Ce este Vitamina K2 și cum funcționeaza în interiorul corpului tău?

Majoritatea oamenilor nici măcar nu au auzit de vitamina K2. Aceasta este atât de rară în dieta vestică încât nu a primit prea multă atenție din partea media. Cu toate acestea, este un nutrient puternic care joacă un rol esențial în multe aspecte ale sănătății.

Ce este Vitamina K2?

  • Vitamina K a fost descoperită în 1929 ca nutrient esențial pentru coagularea sângelui (formarea cheagurilor de sânge). Descoperirea inițială a fost raportată într-un jurnal științific german unde avea denumirea de koagulationsvitamin, nume de unde provine și prescurtarea de K.
  • A fost descoperită și de către legendarul dentist Weston Price, care a călătorit în toată lumea la începutul secolului 20 pentru a studia relația dintre dietă și boli la mai multe populații. El a descoperit că dietele non industrializate au un conținut ridicat al unui nutrient neidentificat care părea să ofere protecție împotriva cariilor și bolilor cronice. El s-a referit la acest nutrient misterios ca activatorul X, însă în prezent se crede că era vorba de vitamina K2.
  • Există mai multe tipuri ale vitaminei K – k1 sau filochinona se găsește în plante ca zarzavaturile, în timp ce vitamina k2 sau menachinona se găsește în produse pe bază animală și alimente fermentate. Vitamina K2 se poate împărți ulterior în mai multe subtipuri diferite, însă cele mai importante sunt MK 4 și MK 7.
Vitamina k2 in alimente

Cum funcționeaza vitamina K2 în interiorul corpului tău

  • Calciul este un mineral incredibil de important. Nu e doar un material de construcție pentru oase și dinți, el joacă și un rol important în mai multe procese biologice. Funcția principala a vitaminei K este de a modifica proteinele pentru a le oferi capacitatea de a se uni cu calciul. Astfel, activează proprietățile proteinelor de unire a calciul. Altfel spus, vitamina K2 este folosită pentru a activa proteinele care reglează locul în care ajunge calciul în corp.

Cum te ajută Vitamina K2?

Absorbția și metabolizarea calciului și depunerea lui în oase și dinți
Previne depunerea calciului pe artere, articulații sau organe interne și reduce riscul fracturilor in cazul bolnavilor de osteoporoză.
Sănătatea inimii, a circulației sângelui

Persoanele care obțin mai multă vitamina K2 prin dieta au un risc cu 50% mai scăzut de a muri din cauza unei boli cardiovasculare!

Suplimente cu vitamina K2

Vitamina K2 + D3

Pe lângă beneficiile menționate mai sus ale Vitaminei K2, asocierea lui cu Vitamina D3 crește absorbția calciului – produsul nostru conține 400 unități de Vitamina D3 per capsulă.

Important: Pentru a obtine toate beneficiile pe care ti le ofera Vitamina K2, ai nevoie de un produs cu o concentratie de minim 100mcg per capsula sau mai mult asa cum este stabilita in studiile clinice.

Vitamina K2 Mk7 din Gradina Sanatatii are o super concentratie de 200mcg per capsula, cea mai mare concentratie disponibila la ora actuala in Romania si iti poate oferi toate beneficiile acestei Super Vitamine.

Descopera gama noastra de vitamine lichide cu absorbtie rapida

-44%
Prețul inițial a fost: 70.00 lei.Prețul curent este: 39.00 lei. TVA inclus

Economisești 31.00 lei

-26%
Prețul inițial a fost: 90.00 lei.Prețul curent este: 67.00 lei. TVA inclus

Economisești 23.00 lei

-39%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 75.00 lei.Prețul curent este: 46.00 lei. TVA inclus

Economisești 29.00 lei

-29%
VEGAN
Prețul inițial a fost: 80.00 lei.Prețul curent este: 57.00 lei. TVA inclus

Economisești 23.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *