MSM pentru articulații – ce este și cât timp se administrează?

Msm pentru articulatii

Când te gândești la MSM, cel mai probabil te gândești la o substanță folosită în medicamente pentru a te ajuta să tratezi anumite afecțiuni. MSM, abrevierea de la metilsulfonilmetal, este un compus organic care se regăsește în plante, animale, ba chiar și în interiorul organismului nostru.

Acest compus este excelent pentru tratarea unei palete largi de afecțiuni, ameliorând simptomele supărătoare, în special inflamațiile. MSM se regăsește, în mod special, în suplimentele pentru dureri articulare, fiind extrem de util în tratarea acestor tipuri de afecțiuni. 

Descoperă alături de mine ce este MSM, care sunt principalele beneficii ale unui supliment cu MSM, cât timp se administrează și ce fel de contraindicații are. 

Ce este MSM?

Metilsulfonilmetal sau MSM este forma oxidantă a dimetilsufoxid (DMSO), un compus sulfuric organic. Acest compus sulfuric apare în mod natural în unele legume verzi, în anumite alimente, în carnea multor animale, în lapte, ba chiar și în corpul uman.

MSM poate fi  produs în laborator pentru a crea o gamă largă de suplimente alimentare, în special suplimente pentru articulații, fiind extrem de eficient datorită efectului antiinflamator. Multe dintre beneficiile unui supliment cu MSM se datorează suflului biologic activ care este al 4-lea cel mai abundent mineral din organismul uman, vital în multe funcții ale organismului. 

Recomandari suplimente naturiste pentru dureri articulare

Principalele beneficii ale MSM

1. Tratează durerile articulare

Unul dintre cele mai populare beneficii ale MSM și motivul pentru care majoritatea persoanelor îl utilizează este acțiunea benefică pe care o are în ameliorarea inflamațiilor de la nivelul articulațiilor. Studiile au dovedit că MSM îmbunătățește flexibilitatea și producția de colagen, contribuind și la refacerea țesuturilor conective ale articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor.  

Ce este msm

2. Îmbunătățește aspectul pielii

După cum au dovedit anumite studii, anumite produse topice sau suplimente cu MSM pot contribui benefic la reducerea inflamațiilor de la nivelul pielii care contribuie la apariția rozaceei. De asemenea, este benefic și în ameliorarea petelor pigmentare, a anumitor alergii sau a accelerării vindecării rănilor. 

Produsele cu MSM se utilizează și pentru contribuția lor majoră la menținerea pielii tinere și frumoase. MSM este un element necesar în producția de colagen, iar colagenul este elementul care ne menține pielea tânără, netedă și hidratată.  

În multe dintre suplimentele cu colagen, fie că vorbim despre colagen pentru piele, fie că este vorba despre colagen pentru articulații, vei vedea alături și MSM. Acest element este excelent atât în ameliorarea simptomelor neplăcute ale durerilor articulare, cât și în menținerea frumuseții pielii tale. 

3. Îmbunătățește digestia

MSM este benefic în ameliorarea răspunsurilor inflamatorii care apar în urma unei reacții alergice la anumite tipuri de alimente. De asemenea, poate fi benefic și în tratarea simptomului de intestin permeabil datorită faptului că această substanță poate opri particulele să iasă din intestin. 

4. Reduce spasmele musculare

Studiile au arătat că MSM poate acționa ca un analgezic natural, contribuind benefic la tratarea și prevenirea durerilor musculare. Efectele benefice ale MSM sunt amplificate în special dacă suplimentul este utilizat alături de alte antiinflamatoare.

MSM ameliorează spasmele și durerile musculare datorită rolului important pe care îl are sulful în organism. Acesta contribuie la repararea țesuturilor fibroase care s-au rupt în timpul exercițiilor, prevenind astfel durerile și inflamațiile. 

Pe lângă aceste beneficii principale, suplimentele cu MSM pot contribui benefic și la stimularea creșterii părului, reducerea reacțiilor alergice sau la adaptarea mai ușoară a organismului în fața situațiilor stresante. 

Tipuri de suplimente cu MSM

Pe piață există mai multe tipuri de suplimente cu MSM. Cele mai populare sunt cremele topice cu MSM, MSM pudră și MSM capsule. Totuși unul dintre cele mai eficiente și cu efecte garantate este un supliment lichid cu MSM. 

De obicei, în astfel de suplimente lichide, pe lângă MSM se află și alte ingrediente benefice scopului pentru care a fost creat produsul. În Grădina Sănătății găsești colagen lichid pentru articulații cu MSM, glucozamina, condroitină, turmeric și alte extracte benefice pentru ameliorarea durerilor la nivel articular. 

Msm

Cât timp se administrează MSM?

Doza zilnică recomandată în cazul unui supliment care conține doar MSM este de 1500 mg/ zi. Așadar, se vor consuma, de exemplu, 3 pastile cu 500 mg de MSM zilnic sau vor fi dizolvate 500 mg de MSM pulbere de 3 ori pe zi. 

În cazul suplimentului cu colagen și MSM, se consumă doar 15 ml pe zi, doză care conține 250 mg de MSM. Concentrație de MSM din acest produs este suficientă deoarece este combinat și cu alți antiinflamatori puternici precum glucozamina, condroitină sau turemeric.

Este recomandat ca un supliment cu MSM să se consume minimum 3 luni, de preferat 6 pentru a observa efecte cât mai benefice. După această perioadă se poate lua o pauză de câteva săptămâni, însă nu este necesară. 

Când să iei în calcul administrarea unui supliment cu MSM?

Suplimentele cu MSM se utilizează, în cele mai multe dintre cazuri, în cazul inflamațiilor la nivelul articulațiilor, pentru frumusețea pielii, pentru întărirea oaselor sau pentru prevenirea afecțiunilor musculare. Totuși, beneficiile suplimentelor cu MSM nu se opresc aici. Acestea pot fi utile și în tratarea: 

  • alergiilor 
  • infecțiilor cu anumite ciuperci 
  • costipație sau indigestie 
  • căderea părului 
  • inflamații oculare 
  • probleme de circulație 
  • stări de oboseală și extenuare. 

Best Seller: Joint Support este un produs cu o formulă specială, ideală pentru sănătatea articulațiilor

Suplimentele cu MSM au contraindicații?

Suplimentele cu MSM sunt, în general, tolerate  foarte bine, dat fiind faptul că este un compus natural care se regăsește deja în organismul uman. Totuși, există și cazuri în care au apărut efecte adverse minore precum indigestie sau iritații.

Este important să alegi un produs cu MSM de calitate pentru a evita posibilele efecte adverse. Produsele noastre sunt concepute cu mare grijă, iar formulele speciale reduc considerabil orice risc de acest tip, în special în cazul suplimentelor lichide.

Concluzie

După cum ai văzut, MSM are numeroase beneficii pentru organism, în special în ceea ce privește tratarea problemelor survenite la nivel articular. Un supliment de calitate cu MSM poate reduce semnificativ durerile articulare, clamează inflamațiile și îți redă mobilitatea.

Pe site-ul nostru găsești mai multe variante, de la capsule, la pulbere și chiar suplimente cu MSM lichid care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp.

Alege varianta care se potrivește cel mai bine cu preferințele tale și bucură-te de toate beneficiile unui produs cu MSM.
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4502733/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16309928/
  • https://www.rxlist.com/methylsulfonylmethane/supplements.htm
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/324544

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *