oaselor și ligamentelor, de creșterea masei musculare, de întărirea părului și unghiilor și multe altele. Mai ușor spus, colagenul este substanța care ține corpul unit.

Colagen-lichid-hidrolizat-suplimente-alimentare-frumusete-gradina-sanatatii-3Surse de colagen

Colagenul se găsește și în țesuturile animalelor, astfel că mâncărurile precum pui, porc, vita sau pește sunt surse de colagen. La acestea se adaugă și mâncărurile ce conțin gelatină din sursă animală, precum supele de oase. Studiile nu au demonstrat însă dacă aceste mâncăruri bogate în colagen ajută și la creșterea nivelului acestuia în corp – asta pentru că enzimele digestive descompun colagenul în amino acizi și peptide.

Colagenul din suplimentele alimentare poate fi însă eficient pentru prevenția sau tratarea anumitor afecțiuni.

Cum alegi suplimentul de colagen potrivit? 

Primul pas pentru a alege un supliment de acest tip este să verifici dacă are în compoziție colagen hidrolizat – acesta este absorbit mult mai repede în corp decât colagenul din surse animale, deci va fi mult mai eficient și vei vedea rezultate mai rapid.

Alege tipul de colagen potrivit – majoritatea suplimentelor disponibile pe piață conțin tipurile de colagen 1, 2 și 3, însă foarte puțini sunt cei care explică exact întrebuințarea și beneficiile fiecăruia.

Colagen tip 1

Colagenul de tip 1 (sau de tip adult) este cel mai răspândit în corpul nostru – el se găsește în piele, în oase, tendoane, cartilaje și pereți arteriali, ochi și dinți. Funcția lui în piele este să confere rezistență, iar scăderea sa semnificativă duce la îmbătrânirea pielii.

De ce să alegi colagen tip 1?

Acest tip de colagen este faimos pentru acțiunea sa împotriva ridurilor și pentru îmbunătățirea elasticității și hidratării pielii. În plus, ajută la reconstrucția mușchilor, oaselor, coloanei vertebrale, întărește unghiile și contribuie la creșterea unui păr mai sănătos și des.

Beneficiile colagenului de tip 1 și de tip 3 sunt foarte similare, de aceea le vei vedea deseori asociate în suplimente, atât sub formă de pulbere, cât și lichid.

Colagen tip 2

Colagenul de tip 2 se găsește în cantități mari în cartilaje, în vertebre, dar și în ochi.

De ce să alegi colagen tip 2?

Deteriorarea cartilajelor va cauza dureri de articulații, astfel că acest tip de colagen este cunoscut pentru reducerea durerilor și recăpătarea sănătății articulațiilor. Nu doar cei care se confruntă cu aceste probleme pot beneficia de avantajele colagenului de tip 2, ci și sportivii sau persoanele active care își forțează adesea încheieturile. Puteți citi în articolul nostru dedicat acestui subiect mai multe despre beneficiile colagenului de tip 2.

Colagen tip 3

Colagenul de tip 3 este al doilea cel mai întâlnit tip colagen în corp și se găsește în cantități mari în intestine, mușchi, vase de sânge și uter, dar în piele. Funcția lui în piele este să confere elasticitate, iar scăderea sa semnificativă (atât în calitate, cât și în cantitate) duce la îmbătrânirea pielii.

De ce să alegi colagen tip 3?

Pe lângă beneficiile lui pentru sănătatea și aspectul pielii, colagenul de tip 3 ajută la îmbunătățirea circulației și a performanței sistemului cardiovascular, la funcționare sistemului limfatic și la procesul de eliminare a toxinelor, contribuind și la un nivel mai bun de energie în organism.

Colagen-lichid-hidrolizat-suplimente-alimentare-frumusete-gradina-sanatatii-8

Corpul uman are nevoie de toate cele 3 tipuri de colagen, astfel că e important să consumi regulat surse de colagen de o calitate ridicată pentru a asigura buna funcționare a corpului tău!

Dacă ai nevoie de ajutor în alegerea unor suplimente potrivite nevoilor tale, nu ezita să ne scrii la [email protected] sau chiar să ne suni la 0751562111 (de Luni până Vineri, între orele 9-17).

Concluzie

Alegând tipul potrivit de colagen pentru nevoile tale, vei putea să obții rezultate dorite în cel mai scurt timp. Pentru piele, păr și unghii, colagenul de tip 1 și 3 sunt cele mai utile, iar pentru pentru ameliorarea durerilor articulare și recăpătarea mobilității, colagenul de tip 2 este cel câștigător.

Suplimentele cu colagen, în special cele lichide cu o rată mare de absorbție, își fac efectul în cel mai scurt timp. Dacă vrei să descoperi mai multe despre timpul de acțiune al suplimentelor cu colagen, ai mai multe informații aici.

Mai jos cele mai populare alegeri în materie de suplimente cu colagen. Produsele au cea mai bogată concentrație și se bucură de sute de recenzii de la clienți mulțumiți.

Acum că știi de ce tip de colagen ai nevoie, descoperă ce produs ți se potrivește.

Colagen deluxe (din pește) – lichid, hidrolizat tip 1 și 3 cu 12. 500mg + acid hialuronic 75 mg + biotină 5000 mcg + msm + zinc + siliciu + vitamine – 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
16
Save 31 lei
31lei
16%
31
lei
#BESTSELLER
Colagen lichid 10. 000mg cu 9 ingrediente active super concentrat original produs in suedia 1
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 20 lei
20lei
14%
20
lei
#BESTSELLER
Hair skin nails cu colagen lichid 1000mg si 28 ingrediente active formula pentru par piele unghii ten 1
On Sale
Sale!
%
Off
21
Save 30 lei
30lei
21%
30
lei
Joint support collagen lichid tip 2 gradina sanatatii
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 20 lei
20lei
14%
20
lei
#BESTSELLER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *