Despre Vitamina K2 si Ficat

Vitamina k2 si ficat

Vitamina K2 este un nutrient esential, solubil in grasimi, care are rolul de a media coagularea sangelui din corp. Aceasta vitamina e stocata in ficat si tesuturi de grasime si are o parte foarte importanta in procesul de coagulare si anticoagulare.

In acest caz ajuta prin faptul ca ia parte la sinteza factorilor proteici din ficat pentru a contrala sangerarile. Astfel, boala sau leziunile de la nivelul ficatului afecteaza depozitele de vitamina K2 si productia factorilor de coagulare a sangelui ducand la sangerari excesive.

Efectul vitaminei K2

Rolul principal al vitaminei K2 este in procesul de coagulare al sangelui din corp. Aceasta vitamina poate interactiona cu medicamentele anticoagulante si poate fi administrat ca supliment injectabil in cazul in care suferi de o conditie cu sangerari.

Manualele Merck noteaza si ca acesta e oferit nou nascutilor pentru a se asigura ca nu vor aparea probleme de coagulare. Vitamina K2 ajuta si la mentinerea sanatatii oaselor si a pielii.

Vitamina K2 – efecte asupra ficatului

Vitamina K2 e un nutrient solubil in grasimi si e stocat in ficat si tesuturi adipoase. Si ficatul are un rol vital in ajutarea corpului sa absoarba vitamina K2 din alimentele pe care le consumi. Acest lucru se intampla deoarece ficatul produce si secreta bila in intestinul subtire unde digera si absoarbe grasimile, cat si vitamina K2 si alte vitamine solubile in grasimi.

Centrul Medical al Universitatii Maryland declara ca bolile de ficat pot rezulta in absorbtia scazuta a vitaminei k si a depozitarii sale in corp.

Deficienta de vitamina K2

Principalul simptom al deficientei de vitamina k2 e sangerarea excesiva sau care nu poate fi controlata si care poate duce la hemoragie. Acest lucru poate pune in pericol viata unei persoane.

Alte simptome ale deficientei de vitamina k2 includ osteoporoza sau oasele fragile, inflamatiile si vanataile.

Important: Pentru a obtine toate beneficiile pe care ti le ofera Vitamina K2, ai nevoie de un produs cu o concentratie de minim 100mcg per capsula sau mai mult asa cum este stabilita in studiile clinice.

Vitamina K2 Mk7 din Gradina Sanatatii are o super concentratie de 200mcg per capsula, cea mai mare concentratie disponibila la ora actuala in Romania si iti poate oferi toate beneficiile acestei Super Vitamine.

Vitamine lichide cu absorbtie rapida si eficienta sporita

-44%
Prețul inițial a fost: 70.00 lei.Prețul curent este: 39.00 lei. TVA inclus

Economisești 31.00 lei

-29%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 80.00 lei.Prețul curent este: 57.00 lei. TVA inclus

Economisești 23.00 lei

-39%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 75.00 lei.Prețul curent este: 46.00 lei. TVA inclus

Economisești 29.00 lei

-26%
Prețul inițial a fost: 90.00 lei.Prețul curent este: 67.00 lei. TVA inclus

Economisești 23.00 lei

2 thoughts on “Despre Vitamina K2 si Ficat

  1. Berta says:

    MULȚI specialiști susțin cu tărie că vitamina k 2 NU ARE de a face cu coagularea sângelui…!
    MAI exista ȘI ALTĂ formă de vitamina k , CARE se ocupă cu coagularea sângelui..! Vitamina k2 SE ocupă cu utilizarea calciului de către organism ȘI împiedica formarea calculilor, curătă arterele de depuneri ȘI alte asemenea..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *