Ce este biotina și ce beneficii are pentru organism?

Ce este biotina și ce beneficii are pentru organism

Biotina este una dintre cele 8 tipuri de vitamina B din organismul uman. Cunoscută și sub numele de vitamina B7 sau vitamina H (de la „haar und haut” – păr și piele în limba germană), este o parte vitală a unui organism sănătos, jucând un rol important pentru sănătatea pielii și a părului, a sistemului nervos, a tractului digestiv și în buna funcționare a metabolismului, asigurând un nivel optim de energie.

Biotina este solubilă în apă, ceea ce înseamnă că nu poate fi depozitată în corp, deci oamenii trebuie să o asimileze din dieta alimentară sau din suplimente naturale cu biotină. 

Beneficii ale biotinei (vitamina B7 sau H)

Biotin lichid - reduce căderea părului

Iată câteva beneficii pe care biotina le aduce organismului – noi credem că acestea te vor determina să fii mai atent la cantitatea de biotină consumată zilnic, fie ea din mâncare sau din suplimente:

Reduce căderea părului

ierderea părului poate fi un indicator al unui nivel scăzut de biotină – dacă vrei să remediezi rapid acest aspect, nu va fi suficient doar să consumi mai multe alimente ce conțin vitamina B7, ci va trebui să apelezi la suplimente ce conțin biotină

Scade glicemia diabeticilor de tip 2

Biotina are un rol metabolic de a transforma zahărul în energie, astfel că poate fi incorporată și în combaterea alternativă a diabetului, prin efectul de a reduce glicemia.

Biotina ajută digestia

Biotina ajută corpul să transforme mâncarea în energie. Conform Centrului Medical de la Universitatea din Maryland, biotina este folosită de corp pentru a metaboliza carbohidrații, grăsimile și aminoacizii. 

Sănătatea unghiilor

Unghiile fragile, care se exfoliază sau se rup ușor, pot fi cauzate de o lipsă de biotină în corp. Pentru oamenii cu această deficiență, suplimentele cu biotină pot îmbunătăți semnificativ aspectul și sănătatea unghiilor.

Recomandarile noastre pentru tine

-21%
Prețul inițial a fost: 145.00 lei.Prețul curent este: 115.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-27%
Prețul inițial a fost: 115.00 lei.Prețul curent este: 84.00 lei. TVA inclus

Economisești 31.00 lei

-16%

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195.99 lei.Prețul curent este: 164.99 lei. TVA inclus

Economisești 31.00 lei

-70%
Prețul inițial a fost: 74.00 lei.Prețul curent este: 22.00 lei. TVA inclus

Economisești 52.00 lei

Biotin lichid - sănătatea unghiilor

Sănătatea pielii

Oamenii cu deficiență de biotină pot avea piele cu iritații, cu roșeață și ucată, asta pentru că biotina este implicată în procesul de metabolizare a grăsimilor, care sunt esențiale în menținerea sănătății pielii.

Biotina îmbunătățește memoria

Biotina este una din puținele vitamine care ajung în lichidul cefalorahidian, fiind implicată în metabolismul creierului.

În sarcină și alăptare

Este un lucru comun ca femeile gravide să aibă o oarecare deficiență de biotină, deoarece corpul lor descompune mai repede vitaminele, făcându-le astfel mai dificil de asimilat. Puteți consuma mai multe alimente care conțin biotină, însă dacă vă gândiți să luați un supliment nutritiv, consultați medicul înainte.

Cum știi că ai un nivel scăzut de biotina?

  • Oboseală, extenuare
  • Dureri musculare sau de articulații
  • Schimbări bruște de stare (nervozitate, irascibilitate)
  • Furnicături în palme sau tălpi
  • Cădere accentuată a părului
  • Piele uscată, cu mâncărimi sau roșeață

Surse de biotina

Biotina se găsește în cantități reduse în alimente de origine animală precum pui, ficat, somon, ouă, lactate, dar și în alimente vegetale precum conopidă, morcovi, banane, cereale integrale și nuci. Pentru a asigura doza zilnică recomandată însă, organismul are nevoie de o concentrație mai mare, care se găsește în suplimentele pe bază de biotină – pentru a beneficia de avantajele reale ale acestui supliment, este nevoie de produse cu o concentrație mai mare de 5000 mcg/tabletă.

Concluzie

Biotina este necesară pentru atât pentru sănătatea organismului nostru, cât mai ales pentru frumusețea unghiilor și a părului. Asigură-te că îți atingi necesarul zilnic de biotină fie cu alimente, fie cu suplimente.

Dacă îți dorești o variantă rapidă și eficientă de suplimentare cu biotină, îți recomandăm produsele din Grădina Sănătății, în special pe cele lichide cu un grad de absorbție foarte ridicat. În acest sens, rezultatele vor apărea mult mai repede și te vei bucura de păr des și strălucitor, dar și de unghii sănătoase într-un timp scurt.

Poți opta și pentru un complex cu colagen și biotină, este la fel de eficient. Produsele noastre cu colagen au o concentrație mare de biotină care te va ajuta să obții cele mai bune rezultate.

Produse naturale cu un continut ridicat de biotina

-24%
Prețul inițial a fost: 326.00 lei.Prețul curent este: 249.30 lei. TVA inclus

Economisești 76.70 lei

-23%
NOU!

AROMĂ ȘI CULOARE 100% NATURALĂ

Prețul inițial a fost: 195.99 lei.Prețul curent este: 149.97 lei. TVA inclus

Economisești 46.02 lei

-26%
NOU!

1 thoughts on “Ce este biotina și ce beneficii are pentru organism?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *