🌸Ofertă Limitată: Astăzi, ai 10% EXTRA REDUCERE la 👨‍👩‍👧‍👦 Pachete Speciale - Folosește codul 10PROMO 🌸

Gheara diavolului – principalele beneficii pentru organism

Din universul plantelor pe care natura ni le oferă cu scopul de a avea grijă de sănătatea noastră face parte și planta pe care o cunoaștem sub denumirea populară de gheara diavolului. Cu siguranță ai auzit și tu de ea sau poate ai văzut-o ca ingredient în vreun medicament naturist, ai consumat-o sub formă de ceai sau ai folosit un gel cu gheara diavolului până în prezent. 

Aceasta plantă este prezentă în lumea medicinii naturiste de mii de ani, iar odată ce proprietățile sale terapeutice au fost descoperite, gheara diavolului a tratat și încă tratează sau ameliorează simptomele afecțiunilor precum: artrita, indigestia sau chiar febra. 

Hai să descoperim împreună în continuare mai multe informații despre planta gheara diavolului, câte ceva despre istoria ei, care sunt principalele sale proprietăți benefice și cum te poate ajuta un gel cu gheara diavolului să ameliorezi simptomele neplăcute ale diverselor afecțiuni articular

Mai multe despre Gheara Diavolului

Gheara Diavolului este una dintre cele mai comune alternative naturiste atunci când vine vorba despre un analgezic natural, fiind și unul dintre cele mai comune remedii pentru artrită. Asemenea turmericului, gheara diavolului amelioreaza eficient și cele mai supărătoare simptome ale artritei datorită proprietăților sale puternic antiinflamatoare.

Denumirea științifică a plantei gheara diavolului este de „harpogophytum procumbens”. Denumirea populară de gheara diavolului vine de la aspectul ciudat pe care rădăcina plantei o are atunci când este uscată. Planta este originară din savana Kalahari, sudul Africii. 

În lumea alternativelor naturiste, gheara diavolului este considerată o plantă unică datorită compoziției sale. În plantă se regăsesc o mulțime de componente bioactive precum harpagozide, harpagide, acid oleanolic, fitosteroli și flavonoide. Aceste substanțe sunt cele care conferă plantei proprietățile puternic antiinflamatoare și antioxidante. 

Există mai multe moduri prin care gheara diavolului poate fi utilizată. De obicei, rădăcina plantei este uscată, apoi se prepară infuzii din aceasta. În lumea suplimentelor și a remediilor naturiste, vei regăsi gheara diavolului sub formă de ceaiuri, capsule, tincturi și geluri sau uleiuri cu aplicare locală. 

Istoria plantei

Originară exactă a plantei este, din păcate, necunoscută. Din informațiile care există, planta este originară din zonele: Botswana, Africa de Sud, Zambia, Madagascar sau Zimbabwe. Prima sa utilizare în scop medical datează din 1953 atunci când a fost folosită în Europa pentru a trata artrita, problemele de poftă de mâncare, afecțiunile ficatului sau alergiile sezoniere. 

Gheara diavolului face parte din familia susanului. Planta apare doar în zonele cu căldură toridă și apare pe solurile usctae. Planta crește la sol, iar tulpina acesta se poate întinde și pe o distanță de 1,5 m. 

Principalele beneficii ale extractului de gheara diavolului

1. Reduce considerabil simptomele neplăcute ale artritei

Odată ce a fost descoperit acest beneficiu al ghearei diavolului, s-au efectuat diverse studii asupra abilității sale de a ameliora simptomele artritei. Gheara diavolului este acceptată și chiar recomandată de mulți medici ca fiind un tratament excelent pentru un artrită degenerativă sau orice alt tip de reumatism. 

Când vorbim despre reumatism ne referim la afecțiuni precum osteoartrita, artrita reumatoidă, lupus, spondiloza anchilozantă sau artroză. Toate aceste afecțiuni sunt marcate de inflamații cronice, dureri musculare, dureri articulare și mobilitate scăzută. Testat pe mai mulți pacienți care se confruntau cu una dintre afecțiunile enumerate mai sus, extractul de gheara diavolului reduce semnificativ durerea, în special durerea din zona încheieturii, articulațiilor, umărului, șoldului sau genunchiului. 

În 2014 s-a efectuat un alt studiu prin care s-a demonstrat eficiența combinării extractului de gheara diavolului cu turmericul. În urma cercetării, s-a stabilit că pacienții au experimentat o scădere considerabilă a durerii articulare în urma administrări unui supliment cu gheara diavolului. 

Să nu uităm că extractul de gheara diavolului are un efect excelent și atunci când este aplicat topic. Cremele sau gelurile cu gheara diavolului sunt extrem de benefice dacă îți dorești să reduci rapid și eficient durerea și inflamația pentru a-ți recăpăta mobilitatea. 

2. Este un analgezic natural

Gheara diavolului nu este eficientă doar în cazul durerilor articulare. Cercetările au demonstrat că gheara diavolului este eficientă și în cazul altor dureri cronice acute precum dureri neuropatice sau dureri postoperatorii. 

Un studiu realizat în anul 2001 a demonstrat că administrarea de suplimente gheara diavolului pe o perioadă de 8 săptămâni a ameliorat considerabil durerile de spate cronice în rândul a 117 pacienți. De asemenea. gheara diavolului a îmbunătățit și mobilitatea acestor pacienți. 

3. Lupta împotriva inflamațiilor cronice

Unul dintre motivele pentru care gheara diavolului este atât de căutată este, după cum am menționat, abilitatea sa de a reduce sau chiar trata inflamațiile care stau la baza atâtor afecțiuni. Studiile au arătat cum gheara diavolului ajută la inhibarea citokinelor implicate în procesul natural de inflamare al organismului care apare în momentul fortificării sistemului imunitar. 

Inhibarea acestor citokine este foarte importantă deoarece previne supraactivarea acestora și izbucnirea unei inflamații cronice care conduce la instalarea mai multor afecțiuni. 

4. Conține o bogăție de antioxidanți

Gheara diavolului conține o mulțime de antioxidanți benefici, iar despre antioxidanți se știe că sunt necesari pentru prevenirea stresului oxidativ, deci pentru prevenirea anumitor boli. Suplimentele sub formă de capsule cu gheara diavolului sunt benefice în acest sens datorită activității antioxidante pe care extractul de gheara diavolului o are.

5. Poate ajuta digestia

Am menționat în punctul al 3-lea despre despre cât de benefic este extractul de gheara diavolului pentru inhibarea supraactivării citokinelor. Ei bine, acest proces inhibitor este benefic și în prevenirea apariției anumitor afecțiuni ale sistemului digestiv. De asemenea, antioxidanții pot fi utili în ameliorarea simptomelor afecțiunilor precum boala Crohn. 

Suplimente cu gheara diavolului

Dacă îți dorești să apelezi la alternative naturiste pentru ameliorarea durerilor și inflamațiilor, suplimentele cu extract de gheara diavolului și produsele cu aplicare topică precum un ulei cu gheara diavolului sunt excelente pentru tine. 

În oferta noastră găsești 3 astfel de produse benefice pentru sănătatea articulațiilor tale și nu numai. Capsulele Mialtrim, gelul Colamag și uleiul pentru masaj Artohelp au în compoziția lor gheara diavolului și alte ingrediente benefice pentru ca tu să poți lupta eficient împotriva oricărei afecțiuni de la nivelul articulațiilor.

Combină capsulele Mialtrim cu oricare produs topic, Colamag sau Artohelp, și bucură-te de efectele benefice ale extractului de gheara diavolului. 

-62%
Prețul inițial a fost: 119.00 lei.Prețul curent este: 45.50 lei. TVA inclus

Economisești 73.50 lei

-55%
Stoc epuizat
Prețul inițial a fost: 152.00 lei.Prețul curent este: 69.00 lei. TVA inclus

Economisești 83.00 lei

-20%
Prețul inițial a fost: 98.72 lei.Prețul curent este: 78.72 lei. TVA inclus

Economisești 20.00 lei

-25%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 163.00 lei.Prețul curent este: 123.00 lei. TVA inclus

Economisești 40.00 lei

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11746846/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24441655/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10483693/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *