Vitamina K2, cunoscuta si sub denumirea de menaquinona, nu se gaseste atat de usor in alimente ca vitamina K1 sau filoquinona. In principal se gaseste in produsele animale, insa poate fi produsa si de catre bacteriile din tractul intestinal.
Aceasta forma vitaminei K poate fi mai buna pentru mentinerea oaselor puternice si limitarea riscului de a dezvolta osteoporoza ca vitamina K1, potrivit unui articol publicat in Recenzii ale Medicinei Alternative in martie . Femeile au nevoie de 100 mcg pe zi pentru coagularea adecvata a sangelui, iar barbatii de 120 mcg pe zi.
Ce alimente contin vitamina K2?
- Carnea de pui este una dintre cele mai bune surse pentru vitamina K2.
De exemplu, o portie de 100 g de piept de pui cu piele are 12,4 mcg, iar aceeasi cantitate de carne rosie de pui are 10.2 mcg. In medie, se crede ca o pulpa de pui contine in jur de 18.9 mcg.
- Vitamina K2 in carne de vita si carne porc
Aceste tipuri de carne nu contin la fel de multa vitamina K. De exemplu, 100 g de carne de porc din conserva contine 12.7 mcg de vitamina K2, iar aceeasi cantitate de sunca de porc in jur 8.2 mcg. Aceeasi cantitate de carne de vita preparata pe grill contine 2.6 mcg de vitamina K2.
- Vitamina K2 in peste si fructe de mare
Majoritatea tipurilor de fructe de mare contin cantitati mici de vitamina K2. Cu toate acestea, 100 g de stridii contine doar 4.2 mcg. Aceeasi cantitate de somon roz ofera 0.4 mcg. Daca preferati crevetii, 100 g vor creste aportul de vitamina K2 cu 0.3 mcg.
- Produse lactate si alte surse de vitamina K2
Produsele fermentate, inclusiv branzeturi si natto, un tip de soia fermentata consumata in Japonia, contin vitamina K2. De exemplu, o lingura de smantana are 2.9 mcg, iar o ceasca de lapte integral 2.4 mcg.
Descopera gama noastra de vitamine lichide cu absorbtie rapida
Economisești 10.05 lei
Economisești 8.55 lei
Economisești 6.90 lei
Economisești 5.85 lei
Aș dori ca fiecare ofertă să conțină informații despre beneficiile aduse.