🐰 EASTER SALE: Astăzi te bucuri de 13% EXTRA REDUCERE la toate produsele ! Folosește codul 13SALE. Ofertă limitată! 🐣

Despre hipertensiune si cauzele sale

Tensiunea ridicata sau hipertensiunea se refera la citirile de 140/90 sau mai mari pentru mai multe saptamani. S-ar putea sa ai tensiune ridicata si daca numai unul dinrte aceste numere este mai mare decat ar trebui. Tensiunea arteriala ridicata depune mai mult efort asupra inimii si a vaselor de sange, efort care, de-a lungul timpului, creste sansele de atac de cord si atac cerebral.  Hipertensiunea poate cauza si boli de rinichi si de inima si este asociata si cu unele forme de dementa.

Care sunt semnele si simptomele tensiunii ridicate?
Hipertensiunea nu are de obicei semne si simptome, astfel ca singura modalitate de a stii daca ai tensiune ridicata este prin masurarea acesteia. Cu toate acestea, o singura cititre nu inseamna neaparat ca ai tensiunea mare. Multe lucruri iti pot afecta tensiunea in timpul zilei, astfel ca doctorul va trebui sa iti masoare tensiunea de mai multe ori pentru a vedea daca aceasta este crescuta pe o perioada mai lunga de timp. Ocazional,oamenii cu hipertensiune pot experimenta dureri de cap, dar se recomanda sa consulti medicul pentru un doagnostic corect.

Care sunt cauzele hipertensiunii?
Pentru majoritatea oamenilor, este posibil sa fie mai mult de o cauza pentru acesta conditie. Desi nu se cunosc exact cauzele tensiunii ridicate, se stie ca unii factori de viata pot creste riscul sau de dezvoltare: consumul de prea multa sare, nu consumi suficiente fructe si legume, nu esti suficient de activ, esti supraponderal sau daca bei prea mult alcool.

Cauze aditionale ale hipertensiunii
Exista si anumiti factori care pot creste riscul de a dezvolta tensiune arteriala ridicata, factori pe care nu ii poti controla:

  • Varsta: odata cu inaintarea in varsta, efectele unui stil de viata nesanatos se acumuleaza si creste tensiunea
  • Originea etnica: persoanele din comunitatile din Asia de Sud, Africa si Insulele Caribiene au sanse mai ridicate
  • Istoricul familial

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *