🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Ce este Helicobacter Pylori? Iată principalele simptome și sugestii de tratament naturist

Bacteria h pylori

În sistemul nostru digestiv se adăpostesc milioane de bacterii care pot și benefice pentru organism și buna sa funcționare sau care nu sunt prea prietenoase și pot cauza probleme de sănătate destul de grave. Bacteria Helicobacter Pylori se află în categoria bacteriilor care produc probleme în sistemul digestiv, cauzând o serie de afecțiuni severe. 

Helicobacter Pylori este o bacterie pe care foarte multe persoane, indiferent de vârstă, o contactează măcar o dată în viață. Acesta este una dintre cele mai răspândite infecții la om, fiind și nu apare întotdeauna cu simptome, însă netratată la timp poate provoca afecțiuni grave precum ulcer, ba chiar și cancer. 

-31%
Prețul inițial a fost: 114.00 lei.Prețul curent este: 79.00 lei. TVA inclus

Economisești 35.00 lei

-16%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 115.76 lei.Prețul curent este: 97.76 lei. TVA inclus

Economisești 18.00 lei

-32%
VEGAN
-40%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 74.90 lei. TVA inclus

Economisești 50.10 lei

În continuare, îți propun să aflăm mai multe despre helicobacter pylori: ce este, care sunt simptomele, cum se transmite și ce tratament medicamentos sau tratament naturist este recomandat pentru a elimina această bacterie. 

Ce este Helicobacter Pylori?

Helicobacter Pylori, prescurtată ca H. Pylori, este o bacterie care dă nume afecțiunii cu același nume. Aceasta are o formă curbată sau spiralată care pătrunde în organism și se situează în zona stomacului, mai exact la nivelul intestinului subțire. Bacteria se adaptează mediului acid și colonizează mucoasa stomacului sau a duodenului (segmentul inițial al intestinului subțire).  De multe ori, bacteria reușește să reducă considerabil mediul acid care se regăsește în intestinul subțire în așa fel încât să supraviețuiască.

Bacteria helicobacter a fost descoperită în anul 1982 de către doi cercetători australieni. Aceștia investigau originile și cauzele ulcerului, astfel că au descoperit această bacterie ca fiind unul dintre motivele apariției afecțiunilor digestive de tip ulcer.

Cum se răspândește?

Bacteria helicobacter pylori pătrunde în organism, cu precădere, în perioada copilăriei. După cum am menționat anterior, datorită capacității sale de a se adapta la mediul acid al intestinului, aceasta poate supraviețui, fără probleme, pentru o perioadă îndelungată.

H. pylori pătrunde în organism prin consumul de apă sau alimente contaminate. De asemenea, se mai poate transmite și pe cale orală, prin intermediul salivei, sau pe cale fecal-orală (dacă persoana contaminată nu s-a spălat pe mâini după utilizarea toaletei). Spălatul pe mâini este foarte important, fiind una dintre cele mai comune cauze ale infectarii cu această bacterie. 

Helicobacter pilory

Cum acționează?

După ce bacteria pătrunde în organism, aceasta își face cale liberă până în intestinul subțire, unde se instalează și colonizeaza mucoasa. Datorită capacității sale de a se adapta acidității și de a evita orice mecanism de protecție al mucoasei gastrice, bacteria străpunge mucoasa și provoacă iritații sau inflamații care, ulterior, produs alte tipuri de afecțiuni. Helicobacter Pylori eliberează enzime precum ureaza sau alte toxine care o ajută să supraviețuiască și care au un efect negativ asupra mucoasei gastrice.

Principalele simptome ale infecției cu Helicobacter Pylori

În majoritatea cazurilor, infecția cu Helicobacter Pylori nu vine cu simptome clare. Nedescoperită și netratată la timp, H. Pylori va provoca apariția altor afecțiuni, mai grave, moment în care apar și simptome precum: 

  • durere abdominală care poate dura câteva minute sau câteva ore și care se accentuează atunci când stomacul este gol 
  • arsuri gastrice 
  • senzații de balonare 
  • poftă de mâncare redusă 
  • stări de greață 
  • scădere în greutate 
  • febră 

În cazuri mai avansate, simptomele se agravează semnificativ și pot apărea: dificultăți la înghițire, scaune cu sânge sau vomă cu sânge. 

Printre principalele și cele mai frecvente afecțiuni provocare de H. Pylori se numără: gastrita și ulcerul gastric. Gastrita apare atunci când există iritații la nivelul mucoasei stomacului, iar ulcerul atunci când apar leziuni la nivelul mucoasei stomacului și la nivelul duodenului. În cazuri rare, bacteria poate provoca cancer gastric. 

Depistarea infecției cu Helicobacter Pylori

Dacă te confrunți cu unul dintre simptomele de mai sus sau știi că ai luat contact cu o persoană infectată, este indicat să efectuați teste care să confirme sau infirme prezența virusului în organismul dumneavoastră. Astfel, există o serie de metode prin care puteți diagnostica infecția cu bacteria H. Pylori: 

  • Testarea antigenică – prin care se prelevă o probă din materiile fecale 
  • Teste serologice – prin intermediul cărora se determină prezența anticorpilor H. Pylori
  • Teste invazive – prin care se prelevă, prin intermediul unei endoscopii, un fragment superficial din mucoasa gastrică.

Cea mai simplă și sigură metodă este testarea antigenică, având o acuratețe ridicată. 

Cum se tratează Helicobacter Pylori?

Odată depistată infecția cu bacteria H. Pylori, medicul va prescrie un tratament care să includă diferite tipuri de medicamente. În primul rând, se va apela la un antibiotic pentru a distruge bacteria, iar pe lângă acesta se vor mai administra medicamente care scad secreția gastrică acidă. 

Un astfel de tratament durează, în principiu 10-14 zile. La aproximativ 3-4 săptămâni după tratament, se va efectua un alt test pentru a determina dacă bacteria a fost distrusă. 

Tratament naturist pentru helicobacter pylori

Există câteva remedii naturiste care pot veni în completarea tratamentului medicamentos și pot fi de ajutor în procesul de vindecare. 

1. Probioticele

Un supliment cu probiotice este extrem de benefic în cazul unei afecțiuni gastrice. Probioticele sunt bacterii bune care contribuie la menținerea echilibrului florei intestinale. Antibioticele distrug bacteriile bune, așadar un supliment cu probiotice este extrem de benefic în refacerea florei și eliminarea bacteriei Helicobacter Pylori. 

-55%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 56.25 lei. TVA inclus

Economisești 68.75 lei

-32%
VEGAN
-40%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 74.90 lei. TVA inclus

Economisești 50.10 lei

Remedii helicobacter pilory

2. Uleiul de oregano

Un supliment cu ulei de oregano este extrem de benefic pentru organism. Acesta are proprietăți antiseptice, antivirale și antifungice, acționând și ca un puternic antiinflamator. Uleiul de oregano este eficient în tratarea afecțiunilor sistemului gastro-intestinal și poate fi benefic și în cazul infecției cu Helicobacter Pylori. 

-16%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 115.76 lei.Prețul curent este: 97.76 lei. TVA inclus

Economisești 18.00 lei

3. Propolis

Știm despre propolis că este un antiseptic și un antiinflamator natural cu proprietăți excelente pentru sănătate. Datorită acestor proprietăți, administrarea de suplimente cu propolis pot inhiba evoluția bacteriei H. Pylori. 

-42%
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 73.00 lei. TVA inclus

Economisești 52.00 lei

-31%
Prețul inițial a fost: 167.00 lei.Prețul curent este: 115.00 lei. TVA inclus

Economisești 52.00 lei

Alimente recomandate și sfaturi de prevenție

Ca în cazul oricărei afecțiuni de ordin gastric, există alimente benefice pentru organism și alimente care trebuiesc evitate pentru a nu înrăutăți situația. 

Din categoria alimentelor benefice pentru organism, menționăm, în primul rând, lactatele (iaurt, kefir), legumele fierte, în special cele crucifere (conopidă, broccoli), pește gras, fructele de pădure sau mierea. 

Din categoria alimentelor de evitat în caz de infecție cu Helicobacter Pylori, pe primele poziții sunt:  alimentele picante, alcoolul și cofeina, băuturile carbogazoase și dulciurile

Prevenția este foarte importantă pentru a evita infectarea cu Helicobacter Pylori. Principalele măsuri de precauție sunt spălarea frecventă pe mâini și spălarea alimentelor pe care le consumi. De asemenea, poți apela și la un antioxidant natural care să te ajute să previi infecția cu această bacterie. Îți recomandăm să încerci astanxintina. 

Astaxantina este cel mai puternic antioxidant natural care previne oxidarea celulară și riscul apariției anumitor afecțiuni cronice. Fiind un antioxidant, aceasta susține sănătatea sistemului digestiv și previne apariția anumitor care apar la nivelului tractului digestiv. De asemenea, astaxantina poate reduce considerabil riscul infecției cu Helicobacter Pylori, motiv pentru care îl recomandăm în etapa de prevenție.

-31%
Prețul inițial a fost: 114.00 lei.Prețul curent este: 79.00 lei. TVA inclus

Economisești 35.00 lei

Concluzie

Bacteria Helicobacter Pylori se poate trata cu ușurință dacă respecți practicile reprezentate mai sus și te tratezi corespunzător. În schema ta de tratament poți include cu încredere și suplimentele alimentare premium din Grădina Sănătății, cu multiple beneficii pentru organism. Alege-le pe cele care ți se potrivesc!

-55%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 56.25 lei. TVA inclus

Economisești 68.75 lei

-16%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 115.76 lei.Prețul curent este: 97.76 lei. TVA inclus

Economisești 18.00 lei

-32%
VEGAN
-40%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 125.00 lei.Prețul curent este: 74.90 lei. TVA inclus

Economisești 50.10 lei

Referințe

https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/7-intrebari-si-raspunsuri-despre-infectia-cu-helicobacter-pylori

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/h-pylori/symptoms-causes/syc-20356171

https://www.healthline.com/health/helicobacter-pylori#symptoms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *