🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Tehnici de eliminare a stresului si de relaxare

Relaxeaza-te, o meriti. Nu ai nevoie de un weekend la spa sau la statiune. Fiecare dintre aceste tehnici de eliminare a stresului te ajuta sa te relaxezi in mai putin de 15 minute.

  • Mediteaza. Cateva minute de meditatie pe zi te poate ajuta la alinarea anxietatii. Cercetarile sugereaza ca meditatia zilnica poate altera caile neurale ale creierului facandu-te mai rezistent in fata stresului. Este foarte simplu. Stai drept, cu ambele picioare pe podea. Inchide ochii si concentreaza-ti atentia asupra recitarii unei mantre pozitive de exemplu ma iubesc sau ma simt linistit. Pune o mana pe abdomen pentru a sincroniza mantra cu respiratiile. Lasa gandurile care iti distrag atentia sa pluteasca mai departe.
  • Pentru a elimina stresul incearca tehnica respiratiei adanci. Ia o pauza de cinci minute si concentreaza-te asupra respiratiei. Stai drept, cu ochii inchisi si o mana pe abdomen. Inhaleaza incet pe nas, simtind cum respiratia incepe in abdomen si isi face drum spre cap. Inverseaza procesul cand dai aerul afara pe gura. Respiratia adanca contra ataca efectele stresului pentru ca incetineste rata inimii si scade tensiunea.
  • Fii prezent. Incetineste. Ia-ti  5 minute si concentreaza-te pe prezenta momentului. Simte aerul pe chipul tau in timp ce mergi, savureaza fiecare textura si aroma a bucatilor de mancare.
  • Fii in ton cu corpul tau. Scaneaza-ti mental corpul pentru a simti cum iti afecteaza stresul corpul in fiecare zi. Stai pe spate sau in picioare. Imagineaza-ti cum fiecare respiratie ajunge in partea corpului la care te gandesti.
  • Redu presiunea. Plaseaza un material cald in jurul gatului si a umerilor pentru zece minute. Inchide ochii si relaxeaza-ti chipul, gatul, partea superioara a pieptului si muschii spatelui. Indeparteaza materialul si foloseste o minge de tenis sau ceva asemanator pentru masarea tensiunii si eliberarea stresului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *