💚 12% Reducere la toate produsele din categoria Detoxifiere! Folosește cuponul DETOX12 și redescoperă-ți vitalitatea. 💚

Detoxifierea organismului – când ai nevoie de o astfel de cură?

Detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului nu este un concept nou, ci o practică tot mai des întâlnită printre cei care își doresc să îi dea corpului o mână de ajutor. Acesta presupune consumul de alimente sau suplimente pentru detoxifiere, cu proprietăți benefice pentru ficat și rinichi, care să ajute aceste organe să înlăture excesul de toxine acumulate în corp.

Detoxifierea este un proces extrem de importat pentru organismului nostru. Sănătatea fiecăruia dintre noi depinde foarte mult de cât de eficient este corpul în eliminarea toxinelor.

Însă cu toate toxinele care ne înconjoară și cu toate alimentele procesate pe care avem tendința să le consumăm din ce în ce mai des, mulți dintre noi avem mare nevoie de o cură serioasă de detox.

Totuși, când este indicat să urmezi o cură de detoxifere? Care sunt alimentele benefice pentru organism în această perioadă? Cât de des trebuie să faci o astfel de cură? Hai să aflăm în cele ce urmează. 

Alimente pentru cura detox

Când este nevoie de detoxifierea organismului?

Dacă știm să ne ascultăm corpul, acesta ne spune toate răspunsurile de care avem nevoie. Organismul nostru ne dă zilnic semne prin care să ne atragă atenția că ceva nu este în regulă. Le fel este și în cazul procesului de eliminare al toxinelor.

Atunci când corpul tău are nevoie de o mână de ajutor, îți dă câteva semne prin care să îți atragă atenția. Iată-le pe cele mai frecvente: 

1. Tânjești constant după zahăr

Poftele necontrolate sunt un semn că ceva nu este în regulă. Acestea apar, în special, în rândul oamenilor care o alimentație nesănătoasă, plină de alimente procesate. Dacă consumi constant astfel de alimente, corpul tău va continua să ceară și mai multă mâncare proastă care va provoca și mai multe dereglări hormonale în interiorul tău. 

Acesta este momentul în care este indicat să adopți o dietă curată, deoxifiantă. Alimentele potrivite îi vor oferi organismului tău nutrienții de care are nevoie și îți vor restabili echilibrul hormonal.

Semne ca ai nevoie de o cura detox

2. Te confrunți cu probleme digestive

Poate cel mai evident semn că ceva nu este în regulă cu organismul tău. Dacă te confrunți des cu constipație, diaree, stări de balonare sau flatulență excesivă ai nevoie, fără îndoială, de o cură de detox.  

3. Apar imperfecțiuni la nivelul pielii

Excesul de toxine nu este deloc prietenos cu sănătatea și aspectul frumos al pielii. Aceasta duce la împiedicarea unei funcționări optime a ficatului din cauza acumulărilor de toxine. Să nu uităm că și prin piele se elimină multe substanțe nocive pentru organism. Deci rezultatul este că, în lipsa unui proces eficient de detoxifiere, pot apărea probleme precum acnee, urticarii sau inflamații la nivelul pielii. 

4. Mănânci sănătos, dar nu te simți sănătos

O dietă sănătoasă este de dorit, fără îndoială, însă chiar și așa, corpul tău are uneori nevoie de ajutor. O dietă detox îți poate alimenta organismul cu superalimente puternice, ajutându-te să elimini excesul de substanțe nocive. 

5. Ești în permanență obosit

Oboseala permanentă este un semn clar că ai nevoie să îți cureți corprul. Acesta poate apărea atunci când creierul tău nu comunică eficient cu glandele aderale. Acest lucru se petrece din cauza unor niveluri ridicate de cortizol, fenomen provocat de un exces de toxine, stres, inflamații sau alte dezechilibre. 

Semne ca ai nevoie de o detoxifiere

6. Ești tot timpul sub stres

Stresul este unul dintre principalele cauze ale multor afecțiuni. Acesta poate declanșa numeroase probleme de sănătate, printre care și boli autoimune sau depresie. O cură detox cu alimente care să reducă nivelul de stres ar fi excelentă. Însă de mult ori este nevoie să controlăm această emoție puternică și să o gestionăm eficient. 

7. Te confrunți cu probleme de greutate

Ca să avem o greutate sănătoasă trebuie, în primul rând, să fim sănătoși. Micorbiomul uman este o colecție vastă de bacterii, bune sau rele. Fără un echilibru între acestea, bacteriile rele preiau controlul și provoacă probleme precum inflamații și metabolism lent. O cură de detox este benefică atât pentru sănătate, cât și pentru controlul greutății. 

8. Te confrunți cu stări de depresie și anxietate

Stările de depresie și anxietate sunt, de multe ori, rezultatul unor inflamații. Acest lucru poate fi provocat de alimentația nesănătoasă și un exces de toxine. În momentul în care faci puțină ordine în dieta ta, vei observa cum aceste stări nu vor mai avea aceeași intensitate.

9. Nu dormi suficient de bine

Un ritm circadian neregulat este, și el, rezultatul unor probleme hormonale cauzate de excesul de toxine. Odată ce faci câteva schimbări în alimentație și adopți o cură de detoxifiere, somnul va fi neîntrerupt și mult mai odihnitor.

10. Te confrunți cu miros urât

Expresia „Ești ceea ce mănânci” este cât se poate de adevărată. Organismul lucrează în permanență pentru a elimina toxinele, iar mirosurile pe care corpul le produce sunt semne clare că organismul încearcă se curețe impuritățile.

Respirația urât mirositoare sau un miros neplăcut al corpului sunt semne clare că este nevoie să îți ajuți organismul să elimine eficient toate impuritățile. 

Plante și legume benefice în detoxifierea organismului

Acum că știi când ar trebui să adopți o dietă de detoxifiere, este momentul să afli și ce este indicat să consumi pentru a ușura munca organismului tău.

Uite o listă cu câteva plante și legume benefice în procesul de eliminare al toxinelor:

Detoxifiere

1. Păpădia

Păpădia este o plantă cu un conținut bogate de vitamine și alți nutrienți benefici pentru procesul de detoxifiere. Ceaiul de păpădie sau suplimentele cu extracte din păpădie sunt benefice în susținerea detoxifierii adecvate a ficatului, menținând, totodată, fluxul adecvat al secreției biliare. 

2. Ciulinul de lapte

Acestă plantă este un sprijin excelent pentru ficat. Ciulinul de lapte acționează că un detoxifiant pentru ficat, contribuind la regenerarea eficientă a celulelor acestuia și la eliminarea toxinelor care sunt procesate de către ficat. Acestă plantă este un hepatoportector natural și eficient, așadar asigură-te că o consumi sub formă de ceai sau ca ingredient dintr-un supliment alimentar. 

3. Usturoi

Usturoiul este un ingredient care nu ar trebui să lipsească din dieta ta detox. Acesta contribuie benefic la activarea enzimelor din ficat care contribuie la eliminarea toxinelor. În plus, usturoiul oferă gust și savoarea oricărui preparat.

4. Sfeclă

Și sfecla este eficientă în activarea enzimelor responsabile de eliminarea toxinelor și în susținerea funcționării optime a ficatului. Poți să o consumi ca ingredient în diverse preparate sau poți să îți faci un suc delicios și sănătos cu sfeclă. 

Alimente pentru detoxifierea organismului

Mai avem câteva sugestii despre care ți-am vorbit într-un alt articol. Găsești aici alte 4 recomandări de alimente pentru detoxifiere.

Iar dacă vrei un ajutor complex, venim în sprijinul tău cu o gamă largă de suplimente care să te ajute să începi procesul de detoxifiere. 

Fiolele Depu din gama Phytalgem conțin o combinație impresionantă de 7 plante și muguri de plante, printre care se regăsesc păpădia și ciulinul de lapte. Aceste fiole pentru cura detox sunt excelente în susținerea proceselor de eliminare a toxinelor și în redarea stării de bine. 

Pulberea Latte Beetroot este alegerea ideală pentru momentele în care îți dorești să savurezi o băutură delicioasă, cu beneficii excepționale pentru sănătate. Beetroot Latte conține extract de sfeclă roșie, benefică în susținerea proceselor de detoxifiere a organismului.

Descoperă produsele aici:

-18%
Prețul inițial a fost: 141.00 lei.Prețul curent este: 116.00 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

-18%
Prețul inițial a fost: 141.00 lei.Prețul curent este: 116.00 lei. TVA inclus

Economisești 25.00 lei

-44%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 98.67 lei.Prețul curent este: 54.82 lei. TVA inclus

Economisești 43.85 lei

-39%
Prețul inițial a fost: 130.00 lei.Prețul curent este: 79.00 lei. TVA inclus

Economisești 51.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *