Remediu natural pentru Gonartroză – Colagenul Tip 2

Poze canva fb 4 1

Afecțiunile articulare, precum gonartroza, sunt leziuni foarte des întâlnite la multe dintre persoanele de peste 65 de ani, dar care însă sunt uneori prezente și la persoane mai tinere. Putem menționa mulți factori externi și interni care pot pune în pericol sănătatea articulațiilor noastre, în special cele de la nivelul genunchilor, și este foarte important să îi cunoaștem pentru a putea evita din timp posibile afecțiuni sau pentru a diminua riscul lor. 

Despre acești factori vom vorbi și noi în continuare, precum și despre remedii pentru gonartroză, însă mai întâi trebuie să lămurim ce este această afecțiune.

Ce este Gonartroza?

Gonartroza este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ce apar la nivelul cartilajului genunchilor, manifestându-se prin dureri acute și într-o fază mai avansată a bolii, prin modificări ale staturii corporale și a mersului. 

Cartilajul genunchiului funcționează precum un cauciuc prezent la capetele oaselor și permite mișcarea acestora în condiții optime, precum și flexia genunchilor – acestea fiind necesare pentru un stil de viață normal. 

Însă, atunci când cartilajul începe să se deterioreze, oasele încep să se frece unele de celelalte, cauzând o durere acută ce pune în pericol sănătatea articulațiilor și influențează negativ activitățile zilnice. 

Cauzele apariției gonartrozei 

Sigur te-ai întrebat de ce apare gonartroza! Precum orice afecțiune, gonartroza apare în organism din cauza unor factori atât externi, cât și interni, însă cel mai întâlnite sunt următoarele:

  • greutatea excesivă – presiunea exercitată pe genunchii unei persoane cu un indice de masă corporală mai mare de 27 este mult mai mare decât în cazurile unei persoane cu o greutate optimă; de îndată ce genunchii trebuie să suporte o greutate din ce în ce mai mare, aceștia încep să fie solicitați, iar cartilajul va începe să cedeze, apărând gonartroza.
  • dezechilibru hormonal – adesea, gonartroza este mult mai des întâlnită la femei, fapt demonstrat în urma unor studii efectuate care susțin că această afecțiune apare la 4 din 10 femei, comparativ cu situațiile bărbaților, în care apare la 2 din 10 dintre aceștia. 
  • factor ereditar – unul dintre motivele pentru care apare gonartroza este predispoziția ereditară la această afecțiune, prin moștenirea sensibilității ridicate de la nivelul cartilajelor. Dacă părinții sau bunicii tăi au avut de suferit cu gonartroza, cel mai bine ar fi încerci să previi apariția ei prin remedii naturale.
  • activități fizice solicitante – în cazul jucătorilor de sporturi de contact sau atleților, unde genunchii sunt foarte expuși în timpul jocului, leziunile pot apărea mult mai rapid și afectează performanța sportivă, din cauza presiunii ce se exercită asupra genunchilor; ca metodă de prevenție, acordați atenție echipamentelor pe care le folosiți și practicați sporturi doar în spațiile special amenajate pentru asta.

Poze canva fb 6Modalități de manifestare a gonartrozei 

Printre cele mai des întâlnite forme de manifestare ale gonartrozei, se remarcă dificultatea crescută de a flexa și extinde genunchiul, umflarea parțială a acestuia, la care se adaugă roșeața apărută în zona afectată, în special în urma efortului fizic. La toate acestea, se remarcă și rigiditatea în urma unei perioade mari de repaus, în special dimineața, cât și apariția unui sunet la nivelul genunchiului, cauzat de frecarea suprafețelor articulare. 

Tratarea sau ameliorarea gonartrozei 

În cazul unei astfel de afecțiuni, tratamentul nu necesită intervenții complicate sau dureroase, în special în faza incipientă. Inițial, este foarte important dacă veți reuși să identificați cauza apariției acestei leziuni și mai apoi să acționați în direcția îmbunătățirii comportamentului care ar fi putut duce la asta: pierdeți în greutate, evitați exercițiile fizice care v-ar putea solicita genunchii mai mult decât este necesar, iar una din cele mai importante soluții: întăriți-vă musculatura picioarelor prin ciclism constant sau înot, activități fizice benefice pentru tonifierea picioarelor. Pe lângă aceste sfaturi generale, puteți încerca și tratamente naturiste, pe bază de colagen, glucozamină și condroitină, substanțe prezente în mod natural în articulații.

Remedii naturale pentru gonartroză 

Pentru a reface zona afectată, este bine să apelați la tratamente naturiste care au capacitatea de a lubrifia zona cartilajelor supuse deteriorării. 

O variantă naturală o reprezintă colagenul tip 2, fiind colagenul care se regăsește în componența cartilajelor. Cu o proporție de peste 67% în cartilajul uman, colagenul crează un mediu benefic în care transportul de toxine din celule spre sistemul limfatic este eficientizat, creând un mediu lubrifiat pentru motricitatea eficientă a articulațiilor. 

Prin forma sa lichidă care este rapid absorbită de către organism, colagenul hidrolizat de tip 2 reduce inflamația care apare la nivelul cartilajelor și stimulează sinteza colagenului, reducând semnificativ inflamația și durerea. 

Pe lângă ameliorarea durerilor în urma apariției gonartrozei, colagenul lichid hidrolizat de tip 2 funcționează și ca un bun ajutor în prevenirea acesteia, în cazurile în care sunteți predispuși unei astfel de inflamații. 

Indiferent de tipul de afecțiune pe care îl avem, este esențial pentru sănătatea organismului nostru să ne alegem tratamentele din surse sigure și avizate de Ministerul Sănătății din România, precum este Colagenul Lichid Hidrolizat Tip 2, cu concentrație de 5000 mg și îmbogățit cu Glucozamină, Condroitină, MSM, Turmeric și Vitamina C, B12, D3, benefice pentru un organism cu totul revitalizat. 

Pentru o acțiune rapidă și sigură, puteți combina consumul colagenului lichid de tip 2 cu Acid Hialuronic Lichid, acesta din urmă fiind și el recunoscut pentru puterea de a reduce inflamațiile de la nivelul articulațiilor.

Acid hialuronic lichid cu 100 mg per doza zilnică + vitamina c + siliciu – produs vegan – sticlă cu 500 ml
On Sale
Sale!
%
Off
17
Save 20 lei
20lei
17%
20
lei
VEGAN
95.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 3.16 lei per zi de tratament!

Colagen hidrolizat pulbere 10. 000mg tip 123 active life pure peptide produs in suedia foarte concentrat
On Sale
Sale!
%
Off
21
Save 38 lei
38lei
21%
38
lei
Colagen lichid hidrolizat tip 123 active life cu 5000mg si acid hialuronic si bcaa 500ml
On Sale
Sale!
%
Off
21
Save 38 lei
38lei
21%
38
lei
#BESTSELLER
Joint support collagen lichid tip 2 gradina sanatatii
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 20 lei
20lei
14%
20
lei
#BESTSELLER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *