🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Halitoza – Cum scapam de respiratia urat mirositoare

Respiratie urat mirositoare

Conform studiilor de specialitate, halitoza, cunoscuta in termini populari drept respiratie urat mirositoare, afecteaza aproximativ 25% dintre oameni.

Este un simptom frecvent intalnit atat in randul adultilor, cat si al copiilor. Respiratia neplacuta poate avea cauze diverse si poate fi redusa pe moment cu ajutorul produselor destinate pentru igiena orala, insa, de cele mai multe ori, acestea nu trateaza cauza problemei.

Chiar daca nu reprezinta o problema medicala grava, halitoza poate fi o problema temporara care cauzeaza neplaceri si disconfort persoanelor care se confrunta cu aceasta.

In unele cazuri mai rare, respiratia urat mirositoare poate fi un simptom al unor afectiuni severe precum cancer, insuficienta hepatica sau boala de reflux gastroesofagian.

Iti prezentam in cele ce urmeaza care sunt cauzele frecvente ale halitozei, bolile asociate respiratiei urat mirositoare, dar si metode naturale de tratament care ajuta la prevenirea si combaterea acesteia.

Respiratia urat mirositoare este o problema extrem de intalnita, reprezentand al treilea cel mai frecvent motiv pentru care oamenii merg la stomatolog, dupa carii dentare si gingivita.

Halitoza este cauzata de microbii orali care traiesc in cavitatea bucala. Acestia cresc si sa raspandesc rapid cu resturile alimentare care nu au fost indepartate si astfel se dezvolta un miros neplacut din cauza compusilor toxici.

Cele mai frecvente cauze care favorizeaza aparitia halitozei sunt:

  • Igiena dentara deficitara

Resturile alimentelor pe care le consumam se pot descompune lent producand un miros neplacut. Acestea pot fi indepartate cu ajutorul atei dentare, periaj sau apa de gura imediat dupa masa. Daca periajul nu este realizat zilnic, pe dinti se depune placa bacteriana care in timp irita gingiile si cauzeaza inflamatii sau parodontita.

  • Fumatul

Tutunul este una dintre cauzele frecvente care produc mirosuri neplacute in cavitatea bucala din cauza fumului intens care este inhalat.

  • Diete pentru slabit

Dietele pe baza de alimente de origine vegetala sau fara carbohidrati pot provoca respiratie urat mirositoare in urma descompunerii grasimilor care produc cetone, substante chimice cu miros puternic.

  • Unele medicamente

Anumite medicamente recomandate in cazul chimioterapiei, unele tranchilizante sau suplimente de vitamine pot reduce productia de saliva. Acestea duc la aparitia mirosurilor neplacute in cavitatea bucala din cauza substantelor chimice care se elibereaza in respiratie.

  • Consumul unor alimente precum ceapa, usturoi, produse lactate sau carne

Persistenta resturilor alimentare in cavitatea bucala formeaza compusi cu sulf care modifica mirosul respiratiei.

  • Deficitul de vitamine

Deficitul de vitamina A si C duce la formarea de tartrum dentar si gingivite care favorizeaza aparitia halitozei.

  • Infectii respiratorii

Unele afectiuni respiratorii precum sinuzita sau amigdalita cauzeaza bacterii care ajung in interiorul cavitatii bucale provocand astfel un miros neplacut al respiratiei.

Bolile din spatele respiratiei urat mirositoare

Halitoza

In unele cazuri, halitoza poate fi simptomul unor boli care nu tin de igiena dentara sau consumul alimentelor. Mirosul specific poate fi influentat de cauza problemei sau de unele afectiuni printre care:

  1. Boala de reflux gastroesofagian

Excesul de acid gastric cauzat de reflux gastroesofagian, gastrita sau cancer la stomac cauzeaza aparitia respiratiei neplacute.

  1. Carii dentare

Bacteriile din cavitatea bucala se regasesc si in cariile dentare, astfel incat favorizeaza aparitia mirosului neplacut.

  1. Modificari hormonale

Unele schimbari hormonale precum menstruatia influenteaza flora intestinala care duce la aparitia placii bacteriene in interiorul cavitatii bucale.

Remedii naturale pentru combaterea respiratiei neplacute

Remedii naturale pentru halitoza

Daca te confrunti frecvent cu respiratia urat mirositoare, este important sa iti schimbi obiceiurile de ingrijire a cavitatii bucale pentru a indeparta mirosurile neplacute si a preveni aparitia afectiunilor dentare precum carii, gingivita sau parodontita.

Cele mai eficiente metode de ingrijire a cavitatii bucale sunt:

  • Spalatul de dinti – de cel putin 2 ori pe zi, dimineata si seara
  • Folosirea atei dentare dupa fiecare masa – periajul curata doar 60% din suprafata dintilor
  • Clateste gura cu apa de gura dupa fiecare masa pentru a elimina resturile de mancare
  • Periaza limba in timpul spalatului pe dinti – bacteriile din alimente se acumuleaza la nivelul limbii
  • Evita alimentele condimentate precum ceapa si usturoiul
  • Consuma multa apa – mediul uscat din interiorul gurii favorizeaza dezvoltarea bacteriilor anaerobe care duc la aparitia respiratiei neplacute.

Uleiuri esentiale pentru respiratie proaspata

Uleiurile esentiale contin substante active cu efecte antibacteriene puternice care inlatura bacteriile ce cauzeaza o respiratie urat mirositoare.

Pentru a te bucura in totalitate de beneficiile terapeutice ale uleiurilor esentiale, este important sa alegi variantele pure, 100% naturale.

Iata cateva dintre uleiurile esentiale pure, chemotipate si 100% naturale care au proprietati antimicrobiene, antiinflamatoare si dezinfectante care nu doar ca elimina halitoza, ci si previne aparitia inflamatiilor, cariilor, gingivita si a altor probleme orale:

  • Ulei esential de Peppermint

Are actiune antiinfectioasa care previne dezvoltarea bacteriilor si a microorganismelor din interiorul cavitatii bucale. Poate fi folosit in produsele de igiena orala preparate acasa precum paste de dinti sau apa de gura pentru improspatarea respiratiei si distrugerea bacteriilor.

-36%
NOU!
Prețul inițial a fost: 63.72 lei.Prețul curent este: 40.50 lei. TVA inclus

Economisești 23.22 lei

  • Ulei esential de Eucalipt

Este folosit ca remediu natural pentru indepartarea mirosurilor neplacute din gura, distrugerea bacteriilor si mentinerea respiratiei proaspete datorita continutului ridicat de mentol. In plus, are proprietati antibacteriene puternice care previn aparitia cariilor.

-36%
NOU!
Prețul inițial a fost: 62.54 lei.Prețul curent este: 39.75 lei. TVA inclus

Economisești 22.79 lei

-36%
NOU!
Prețul inițial a fost: 102.66 lei.Prețul curent este: 65.25 lei. TVA inclus

Economisești 37.41 lei

  • Ulei esential de Cuisoare

Este un antibacterian natural cu efect puternic antimicrobian. Se foloseste ca ingredient cosmetic in produse de igiena orala pentru eliminarea respiratiei neplacute si distrugerea microorganismelor datorita actiunii sale antifungice si antiinfectioasa. Totodata, reduce inflamatiile gingivale.

-36%
NOU!
Prețul inițial a fost: 76.05 lei.Prețul curent este: 48.75 lei. TVA inclus

Economisești 27.30 lei

  • Ulei esential de Rozmarin

Are proprietati dezinfectante si antibacteriene care distrug germenii si bacteriile din gura in timp ce contribuie la eliminarea halitozei si mentinerea respiratiei proaspete datorita continutului ridicat de cineol din compozitie.

Are o aroma revigoranta, medicinala, folosita in produse de ingrijire orala precum apa de gura sau paste de dinti.

-36%
NOU!
Prețul inițial a fost: 73.71 lei.Prețul curent este: 47.25 lei. TVA inclus

Economisești 26.46 lei

  • Ulei esential de Scortisoara

Scortisoara este un condiment folosit atat in bucatarie pentru aromatizarea mancarurilor cat si in tratarea si prevenirea diverselor afectiuni printre care si cele bucale.

Are un continut ridicat de cineol, intre 40 si 60%, cu actiune antibacteriana care distruge bacteriile din interiorul gurii, previne inflamatiile gingivale si mentine respiratia proaspata.

-36%
NOU!
Prețul inițial a fost: 85.41 lei.Prețul curent este: 54.75 lei. TVA inclus

Economisești 30.66 lei

  • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/bad-breath/symptoms-causes/syc-20350922
  • https://www.medicalnewstoday.com/articles/166636
  • https://www.healthline.com/health/bad-breath

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *