🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Poate fi prevenit cancerul? Remedii si tipuri de cancere ce pot fi prevenite

Tipuri de cancer

Cancerul este o afectiune de care cu totii am auzit, fiind una dintre cele mai grave boli, ce se poate raspandi in intregul organism in timp ce distruge tesutul sanatos al organismului, avand rata de mortalitate crescuta,

Conform Institutului National de Oncologie din SUA, cancerul este a doua cauza de deces la nivel mondial si se estimeaza ca indicenta cancerului va creste cu 50% pana in anul 2030.

Intrebarea este: poate fi cancerul prevenit? Se estimeaza ca aproximativ 45% din cancere pot fi prevenite, cu ajutorul obiceiurilor de viata sanatoase precum evitarea tutunului, excluderea consumului de alcool, alimentatie echilibrata, miscare fizica si protejarea pielii de radiatiile ultraviolete.

Afla in urmatorul articol ce este cancerul, cum se manifesta, care sunt tipurile de cancer care pot fi prevenite cu ajutorul unui stil de viata sanatos, precum si metodele de preventie pe care le poti respecta pentru a-ti reduce semnificativ riscul de cancer.

Ce este cancerul

Cancerul defineste un set de boli in care celulele anormale din organism se divid intr-un mod necontrolat si au capacitatea de a se infiltra in tesuturile sanatoase ale corpului, afectand pancreasul, sistemul gastro-intestinal, oasele sau pielea, precum si vasele de sange nervii din apropierea organelor.

Celulele canceroase folosesc energia organismului si slabesc sistemul imunitar, cauzand oboseala extrema sau pierdere in greutate.

Simptomele cancerului sunt modalitati prin care organismul reactioneaza la o leziune, in functie de zona corpului afectata in care este localizat cancerul.

Unele manifestari generale asociate cancerului includ:

  • Oboseala extrema
  • Pierderea sau cresterea in greutate fara motiv
  • Modificari la nivelul pielii care constau in schimbarea nuantei sau modificarea alunitelor existente
  • Tulburari de functionare a sistemului digestiv sau vezica urinara
  • Probleme de respiratie
  • Indigestie sau disconfort dupa masa
  • Transpiratie nocturna
  • Modificari de auz sau vedere
  • Sangerari inexplicabile.

Recomandari premium pentru imunitatea organismului

-31%
Prețul inițial a fost: 97.00 lei.Prețul curent este: 67.00 lei. TVA inclus

Economisești 30.00 lei

-25%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 130.00 lei.Prețul curent este: 97.00 lei. TVA inclus

Economisești 33.00 lei

-31%
Prețul inițial a fost: 167.00 lei.Prețul curent este: 115.00 lei. TVA inclus

Economisești 52.00 lei

-26%
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 92.00 lei. TVA inclus

Economisești 33.00 lei

Factori de risc in cancer

Oamenii de stiinta din domeniul sanatatii denumesc un factor risc orice agent care creste riscul de dezvoltare a cancerului in organism.

Conform studiilor de la Harvard privind preventia cancerului, factorii de risc includ:

  • Alimentatia compusa din alimente prajite si preponderent carne rosie
  • Obezitatea
  • Sedentarismul
  • Fumatul
  • Consumul regulat de alcool
  • Expunerea la radiatii ultraviolete
  • Medii poluate si poluanti din mediu
  • Stresul prelungit.

Totalul deceselor cauzate de cancer sunt de 30% din cauza tutunului, 35% din cauza alimentatiei nesanatoase, 20% din cauza infectiilor netratate, iar restul din cauza radiatiilor, poluarii si sedentarismului.

Tipuri de cancer care pot fi prevenite

Tipuri de cancer care pot fi prevenite

Cancerul este o afectiune prin care celulele normale si sanatoase ale organismului devin canceroase, din cauza genelor si a stilului de viata care ghideaza dezvoltarea corpului, cresterea si repararea acestuia.

In ceea ce priveste anumite tipuri de cancer, peste 95% din cazuri pot fi prevenite si evitate.

Iata care sunt acestea:

  • Cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin este al saptelea tip de cancer ca frecventa, avand o rata de preventie de 100%. Acesta este provocat de infectia cu virusul HPV care poate fi evitat prin contactul sexual protejat, vaccincarea impotriva HPV si efectuarea regulata a screeningului de cancer de col uterin, numit testul Babes-Papanicolau.

  • Cancer de piele sau melanomul

Cancerul de piele este in proportie de 95% prevenibil, fiind asociat cu expunerea la radiatii UV. Pentru a preveni dezvoltarea melanomului, evita expunerea la soare in mijlocul zilei (orele 10-16), arsurile solare si protejarea pielii prin folosirea cremelor cuf actor de protectie SPF ridicat si consultul unui medic dermatolog regulat pentru a depista eventualele aspecte neobisnuite pe suprafata pielii.

  • Cancerul pulmonar

Este cel mai frecvent tip de cancer, avand o rata de preventie de 85,5%. Pentru a preveni dezvoltarea cancerului pulmonar, se recomanda renuntarea la fumat, chiar si la fumatul pasiv si adoptarea unei alimentatii sanatoase bogata in fructe si legume.

  • Cancerul gastric si de colon

Cancerul gastric si de colon sunt asociate cu fumatul, excesul ponderal, infectia cu H.pylori si consumul de carne procesata. Pentru a preveni dezvoltarea acestora, se recomanda screeningul anual, mai ales la persoanele de peste 50 de ani, evitarea fumatului, adoptarea unui stil de viata sanatos prin mentinerea unei greutati corporale normale, precum si adoptarea unei diete bogate in fibre si inlocuirea carnii procesata cu carne alba, peste sau leguminoase.

  • Cancerul hepatic

Cancerul hepatic este al saselea ca incidenta si al doilea ca rata de mortalitate. Poate fi cauzat de infectia cu virusul hepatitic B si C, consum de alcool, fumatul sau greutate corporala excesiva.

Cancerul de ficat poate fi evitat prin vaccinarea impotriva VHB, contact sexual protejat pentru evitarea virusului hepatitic, scaderea consumului de alcool si tutun, precum si mentinerea greutatii si limite normale.

Remedii naturale care pot preveni aparitia cancerului gastric, hepatic si de colon

-46%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 67.50 lei. TVA inclus

Economisești 57.50 lei

-32%
VEGAN
-44%
VEGAN
NOU!
Prețul inițial a fost: 76.65 lei.Prețul curent este: 42.59 lei. TVA inclus

Economisești 34.06 lei

-29%
Prețul inițial a fost: 97.00 lei.Prețul curent este: 69.00 lei. TVA inclus

Economisești 28.00 lei

Metode si remedii pentru prevenirea cancerului

Remedii pentru prevenirea cancerului

Preventia cancerului este modul prin care poti reduce riscul de a dezvolta boala, evitand factorii de risc declansatori, precum si efectuarea screeningului regulat pentru depistarea timpurie a bolii.

Cancerul poate fi prevenit prin urmatoarele metode:

  • Metoda primara, prin care se evita factorii declansatori si se adopta un stil de viata sanatos
  • Metoda secundara, prin depistarea precoce a bolii si efectuarea tratamentelor care reduc impactul negativ al bolii asupra calitatii vietii.

Fa alegeri sanatoase!

Un singur aliment sau element nu poate preveni cancerul, ci este nevoie de un set de reguli si modificari ale stilului de viata pentru un pachet complet. Alimentatia determina 30% din totalul deceselor cauzate de cancer. Un regim alimentar echilibrat, bogat in fibre, fructe, legume si lichide, precum si evitarea produselor procesate, din carne rosie, prajite sau cu un continut ridicat de zahar, ar putea reduce riscul de cancer.

De asemenea, alimentele bogate in vitamina C, vitamina E, seleniu, flavonoizi, zinc, vitamina D si carotenoizi ar putea reduce riscul de cancer, alaturi de turmeric, ghimbir si usturoi, datorita proprietatilor antiinflamatorii.

Mentine-ti greutatea corporala in limite normale!

Sedentarismul, supraponderabilitatea si obezitatea cresc riscul pentru dezvoltarea cancerului mamar si a celor de tipul gastro-intestinal. Alege sa te mentii in forma prin efectuarea zilnica a cel putin 30 de minute de miscare, limiteaza comportamentul sedentar si alege sa mergi pe jos in detrimentul automobilului sau transportului in comun.

Renunta la fumat!

Fumatul este un factor de risc ridicat pentru cancerul de tip pulmonar, bucal, esofagian sau chiar gastric. Substantele nocive din tutun precum nicotina, acidul cianhidric, plumbul si arsenicul afecteaza gena numita p53, care, din cauza mutatiilor, duce la evolutia celulelor canceroase si dezvoltarea cancerului pulmonar.

Recomandari pentru un organism sanatos

-48%
Prețul inițial a fost: 97.00 lei.Prețul curent este: 50.25 lei. TVA inclus

Economisești 46.75 lei

-20%
Prețul inițial a fost: 220.00 lei.Prețul curent este: 174.99 lei. TVA inclus

Economisești 45.01 lei

-34%
Prețul inițial a fost: 59.00 lei.Prețul curent este: 39.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-34%
Prețul inițial a fost: 59.00 lei.Prețul curent este: 39.00 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cancer/symptoms-causes/syc-20370588
  • https://www.cancercenter.com/cancer-symptoms
  • https://www.wcrf.org/cancer-trends/worldwide-cancer-data/
  • https://www.cancer.gov/about-cancer/understanding/statistics
  • https://acsjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.3322/caac.21440

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *