Ne întâlnim tot mai des cu termenul de superalimente în ultima perioadă. Vedem cum tot mai multe persoane își îndreaptă atenția către alimente cu un profil nutrițional bogat, care să le ofere o bogăție de nutrienți și beneficii pentru sănătate.
Când auzim termenul de superalimente, mintea ne zboară la tot felul de fructe exotice sau alimente greu accesibile, când adevărul este cu totul altul.
Există foarte multe alimente benefice pentru sănătate pe care, cu siguranță, le ai în bucătărie. De asemenea, găsești foarte multe suplimente nutritive care au în compoziție aceste superalimente.
Ai lista cu superalimente, este momentul să îți faci cumpărăturile. Nu uita să incluzi și câteva dintre variantele pulbere. Le găsești pe toate pe site-ul nostru.
Economisești 9.83 lei
Hai să vedem o listă cu superalimente pe care, cu siguranță, le ai în casa ta
15 superalimente și pricipalele lor beneficii
1. Afine
Aceste fructe sunt o bogăție de nutrienți. Conțin valori mari de antioxidanți și vitamine importante pentru organism precum vitamina C și vitamina K. Au un conținut caloric scăzut, deci sunt minunate pentru perioadele în care te-ai gândit că ai vrea să pierzi câteva kilograme. Afinele sunt un superaliment pe care trebuie să îl consumi mai des.
2. Avocado
Avocado trebuie să fie pe toate listele cu alimente sănătoase. Acest aliment incredibil de sănătos pentru organism este foarte bogat în grăsimi sănătoase, vitamina C, vitamina K și potasiu. Nutrienții din avocado sunt benefici pentru reducerea riscului de afecțiuni cardiace și menținerea sănătății generale.
Partea și mai bună este că avocado este un aliment superfood versatil care poate fi utilizat într-o mulțime de combinații. Avocado toast, guacamole, ba chiar și deserturi cu avocado, toate aceste preparate delicioase sunt o bogăție de nutrienți.
3. Broccoli
Broccoli este o legumă care își merită locul în topul listei superalimentelor. Bogat în vitaminele K, A și C, dar și cu cantități generoase de calciu și mangan. Grație profilului impresionant de nutrienți, broccoli poate contribui benefic la reducerea inflamațiilor, menține oasele puternice și îmbunătățește sănătatea cardiacă.
4. Somon
Este recomandat să mănânci pește de minimum 2 ori pe săptămână, iar motivul este unul cât se poate de întemeiat. Peștele gras precum somonul este foarte bogat în grăsimi de tip omega 3, benefice pentru sănătatea inimii. Omega 3 poate reduce inflamațiile, poate îmbunătății funcționarea creierului și îmi menține inima puternică și sănătoasă.
5. Cartofi dulci
Gustoși, delicioși și plini de nutrienți, cartofii dulci sunt foarte bogați în vitamina C, mangan, potasiu și, bineînțeles, vitamina A. Datorită acestor nutrienți, consumul de cartofi dulci contribuie la menținerea unei vederi sănătoase, luptă împotriva inflamațiilor și întărește sistemul imunitar.
6. Goji
Goji sunt unele dintre cele mai nutritive fructe. Au un nivel foarte ridicat de antioxidanți și sunt extrem de benefice pentru sănătatea ochilor și pentru protejarea și menținerea sănătății pielii.
7. Migdale
Sursă de calciu, vitamina E și proteine, migdalele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru sănătatea ta generală. Așadar consumul de migdale este benefic pentru sănătatea oaselor, a inimii și a mușchilor. Totuși, nu uita că migdalele au un conținut caloric foarte bogat. Alege să consumi porții cât mai mici.
8. Ghimbir
Nutrienții ghimbirului sunt nenumărați. Acesta contribuie la îmbunătățirea stării generale de bine, la îmbunătățirea memoriei și la reducerea durerilor musculare. De asemenea, ghimbirul este binecunoscut pentru proprietățile sale de a reduce senzațiile d greață și vărsături.
Ghimbirul este folosit în medicina naturistă de mii de ani. Și astăzi se folosește la fel de mult și, cu siguranță, îl folosești și tu destul de des în smoothies, sosuri sau alte preparate culinare.
9. Ciocolată neagră
Nu, nu glumesc. Ciocolata neagră este, fără dar și poate, un superaliment. Ciocolata neagră este o sursă foarte bogată de magneziu și antioxidanți. Astfel că, câte o bucățică de ciocolată neagră pe zi îți oferă energie și îți protejează inima. Și spun o bucățică pentru ca ciocolata este generoasă cu caloriile.
10. Grepfrut
Grepfrutul face parte fin familia citricelor, deci este o sursă bogată de vitamina C. Pe lângă vitamina C, mai conține și vitamina A, calciu, fosfor, magneziu și potasiu. Toți acești nutrienți benefici pentru organism contribuie la menținerea sănătății inimii și, de asemenea, asigură funcționarea optimă a ficatului.
11. Scorțișoara
Pe lângă faptul că scorțișoara este condimentul ideal la care să apelezi pentru a-ți îndulci desertul sau băutura preferată, aceasta vine la pachet cu multe beneficii pentru sănătatea ta. Scorțișoara este foarte bogată în antioxidanți, contribuind activ la scăderea cantității de zahăr din sânge și la scăderea colesterolului. De asemenea, antioxidanții sunt beneficii și pentru a scădea inflamația din organism.
12. Fructele de acai
Fructele de acai reprezintă o sursă foarte bogate de nutrienți benefici pentru sănătate. Acai au un conținut bogat de fibrem vitamine B, magneziu, potasiu și fosfor. Studiile arată că prifilul nutrițional al fructelor de acai poate îmbunătății funcția cognitivă și poate contribui la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge.
13. Cocosul
Cocosul și uleiul de cocos sunt surse bogate de grăsimi sănătoase pentru organismul tău. Acest tip de grăsimi contribuie la menținerea sănătății tale intestinale prin proprietățile sale antibacteriene și antioxidante. De asemenea, aceste grăsimi sunt foarte ușor de digerat, fiind o sursă rapidă de energie.
14. Zmeura
Fiind o sursă de fibre, zmeura este benefică pentru digestie și sănătatea tractului intestinal. Zmeura are și un conținut bogat de vitamina C, vitamina K, acid folic și magneziu. Zmeura are puternice proprietăți antiinflamatorii, benefice pentru sănătatea inimii, a creierului și pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos.
15. Semințele de in
Dacă ești în căutare de surse bogate de acizi grași omega 3, semințele de in sunt o sursă excelentă. Omega 3 contribuie la reducerea inflamațiilor și îmbunătățește semnificativ funcția creierului. Pe lângă acest aspect, semințele de in sunt bogate în magneziu, fosfor, mangan și, bineînțeles, fibre.
Superalimente pudră pentru sănătatea ta
Lista noastră nu se termină aici. Mai avem încă 3 superalimente pe care nu putem să le omitem. Acestea se găsesc, în general, sub formă de suplimente pudră și sunt foarte ușor de adăugat în alimentația zilnică.
1. Ceaiul verde - Matcha
Ceaiul verde este o bogăție pentru sănătate. Matcha este o pulbere fină, obținută din pisarea frunzelor de ceai. Prin acest proces, pulberea de matcha ne oferă toți nutrienții care se regăsesc în frunză, fiind mult mai benefică decât infuzia cu ceai verde.
Ceaiul verde ajută la îmbunătățirea metabolismului, îmbunătățește igiena orală și scade considerabil șansele să te confrunți cu probleme cardiace, toate acestea în timp ce îți oferă un boost de energie. Poți începe consumul acestui superaliment cu pulberea de matcha latte din Grădina Sănătății.
2. Iarba de grâu
Antioxidanți, fier, calciu, magneziu, clorofilă și mulți alți nutrienți benefici pentru organismul tău, toți se află în iarba de grâu pulbere. Consumul de iarbă de grâu este excelent pentru menținerea sănătății generale a organismului și pentru a lupta împotriva stresului oxidativ produs de radicalii liberi. Adaugă pudra în băuturile tale preferate și bucură-te de toate beneficiile sale.
3. Spirulina
Nu puteam încheia acest articol decât cu alimentul cu cel mai bogat profil nutrițional din toate timpurile, spirulina. Această algă este extrem de bogată în proteine, conține toți acizii grași esențiali de care organismul tău are nevoie în timp ce îi oferă organismului tău o mulțime de antioxidanți.
Spirulina este extrem de benefică pentru inimă, iar cercetătorii consideră că are proprietăți capabile să lupte împotriva cancerului.
Găsești acest alimente sub formă de spirulină pulbere sau capsule.
Ai lista cu superalimente, este momentul să îți faci cumpărăturile. Nu uita să incluzi și câteva dintre variantele pulbere. Le găsești pe toate pe site-ul nostru.
Economisești 9.83 lei