Care e Doza zilnica Recomandata de Vitamina K2?

Care e doza zilnica recomandata de vitamina k2

Vitamina K2 e membrul cel mai activ din punct de vedere biologic al familiei de vitamine K. Desi K1 si K3 similare strucutral nu sunt prea utilizabile in interiorul corpului, exista o exceptie. Ficatul foloseste K1 pentru a-si produce K2. Aceasta din urma regleaza mai multe functii ale corpului, de exemplu coagularea sangelui si metabolismul osos.

Doza zilnica recomandata pentru adulti

Un adult are nevoie de cantitati mici de K2 care sunt usor de obtinut daca acesta urmeaza o dieta sanatoasa. Nu exista recomandari zilnice specifice pentru vitamina K2, insa exista pentru K1 (din moment ce organismul il transforma pe acesta in K2). Expertii de la Institutul Linus Pauling recomanda 120 mcg pe zi pentru barbati adulti si 100 mcg pe zi pentru femei adulte. Bacteriile benefice din tractul intestinal elibereaza cantitati mici de vitamina K2, insa nu se stie clar cat de bine este absorbit si folosit.

Sursa dieteetica cea mai bogata pentru vitamina K2 este preparatul japonez natto. O portie de 100 g ofera 1000 mcg de vitamina K2, mai mult decat suficient pentru un adult sanatos. Alte surse de K2 includ varza murata, galbenusurile, lapte integral, unt, carnea grasa de gasca, pui sau vita. Vitamina K1 provine din plante si se gaseste in abundenta in zarzavaturile verzi si de culoare intunecata.

Ce trebuie sa luati in considerare daca folositi suplimente pe baza de vitamina K2

Anumite persoane au risc crescut de a dezvolta deficienta de vitamina K2. Medicamentele anticoagulante actioneaza ca antagonisti ai vitaminei K2 si nu o lasa pe aceasta sa isi indeplineasca rolul. In cazul in care folositi astfel de medicamente, e posibil sa fie nevoie sa cresteti doza de vitamina K2 pentru a compensa. Ca molecula solubila in grasimi, vitamina K necesita cantitati suficiente de grasimi pentru a fi absorbita.

Important: Pentru a obtine toate beneficiile pe care ti le ofera Vitamina K2, ai nevoie de un produs cu o concentratie de minim 100mcg per capsula sau mai mult asa cum este stabilita in studiile clinice.

Vitamina K2 Mk7 din Gradina Sanatatii are o super concentratie de 200mcg per capsula, cea mai mare concentratie disponibila la ora actuala in Romania si iti poate oferi toate beneficiile acestei Super Vitamine.

Vitaminaa k2 si d3 din gradina sanatatii
Vitamina d lichida cu absorbtie rapida natural
On Sale
Sale!
%
Off
44
Save 31 lei
31lei
44%
31
lei
39.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.30 lei per zi de tratament!

Vitamina k2 d3 lichida cu absorbtie rapida
On Sale
Sale!
%
Off
26
Save 23 lei
23lei
26%
23
lei
67.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 2.23 lei per zi de tratament!

Vitamina e lichida antioxidant piele circulatie
On Sale
Sale!
%
Off
29
Save 23 lei
23lei
29%
23
lei
VEGAN
57.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.90 lei per zi de tratament!

Vitamina a lichida pentru vedere piele si sanatatea membranei mucoase
On Sale
Sale!
%
Off
39
Save 29 lei
29lei
39%
29
lei
VEGAN
46.00 lei TVA inclus

Mai puțin de 1.53 lei per zi de tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *